Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| 10.5Libik12 | 31046 |
|
|
27.11.2010 20:02:00
Cizinko, jen tak čistě soukromě, tobě připadá v pořádku vést ženu k porodu způsobem, že srovnáš nástřih s ženskou obřízkou, která západní kulturu děsí na maximální možnou míru?
Kde je psychika rodičky? Já nechci malovat čerta na zeď, ale až bude v situaci nevyhnutelnosti nástřihu, bude mít mnohonásobně horší prožitky a porod, než kdyby se tu běžně řeklo, že je možné se nástřihu vyhnout, nicméně v případě nutnosti zcela jistě není ženskou obřízkou a že takové srovnání je nepřijatelné. Nepřijatelné ve vztahu k tomu, jak obřízku emočně vnímáme a k tomu, že epozotomie je "jen" (chceš-li ne vždy opodstatněný)lékařský zákrok.. Ty si vezmeš na svědomí její děs z nástřihu, až bude muset? Já myslela, že se živíš vědou a kritičnost myšlení je tvůj denní chleba. Ty se ale živíš spíš vírou, viď. Už její představa kurtoání a chirurgie, nikdo to tu nevyvrací.. Většina střižených nemá relevantní svědectví o nástřihu(jak to bolí, jak to vypadá), jelikož se děje v situaci vypuzování plodu, v atmosféře rození a je zcela bezbolestná. Ale jen to děvče(nechci být žoviální, ale nepamatuji si nick) hecujte a strašte, je to tak empatické a porod podporující. |
| klára |
| • |
27.11.2010 19:35:36
Gordito!Při epidurálu se do míchy nepícha!!!!!!Klitoris rozhodně není na hrázy a v místě nástřihu.Možná by to chtělo kromě meditací a vizualizace podívat se i na to jak vlastně ty ženské orgány vypadají.Srovnávat epiziotomii s ženskou obřízkou mi příjde trochu nefér vúči těm africkým žennám,kterých se ta obřízka týká.Klára
|
| albert1 | 99024 |
|
|
27.11.2010 15:39:40
Okresni ceska porodnice, kde jsem byla ja, striha asi 50% prvorodicek, pokud to je casove mozne, rodici zena je informovana predem, ze by bylo vhodne nastrih udelat, ale neni ji vnucovan.
|
| cizinka1 | 56285 |
|
27.11.2010 15:37:42
Sorry, za preklep v nicku, Gordito
![]() |
| cizinka1 | 56285 |
|
27.11.2010 15:35:38
Gorito, neznam pomery ve Spanelsku, vim ze dominantni trend v cele Jizni Evrope je tvrdy intervencionalizmus.
Tvuj problem je, ze jsi po CS, ze jo? Je v te "prirozene" klinice OS? Kdyz tak, meli by byt schopni poskytnout velmi kvalifikovanou pomoc vam obou... A 5 min. do neonatalniho odeleni mi se nezda daleko... Ale samozrejme je to vzdy na povazenou, zda zvolit pravdepodobnejsi komplikace ve vybavenejsim a vice intervencionalistickem prostredi nebo mene pravdepodobne komplikace s rizikem prodleni. Drzim palce, at se rozhodnes tak, jak opravdu se citis, a at jsi spokojena |
| zuni | 81393 |
|
|
27.11.2010 15:20:06
No, jestli tam můžeš porodit bez zásahů, a odborná pomoc je do nějakých 20 minut, tak to máš stejné podmínky jako k porodu doma... Já bych neváhala..
![]() |
| Gordita | 88628 |
|
|
27.11.2010 15:18:34
V tom případě bych ale chtěla vidět archeologický nález nástřihového pazourku, kterým neandertálským ženám v jeskyních vyškolení šamani urychlovali porod
![]() |
| Gordita | 88628 |
|
|
27.11.2010 15:14:23
Cizinko, to mě ani nenapadlo, ale je to fakt, že nástřihem se z porodu stane sterilní záležitost a o nějakém příjemném prožitku sotva může být řeč, takže v tomhle směru to splňuje ten samý účel, jako obřízka, tedy nedopustit, aby žena měla ze sexu potěšení.
No přemýšlím o tom intenzivně, jestli rodit bez zásahů v tý alternativní porodnici bez pediatra u porodu (volají ho pouze v případě komplikací, pokud se rovnou nejede do státní nemocnice poblíž), nebo jestli rodit v privátní nemocnici, kde si to budu muset hlídat a ani nevím, jestli mi tam dovolí mít u porodu dulu i manžele, ale zase tam bude pediatr (neonatální oddělení tam taky není). |
| cizinka1 | 56285 |
|
27.11.2010 14:05:27
Marketo, trefna poznamka. Dle mych zkusenosti bolest spise varuje proti poloze, ktera z nejakeho duvodu nevyhovuje, je prilis v teto faze intensivni ci naopak neproduktivni, nejsem si jista, zda to co boli je hraz (teda alespon mne). Hraz mne skutecne nebolela, a nejsem si jista, zda jsem tyhle pocity nejak mohla kontrolovat, bolely stahy, teda ti neproduktivni anebo zatezujici. Ale zdarne postupujicimu porodu nejde se branit, ani se moc nechce i presto, ze zaver bez "ulevy", kterou ma prinest nastrih, muze byt velmi prijemny:)
Vlastne tady je dalsi podobnost nastrihu a obrizky: je to zpusob zbavit mozne slasti, jak v zaveru v porodu tak behem sitim nerusene 4. dobe porodni. I kdyz ve pripade nastrihu asi nevedome. Pochybuji, zda porodnici, kteri v 18. stoleti vymysleli nastrih, byli vedomi toho, co cini. |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
27.11.2010 13:39:08
Bolesti a tlaky vedou ženu v pudu sebezáchovy především k tomu, aby to s tlačením (a tedy zvyšováním bolesti) nepřeháněla a dala hrázi čas se přizpůsobit. A taky k tomu, aby si vybrala polohu, kdy to tak moc nebolí a netlačí a ten čas na roztažení se ještě trochu navýší.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.