Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| hrúda | 85616 |
|
17.1.2010 13:38:21
Ono se nedá dopředu říci, zda ho budeš potřebovat. Zrovna tak nelze dopředu říci, zda budeš schopná tlačit v klidu a trochu to korigovat. Já při druhém porodu řekla doktorce, že prostě už musím tlačit a ona řkouce: Tak si tlačte..., odešla cosi chystat.
![]() ![]() Netušila, jak moc vážně to myslím, takže v následujících deseti vteřinách se ke mně všichni seběhli, abych nevytlačila mimino, kam se nemá. Podotýkám, že jde o lékařku, která je dosti proti preventivním nástřihům, ale když viděla mě, střihla. ![]() |
| Leny+3 | 6674 |
|
|
17.1.2010 13:36:56
Tak já rodila 3x, poprvé s nástřihem, nástřih až ke konečníku, malá nešla vůbec ven, hrozily kleště, následné hojení snad 4 měsíce, bolelo mě to ještě 2 roky po porodu. Druhý porod bez nástřihu, syn mě natrhl až ramínkama, tlačila jsem moc rychle
, sice celkem dost, ale seděla jsem po týdnu a následky žádné Třetí porod bez nástřihu, nakonec jen 6-7 stehů, seděla jsem bez problému a bez bolesti druhý den. Nástřih bych volila jen v případně nutnosti, kdy by to opravdu jinak nešlo, třeba klešťový porod, atd., jinak ne, to hojení se vůbec nedá srovnat![]() |
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
|
|
17.1.2010 13:36:41
A obě doby porodní rychlé - první snad 3 minuty, druhá 5-10min. Rodila jsem vždy jen s PA, spokojenost velká.
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
|
|
17.1.2010 13:31:17
Je to individuální. Mě se odmítnutí nástřihu osvědčilo. Záleží opravdu hodně na poloze a vrozených dispozicích. První dítě bez nástřihu, mini natržení na 2 stehy, syn 3,85kg, druhý bez nástřihu a bez poranění 4,20kg. První poloha vkleče, podruhé naboku.
|
| kaMyš | 6886 |
|
|
17.1.2010 13:23:28
Bravad, přesně. Slyšela jsem to přirovnávat k tomu, když napínáš látku: má-li se trhnout, trhne se v nejslabším místě. Nastřihneš-li ji (kdekoliv), trhne se při napínání víc
|
| kaMyš | 6886 |
|
|
17.1.2010 13:21:18
Libiku, s tou důvěrou jsi to hezky vyjádřila. Jo, je to problém. Já ten problém řešila volbou porodnice a ve třetím případě i volbou PA, které jsem důvěřovala. S tím, že si nemyslím, že by nástřihy chtěl někdo někoho poškodit - je to prostě do určité míry nevědomost a zvyk, není v tom zlý úmysl, aspoň tomu věřím.
Jinak to, že pro tebe osobně bylo skoro stejné s nástřihem či bez, pro mě není vypovídající. Pro někoho to může být lepší mnohokrát s nástřihem, pro někoho bez... Podstatná pro moje rozhodování je spíš statistika, vědecké studie... |
| Lenka Nenová a tři děti | 104094 |
|
|
17.1.2010 13:17:16
Souhlasím s Libikem.Klystýr jsem 3x chtěla a nevidím na něm nic hrozného, chtěla jsem být vyprázděná.
Nástřih mě nebolel a šili s umrtvením a seděla jsem brzy u všech třech. |
| Jana Nová | 98612 |
|
17.1.2010 13:14:36
Přesně tak. Jak vím od svých přátel lékařů - nástřihy se dělají třeba pro jistotu (nezkušená PA nebo doktor), aby se nástřih měli nezkušení zdravotníci na kom naučit (nezkušená PA nebo doktor), případně proto, že personál spěchá... Tvrdit, že nástřih se dělá VŽDY pro dobro rodičky nebo dítěte, zavání hrubou naivitou.
|
| bravad | 78611 |
|
17.1.2010 13:12:32
Známá se roztrhla až ke konečníku i po nástřihu. I se říká, že nástřih naruší sval, takže se může roztrhnout ještě víc. To máš těžký, rodila jsem dvakrát bez nástřihu - poprvé natržení dvojka + okolo, šili mě přes hodinu, hojilo se to pěkně, žádné větší bolesti jsem neměla. Podruhé maliličké, zanedbatelné natržení. Mohla jsem hned sedět a byl to báječný pocit. To nikdy nevíš, jak se to vyvine.
|
| 10.5Libik12 | 31046 |
|
|
17.1.2010 13:05:03
nevím, pro mě je hodně problematické vydat se nekomu do roukou, pokud předem předpokládám, že mě chce z nějakého důvodu poškodit. Zdálo by se mi to neodpovědné k sobě a k dítěti.
Z toho důvodu bych se nevyjadřovala k tomu, jestli mám mít nástřih. Jinak tedy démon nástřih je v podobné rovině jako klystýr, než to člověk poprvé zažije, hezky zaměstná i tak rozhozenej mozek tím, jak zrovna "něco tak šílenýho" může přežít. Naprosto zbytečný stres. Rodila jsem s nástřihem i bez, nevidím velký rozdíl, Bez nástřihu jsem sice asi dřív seděla bez opatrnosti, nicméně mě zase dost dlouho provázel pocit namožených předmětných partií. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.