Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| zuzini | 67229 |
|
|
17.1.2010 23:08:54
Libik, čím to, že jsi v poslední době tak nechutná?
|
| kaMyš | 6886 |
|
|
17.1.2010 21:50:48
Libiku, a já si zas myslím, že kdo chce, tak porozumět může. Kdo nechce, může být třeba profesor
Ale tobě o diskusi nejde, viď. Neva. Já to přežiju ![]() |
| KOhnova |
| • |
17.1.2010 21:43:37
Tez i napodobne, byt Hrouda tezce zklamala, myslela jsem, ze Hrouda vydrzi :D :D.
|
| Tvoje horší já | 57363 |
|
17.1.2010 21:20:53
Kohnová, pozdravuje tě Hrouda, která se navrátila.
|
| Kohnova |
| • |
17.1.2010 21:19:47
Martino, prosim, mohu se zeptat, kde jsi mela moznost takhle porodit?
|
| Mlanka, NK 09/05, LA 01/10 | 96879 |
|
|
17.1.2010 21:19:41
![]() |
| Theend | 77002 |
|
17.1.2010 21:10:28
Myslím, že důležitý je tvůj aktivní přístup. Pokud chceš při porodu ochránit svou hráz, několik týdnů před termínem začni s masáží. Já masírovala sezamovým olejem, vytahovala jsem kůži poševního vchodu směrem, kterým to pak dělá i miminko - tedy ke konečníku a do stran. Pracovala jsem na tom s docela intenzivní silou a už během pár dní bylo znát, že kůže je mnohem pružnější a ochotná povolit. První syn měl 3,7 kg, druhý 4 kg. Byly to vždy rychlé porody, poloha v kleče, naprosto bez jakýchkoli zásahů, bez urychlování. Tlačila jsem tak, jak jsem to cítila já. Poprvé jsem měla trhliny na stydkých pyscích - PA mi to nešila, normálně se to zahojilo. Druhý porod úplně bez poranění.
|
| Jana Nová | 98612 |
|
17.1.2010 20:41:11
Liško, jasně, a o tom to je. Za prvé - ty preferuješ určitou volbu. Za druhé - doktor s tebou probere, jak to podle momentální situace vidí on. Za třetí - ty se rozhodneš, nebo to necháš na něm...
Nejčastěji to ale probíhá tak, že se na tvůj názor nikdo neptá a prostě střihnou - a zhusta to v tu chvíli ani není nezbytné. Prostě je to zažitá rutina. To určitě není v pořádku. |
| Zdenka_ | 85224 |
|
|
17.1.2010 20:40:02
Hodně tu zaznívají názory, že se často střihá zbytečně a že po nástřihu se to hůř hojí a někdy i samo ještě víc natrhne. Já si u podobných diskuzí vždycky vzpomenu na kamarádku, u které PA u prvního porodu prý pořád čekaly, až mimčo správně dorotuje, až bylo na světě. Doktor je pak seřval na tři doby, jak to, že ho včas nezavolaly, kamarádka byla totiž příšerně potrhaná. Asi 4 měsíce trvalo než mohla jakžtakž chodit a sedět ještě později. Sex nesměli mít (ono při neustávajících problémech by jí to ani nenapadlo) přes rok. Druhé dítě (větší než první) porodila bez nástřihu, třetí (největší) s malým nástřihem a rychlým bezproblémovým hojením.
Já jsem měla dítě s velkou hlavou a k tomu vysokou pevnou hráz, takže už předem jsem tušila, že bez většího poranění to nepůjde (a v tom případě mi přišel přijatelnější nástřih než velké potrhání). PA mě masírovala hráz, ale syn si navíc pěkně přiškrcoval pupečník, takže nástřih byl a veliký, asi 6 cm, šikmo okolo konečníku skoro až ke stehnu. Samotný nástřih nebolel. Jak se ty tkáně roztáhly od sebe při průchodu hlavičky a ramínek, to bylo docela nepříjemné, ale ani ne bolest spíš takový hnusný pocit. Šití trvalo asi 20 minut, přecejen toho bylo dost co sešívat, ale doktor si liboval, jak se to krásně samo vrací k sobě. Při propouštění z porodnice mi zakazovali ještě týden si sedat, což tak přibližně odpovídalo době, kdy mě to vadilo. Při chůzi to bylo jen trochu cítit. První sex po necelých dvou měsících to taky trochu cítit bylo, ale nijak zvlášť to nevadilo, úplně se to srovnalo tak do 4 měsíců. Ono je to opravdu případ od případu, prostě bych na Tvém místě personálu porodníce řekla, že nástřih jen v nutných případech, ale pokud uvidí, že hrozí velké natržení, že Ti ho mohou nabídnout. |
| kili |
| • |
17.1.2010 20:39:42
Libík napsala :
" Vědecké studii by měl a mohl rozumět vědec z oboru, těžko rodička, civilním zaměstnámím kosmetička. " Není tam nic o popření práva rozhodnout. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.