| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 860] Názory 861870 z 1522  [Dalších 652 >>]
10.5Libik12 31046
17.1.2010 17:39:22
Ať žije filosofická elita kolem Boleslavky, co se dokáže sofistikovaně postavit k podstatě bytí, jímž je pro ně jejich vlastní nenastřižená pipina.

Jana Nová 98612
17.1.2010 17:23:23
Libiku, a ty se nechávej bezmyšlenkovitě nastřihávat, jak je ti libo. Ale bu´d tak hodná, a nedělej tady z jiných blbce. Taková myslitelka zase nejsi. Sorry.
10.5Libik12 31046
17.1.2010 17:21:19
Cože?

Hele, strašte si rodičky nástřihem a myslete si, jak to máte v malíku.

Wogard ale taky nebude úplnej blbec,že jo.
Jana Nová 98612
17.1.2010 17:08:18
Libiku, tak tohle bylo myslím, dost i pod tvoji úroveń ~a~.
třeba Lenka Nová :-)
  • 
17.1.2010 17:03:14
Takhle předem to asi nijak rorzodnout nelze, bez ostatních souvislostí ... Je to určitě případ od případu. Nicméně, moje osobní zkušenost: u prvního porodu velký nástřih a k tomu i samovolná poranění - šití ukrutně bolestivé, samovolná poranění ale rychle zahojená, zatímco nástřih dlouhé hojení - několik týdnů jsem si nesedla a bolí to dodnes (8 let !!) při jakémkoliv silnějším dotyku, takže samozřejmě i při sexu, ale i jen při změně počasí apod. Nevím proč, jestli přerušili nějaký nerv nebo jak ... Při druhém porodu jsem samozřejmě křičela předem, že nástřih nechci, ale byl údajně potřeba, tak mi udělali malinký, který se perfektně zahojil - tři dny po porodu jsem seděla a dnes bych už ani nenašla jizvu (zatímco tu první by viděl i slepý na první pohled :-(( ).
10.5Libik12 31046
17.1.2010 16:59:22
mno vědecké studie, tak mám dojem, že momentálně má WHO hodně máslo na hlavě ve vztahu s pandemiemi a změnami čísel, potažmo tedy s vazbami na privátní sektor.

Vědecké studii by měl a mohl rozumět vědec z oboru, těžko rodička, civilním zaměstnámím kosmetička.
Mlanka, NK 09/05, LA 01/10 96879
17.1.2010 16:26:47
Myslim, ze to neni jenom o rozhodnuti jestli nastrih vs natrhnuti. Obecne se sice rika, nastrih se doktorovi lepe sije, natrhnuti se zene lepe prirozene hoji [i kdyz v CR i tohle rceni je casto publikovano obracene ;-)].

Vzhledem k tomu, ze v CR je se dela epiziotomie v 80% (a paradoxne se tomu porad rika preventivni, ha ha ha), a v jinych zemich treba kolem 20%, tak je to rozhodne na zamysleni. Statisticky proste NENI mozne, aby byl 4-nasobek ceskych zen oproti ostatnim evropankam NEschopen porodit fyziologicky.

Ono to je spise o celkovem vedeni porodu, nez jenom o samotnem finalnim rozhodnuti jestli nastrihnout nebo ne. Pokud se k porodu pristoupi stylem "honem honem rozjedeme kontrakce, dame oxytocin na jejich zesileni, tohleto na utlumeni bolesti, tamhleto na utlumeni nezadoucich nasledku, pak polozime zenu do zaklonene polohy, jeste ji pomuzeme nejakou injekci, pak trochu poskaceme po brise, a bum bum dite je venku" ... tak v takovym pripade k rozsahlemu poraneni s nejvetsi pravdepodobnosti dojde, at je to nastrih nebo netrhnuti, to je nakonec celkem jedno.

Pokud se ale porod necha probihat prirozene, navic zena preventivne masiruje hraz v poslednich tydnech, PA masiruje v prubehu porodu, umozni zene rodit v predklonene poloze atd. tak k zavaznemu poraneni opravdu dojit nemusi. A to ani v pripade prvorodicky a 4+ kiloveho ditete ;-)
Terinka4444 77790
17.1.2010 16:25:46
přesně jak já, měla jsem pocit, že prasknu, bylo to hrozný, pak nastřihli a hrozná úleva a na dvě kontrakce bylo po všem. Šití bez bolestí, hojení v pohodě, hned jsem seděla absolutně bez problémů.
Balbína 99798
17.1.2010 16:21:55
u prvního porodu mě nastřihli. Šití mě vůbec nebolelo, pěkně se hojilo. Při sexu jsem cítila tak půl roku. Při druhém porodu mě nestříhali, ale natrhla jsem se. Šití bolelo (nevím proč), hojilo se dobře, při sexu jsem cítila půl roku. Prostě bylo stejné jako při nástřihu. Dopředu bych nic neodmítala.
kosicek 33064
17.1.2010 16:11:52
Ahoj, při prvním porodu mi dělali automaticky nástřih, při druhém porodu jsem měla v porodním plánu-pokud možno bez nástřihu.

1. nástřih šití nepříjemné, dlouho jsem pak nemohla pořádně sedět a prostě nejméně po celé 6ti nedělí takový blbý pocit...
Po 2. jsem se asi dost natrhla-nijak to nebolelo (bez nástřihu - myslím, že při porodu na porodnickém lůžku prostě k tomu dojde snáz a malá ač pouze 3kg prostě ze mě vylítla na jedno zatlačení úplně celá, od hlavy až k patě), mám to ted´ napsané i v těhu průkazce, šití se mi zdálo šíleně dlouhé, ale kupodivu mě to pak vůbec nebolelo, ihned 2 hodiny po porodu jsem si v pohodě seděla na zadečku, ani později žádné problémy, milování ještě během 6ti nedělí také v pohodě~;)
Samozřejmě, nejlepší je to bez nástřihu i natržení. Mě osobně by zajímalo, když už se stane, jaký fígl tkví v tom, že to pak buď bolí nebo nebolí, protože někdo to má třeba naopak.
[<<Předchozích 860] Názory 861870 z 1522  [Dalších 652 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.