| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 1522  [Dalších 832 >>]
Ecim 99860
26.11.2010 20:43:59
Při prvním porodu mě lékařka nastřihla. Kdyby mě na to lékař neupozornil, tak jsem na to sama hned nepřišla. Po porodu se dostavil nadřízený té lékařky a chválil ji za to, jak mě krásně nastřihla i sešila. Je ale fakt, že mě rána dlouho bolela a byla jsem docela dost pohmožděná, nevím ale, jestli to souviselo s nastřižením nebo ne.

Po druhém porodu, kdy se mi miminko ke konci zarazilo a zůstalo chvilku trčet s kousíčkem hlavičky ven, jsem se lékařky ptala, jestli mě nastřihla, a ona mi odpověděla, že ne, protože to nebylo třeba, že jsem měla jen dvě malé trhlinky. Zahojila jsem se mnohem rychleji než po prvním porodu.
Len 108740
26.11.2010 20:42:56
~t~~t~~t~ Muj syn mel hlavu 39cm, asi bych musela mit vetsi balonek~t~
..maya.. 86852
26.11.2010 20:42:11
první dva porody mě nastřihly a hojení teda nic moc, při třetím nenastřihovali a to měl syn 4350g a v poho...chce to vydržet co nejdéle prodýchávat a zbytečně netlačit~;)
Len 108740
26.11.2010 20:41:18
Ja jsem v porodnim planu zakazala nastrih pri obou porodech. Prvni dite se narodilo s obri hlavou, potrhana jsem byla desne, cela hraz, II. stupen. Siti bylo dlouhe a proti nebolestivemu porodu to bylo peklo, ale zahojilo se to perfektne. Pri druhem porodu (do vody) jsem se trhla taky na II. stupen, vevnitr a male pysky, siti jsem odmitla, bolelo to teda asi deset dni jak prase, ale pak se to uplne zahojilo tak, ze tam vsude mam mnohem vic citu, rozhodne zlepseni oproti puvodnimu stavu~t~ Strihnout bych se nenechala.
Mab 26777
26.11.2010 20:40:37
Je dobré vybrat si porodnici a porodníka, který je šikovný a který dělá episiotomie opravdu jen v nutných případech. Někdy to je opravdu dobrý zákrok, ale to ty v průběhu porodu nebudeš schopná posoudit. Dopředu bych se domluvila i s dulou, že nástřih nechceš a že jsi ochotná ho podstoupit jen v nejnutnějším případě (např. nutné kleště apod, ale uvětšiny porodů opravdu nástřih není nutný).
Já měla "porodu" natrénovaný dopředu s epi-no balónkem, takže jsem věděla, že jsem schopná porodit hlavičku o obvodu 33cm, tak jsem pak neměla strach. Natržení hráze nula, takže nějaké hojení nemůžu posoudit.

A co se týče lékařů, tak gynekoložka kamarádka mi říkala, že jí to jedno, běžné natržení i nástřih se šijí stejně dobře. Blbě se šije vnitřní poranění a pak velké natržení až ke konečníku (tomu poslednímu by právě nástřih měl zabránit). Ale jen na zkušenosti porodníka, aby to rozlišil jak velké natržení hrozí.
Přeju krásný porod.
*Niki* 19980
26.11.2010 20:39:44
Čistě fyzicky - měla jsem 2x nástřih, potřetí malé natržení v místě předchozích nástřihů.
Nástřih byl u prvního porodu příčinou velkého natržení, hojila jsem se dlouho, bolestivě. POdruhé lepší, ale taky bolestivé.
Natržení sice PA délě šila, než nástřih, ale hojila jsem se mnohem lépe a téměř bezbolestně.

Takže za mě: pokud pro to není skutečně pádný důvod - což většinou není, tak nástřih NE.
Teríí+Kryštof 07+Emma 10 85636
26.11.2010 20:37:04
U prvního porodu mě nastřihli a u druhého ne a potrhala jsem se.A musím říct,že to natržení bylo lepší než nástřih.Mohla jsem mnohem líp sedět a celkově to méně bolelo.Hojilo se to asi stejně dlouho ~d~
Ale šití bylo větší a delší po tom natržení.
Gordita 88628
26.11.2010 20:33:44
Moje dula říká, že episotomie je druh ženské obřízky, je to zbytečný a je to o tom, že pro doktora je snažší naříznout a zašít, než složitě zašívat natržení, pro ženu v tom žádný rozdíl není a k tomu natržení beztak dojde jen v minimu případů. Co jsem vygooglila, tak je právě episotomie nejhlavnější příčina velkých natrhnutí a nikoliv jejich prevence, jak hlásá nejrozšířenější lékařský mýtus. Z dnešní diskuze o ženské obřízce jsem se dostala na stránky, kde je episotomie s ženskou obřízkou porovnávána, tak je ten názor mojí duly asi rozšířenější.

Za dva měsíce budu rodit a jsem připravená episotomii na sobě nedovolit. Podařilo se to tady někomu? Jak se léčí natržení v porovnání s nastřižením? Díky za zkušenosti a názory..
Gordita 88628
26.11.2010 20:32:18
Moje dula říká, že episotomie je druh ženské obřízky, je to zbytečný a je to o tom, že pro doktora je snažší naříznout a zašít, než složitě zašívat natržení, pro ženu v tom žádný rozdíl není a k tomu natržení beztak dojde jen v minimu případů. Co jsem vygooglila, tak je právě episotomie nejhlavnější příčina velkých natrhnutí a nikoliv jejich prevence, jak hlásá nejrozšířenější lékařský mýtus. Z dnešní diskuze o ženské obřízce jsem se dostala na stránky, kde je episotomie s ženskou obřízkou porovnávána, tak je ten názor mojí duly asi rozšířenější.

Za dva měsíce budu rodit a jsem připravená episotomii na sobě nedovolit. Podařilo se to tady někomu? Jak se léčí natržení v porovnání s nastřižením? Díky za zkušenosti a názory..
Limsik + Ondrášek 68484
11.11.2010 12:52:04
Ahoj. Ve včerejším pořadu Sama doma byla zajímavá informace o léčivém gelu, který mimochodem využil porodnický guru v České republice Doc.MUDr. Pařízek – primář porodnice U Apolináře, autor publikace Český průvodce těhotenstvím, porodem, šestinedělím - až do dvou let dítěte pro jednu studii. Cílem srovnávací studie bylo prokázat, že Hemagel je účinným ve zrychlení hojení porodního poranění a v redukci komplikací tohoto hojení. Dalším cílem bylo prokázat jeho možnou aplikaci i v oblasti, která je opakovaně kontaminována a kde není možné sterilní krytí.

odkaz na knihu pana docenta: http://www.porodnice.cz/kniha-o-tehotenstvi-diteti-ctvrte-vydani

linka na díl pořadu Sama doma(o hemagelu se tam mluví v 1 a 15. minutě) http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/210562220600140/video/ ~x~

[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 1522  [Dalších 832 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.