Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Chloé | 102783 |
|
17.1.2010 12:29:37
Mam zkusenost podobnou. Nastrih asi taky cca 2 cm; ale mam pocit, ze kdyby me nenastrihli, tak tlacim doted...I manzel , kterej "tam" videl, rikal, ze chybel fakt ten kousicek.
Jinak siti bez bolestne, hojeni bez problemu...ted je to 7 mesicu a o jizve nevim. |
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 55475 |
|
|
17.1.2010 12:24:22
Za sebe-já bych neodmítala. Myslím, že dr. nejlíp vidí, jestli je potřeba nebo ne. U prvního "mě nastřihli" a přišlo mi, že malej lépe vyklouznul. U druhého se v naší porodnici propagovalo bez nástřihu a přišlo mi, že ten tlak byl dost velikej. Natrhla jsem se lehce na dvou místech, takže šít mě museli stejně. Kamarádka odřekla předem nástřih a nechali jí hrozně potrhat. Což teda chápu, že když nechtěla, tak prostě nechtěla. Pak to trošku měla dr. za zlé, že když viděl, že to nejde, že ji měl nastřihnout. Ale když to rodička odmítne, tak chápu, že nenastříhnou.
|
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 55475 |
|
|
17.1.2010 12:24:21
Za sebe-já bych neodmítala. Myslím, že dr. nejlíp vidí, jestli je potřeba nebo ne. U prvního "mě nastřihli" a přišlo mi, že malej lépe vyklouznul. U druhého se v naší porodnici propagovalo bez nástřihu a přišlo mi, že ten tlak byl dost velikej. Natrhla jsem se lehce na dvou místech, takže šít mě museli stejně. Kamarádka odřekla předem nástřih a nechali jí hrozně potrhat. Což teda chápu, že když nechtěla, tak prostě nechtěla. Pak to trošku měla dr. za zlé, že když viděl, že to nejde, že ji měl nastřihnout. Ale když to rodička odmítne, tak chápu, že nenastříhnou.
|
| Želvička78 | 56465 |
|
|
17.1.2010 12:19:55
První porod, druhá doba 2 hodiny 15 minut, malá měla 3.25kg, nástřih téměř ke konečníku, šití nebolestivé, ale hodně dlouho jsem nemohla sedět, ani pořádně chodit. Sex jsem měla poprvé snad po půl roce, jak jsem se bála.
Druhý porod, druhá doba 1 hodina, syn skoro 4kg, bez nástřihu, ale natržení do strany, sice prý drobné, ale PA mě šila 45 minut, prý byl natržení klikaté, všití velmi bolestivé. Sedět jsem mohla hned. Sex byl hned po šestinedělku, ale bolest strašná. A o to horší, že je to do strany, nesnesu, že to bolí nesymetricky. Po každém sexu drobně zakrvácím doteď, 5 měsíců po porodu. Abych pravdu řekla, v tom druhém případě bych brala spíš malé nastřižení než malé natržení, aspoň by byl regulovanej směr. |
| Šešule | 94264 |
|
|
17.1.2010 12:10:24
Záleží, v jaké poloze budeš rodit. Rodila jsem prvorozeného ve vaně, PA mi skákala po břiše, takže o nějakém postupném napínání hráze nebyla řeč. Nenatrhla jsem se. Syn měl 3,81 kg
Podle mě je nástřih ve většině situací naprosto zbytečný. Akorát tě léjaři nesmí nutit rodit na zádech a vytlačit dítě co nejrychleji. |
| luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 | 58392 |
|
|
17.1.2010 12:03:45
Tak já porodila oba kluky bez nástřihu, bez natržení, bez jediného stehu. Co nás ten den rodilo 5 maminek, byla nastřižená jen jedna. Ostatní v poho - max natržení na jeden steh nebo úplně bez poranění.
|
| simka02 | 75732 |
|
|
17.1.2010 12:01:23
Já jsem nástřih nechtěla, zaměřila jsem se i na prevenci natržení - masáž hráze + porod ve stoje, kdy se tlak na hráz optimálně rozloží. Přestože šel syn napřed rukou, měla jsem jen jeden, a to vnitřní steh. Statisticky se líp hojí natržení než nástřih.
|
| Katka+Jáchymek 9/08 | 92127 |
|
|
17.1.2010 11:58:22
Ahoj, já měla v porodním plánu napsaný, že pokud to nebude nezbytný, tak ho nechci. Tlačila jsem a doktor pravil, že když ho teda nechci, musím se víc snažit. Ale prostě mimísek se nevlezl, takže až jsem porodila, zjistila jsem, že jsem nastřižená. Oni to udělají, aby to člověk necítil; tlačit a čekat, až se sama natrhnu, to teda prosím ne.
|
| Raďule77+2 holky | 38758 |
|
|
17.1.2010 11:49:03
Tak já mám obě děti bez nástřihu, jenom s malým natržením. U šití jsem telefonovala rodině, že už je mimčo na světě
![]() Myslím, že je to ale individuální, někdy to asi třeba je a někdy není. U obou porodů mi řekli, že rutinně nástřih nedělají, že jenom pokud je to opravdu nutné. Po obou porodech jsem hned seděla a neměla vůbec žádné bolesti. |
| Kliková hřídel 4/08+2/09+2/13 | 92397 |
|
|
17.1.2010 11:47:46
Čerstvá zkušenost: nástřih 2 cm, střihnutí bezbolestné během kontrakce, šití umrtvené - takže též bezbolestné, hojení bez problémů.
Cítila jsem úlevu, když mě střihli, "díra" se zvětšila a hlavička konečně prošla... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.