Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Liška s banem :) | 80734 |
|
|
17.1.2010 20:37:10
Boleslavko, kdyby se mě doktor zeptal, jestli má střihnout, tak mu řeknu, ať si to rozhodne sám. On je tam od toho, aby hlídal hráz. Já mu můžu jenom říct svou preferenci, jestli chci být raději nastřižená nebo natržená (preferuji prvé). On by měl být schopen poznat, jestli hráz vydrží nebo praskne. Ostatně, při porodu tam divoce točil prstíkem (dělal masáž hráze), takže asi tušil, jak moc je pružná. Ale kdyby mi řekl, že střihl preventivně, aniž by zjišťoval, jestli by to hráz nevydržela, tak to by mě vážně naštval.
![]() |
| Šešule | 94264 |
|
|
17.1.2010 20:29:30
Mám ráda svoji "pipinu" a nestydím se za to
A nechci, aby mi do ní někdo bezdůvodně stříhal. Nesmírně složitá filosofie![]() |
| Jana Nová | 98612 |
|
17.1.2010 20:23:57
Liško, promiń, vypadlo mi na začátku slovo částečně, takže... částečně souhlasím
![]() |
| Jana Nová | 98612 |
|
17.1.2010 20:17:57
Liško, souhlasím. Problém je, že vzhledem k počtu u nás prováděných nástřihů (u nás je to cca 50 procent, přičemž ověřené optimum je okolo 20), je zřejmé, že ne všechny jsou prováděny proto, že je to v tu chvíli nutné.
Na druhou stranu, najde se asi dost žen, které nástřih uvítají, i když nutný nebude. Jejich věc. Já hlasuju všema deseti za to, aby se v těchto věcech rozhodovaly ženy samy - a´t už jde o nástřih, klistýr, polohu, porod do vody... |
| Liška s banem :) | 80734 |
|
|
17.1.2010 20:07:55
Boleslavko, pokud není nástřih nezbytný, neměl by se dělat vůbec a měl by o jeho nedělání rozhodnout lékař. Žena to těžko rozhodne, protože si tam nevidí a i v tom co cítí, se moc nevyzná, protože obvykle rodí jen 2x za život. A když už dělat nástřih, tak co nejmenší. Myslím si, že každý nástřih by měl být dobře odůvodněn z hlediska nezbytnosti.
|
| aachje skunk a tři holky | 98241 |
|
|
17.1.2010 20:05:59
boooože to jsou věci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Jana Nová | 98612 |
|
17.1.2010 19:45:40
Nicméně, i pokud bys to myslela obecně, jako naznačení, že např. kadeřnice jsou hlupačky, které nemají nárok mluvit do toho, jestli je doktor nastřihne nebo ne, opomínáš prostý princip svobodné vůle, tj. že o sobě rozhoduje člověk celkem nezávisle na výši IQ (opomineme-li duševně a mentálně nemocné, lidi v bezvědomí, atd.) nebo dosaženého vzdělání (přičemž pro tebe asi není překvapení, že tyto dvě kategorie nejsou v přímé korelaci).
Řeč je o tom, že pokud není epiziotomie naprosto nezbytná z nejrůznějších důvodů, je přirozené, že o jejím provedení nebo neprovedení rozhodne žena. Mě na tom nepřijde celkem nic revolučního nebo znevažujícího lékaře. |
| Jana Nová | 98612 |
|
17.1.2010 19:20:35
Libiku, jenom pro upřesnění, pochopila jsem tvoji reakci na KaMyš jako útok na ni a snahu ji zesměšnit.
|
| Jana Nová | 98612 |
|
17.1.2010 19:18:43
Prosím? Libiku, ty jsi fakt mimo...
|
| petuli1108 | 56216 |
|
|
17.1.2010 19:10:02
První porod jsem měla s nástřihem, obrovská úleva, jinak bych snad bezradně tlačila doteď.
Žádné jiné poranění než nástřih jsem neměla. Šití jsem téměř necítila, domů z porodky jsem šla už naprosto v pohodě, o ničem jsem nevěděla.Druhý porod bez nástřihu, potrhala jsem se poměrně dost, šití obrovská bolest (což mě překvapilo, protože jsem si podle své minulé zkušenosti myslela, že všichni přehání, že šití bolí ) a "tam" už to po tom druhém šití křížem krážem nemám jako dřív...Já bych to nechala na doktorovi, ale podle vlastní zkušenosti rozhodně nejsem ta, co zbrojí proti nástřihům, pro měl porod s nástřihem rozhodně mírnější "dohru". |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.