Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Katty15 | 94685 |
|
|
27.6.2009 21:50:10
Ja jsem v porodnici hlásila, že jsem hráz masírovala,ale už tu bylo psané, jak člověk ví že to dělá správně? Sice to je na spoustě míst napsané,ale asi těžko vám to někdo ukáže in natura. Co se nástřihu týče, taky jsem celé těhotenství četla články maminek, které popisovaly, jak to a to bolelo nebo naopak,je to jen o člověku. Já se třeba nástřihu nijak nebála ale zato jsem se řádně bála cévkování po porodu, obojí byla brnkačka.
Nástřih jsem cítila,jak už tu psala jiná maminka,ale opravdu to nebolí, ta kůže je tak napnutá, že to prostě člověk v té kontrakci necítí a byla jsem ráda, že mě nastřihli, než se pak potrhat(měla maminka vedle mě,za každou cenu nechtěla zasahovat do porodu tímto způsobem a pak šel její synek tak rychle ven, že se prostě natrhla, a natrhnutí asi bolí a hojí se o hodně hůř než sešitá čistá rána)a šití...no cítila jsem jen píchnutí, když to umrtvili a pak jen jak utahují stehy, ale všechno má člověk tak otupené, že to prostě fakt už nebolí.Takže žádný strach.Není nic horšího než jít rodit s tím, že jsem někde něco četla.Každý člověk je originál a cítí to jinak,mě to nebolelo,jinou maminku ano a tebe to třeba taky bolet nebude, to ti teď nikdo neřekne. A hlavně pokud budeš mít mimčo s větší hlavičkou,tak osobně myslím,že proč se trápit. Ale je to názor od názoru a nikomu tím nic nevnucuji Přeji co nejméně bolesti![]() |
| michaela |
| • |
29.5.2009 10:30:38
ahojky.no já jsem si koupila mastičku INTISAN,prodávají to jen sestry a používá se tak ve 28týdnu a masíruje se hrázda denodenně.Moc mi pomohla i mým kamarádkám a taky mi pomohl porod do vody,nebyla jsme nastřižená a ani natrhnutá.Neuznávám nástřihy,jen při komplikaci protože někteří doktoři dokážou nastřihnout dost a když se necháš samovolně prasknout tak máš většinou míň stehů a máš na to i svůj nárok.Každý si samozřejmě zvolí svojí teorii.
|
| Dáša 1 dítě |
| • |
14.5.2009 10:38:24
U porodu mně dělali nástřih, vůbec jsem to necítila. Zjistila jsem to, že mě nastřihly, až mě doktorka začala šít.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
11.5.2009 22:10:38
Stěně, myslím si, že samotné masírování nestačí - provedení nástřihu totiž závisí také na zvycích té které porodnice. Pokud budeš masírovat jak idiot a budeš rodit v porodnici s 80% nástřihu (prvorodičky 100%) a polohou na porod na zádech, je ti masáž k ničemu, stříhají prostě preventivně masáž nemasáž a v případě nenastřižení máš vyšší šanci se v této poloze potrhat. Pokud nebudeš masírovat a budeš rodit tam, kde umožňují hrázi pomalé roztažení různými polohami v 2. době porodní, změkčení hráze pobytem ve vodě a netrváním na vypuzení dítěte na třetí kontrakci, pravděpodobně nebude nástřih třeba.
Já jsem volila masáž a porodnici č.2, rodila jsem 3x a nebyla jsem ani jednou poraněná - ani malé natržení, nic. |
| Hadi a spol | 40792 |
|
|
11.5.2009 21:49:41
Já nemasírovala, ba naopak jsem posilovala pánevní dno a dr. mi povídala, že díky tomu mám hráz tužší
Nástřih mi provedla, souhlas si nechala podepsat před porodem - osobně to pro mě byla přijatelnější způsob než případné potrhání. Nástřih samotný nebolel, cítila jsem,že byl proveden, ale nebolel. Šití trvalo chviličku, bylo nepříjemné, hlavně to venkovní, ale dalo se to přežít porodila jsem v sobotu ráno a v pondělí odpoledne už jsem si normálně sedla ![]() |
| stěně | 96315 |
|
|
11.5.2009 16:35:46
Ahojky tak jsem tak cetla diskuze na tema masaz hraze a nasledny nastrih pri porodu.Je to me prvni tehotenstvi jsem tedy teprve v 16 tydnu tehotenstvi,ale vse kolem toho me docela desi.chtela bych se zeptat jestli se nastrih musi hlasit pred porodem dopredu nebo to automaticky rozhodne doktor pri porodu a jestli je to opravdu tak hrozne jak nekdy ctu?dekuji za vase zkusenosti.
![]() |
| amienka | 88608 |
|
29.4.2009 22:14:19
Prodám, pouze 1x použitý, vzdala jsem to, nebylo mi to příjemné. Cena dohodou. amienka@seznam.cz
|
| Marki32 | 95216 |
|
|
1.4.2009 14:10:23
A jak víš, jestli ten nástřih byl opravdu nutný? v jaké porodnici jsi byla?
|
| Katty15 | 94685 |
|
|
1.4.2009 10:48:46
Tak jsem porodila před 14 dny a masáž hráze mi byla jaksi na nic. Nástřih proběhl, kdybxch věděla jaké to bude, nic nemasíruju, pravda je, že jsem se s manželem alespoň u toho zasmáli
.Třeba někomu to pomůže, nebo si to alespoň myslí, ale i ty stehy nesjou taková šílenost jak jsem si myslela.V porodnici jsem seděla na kruhu to je fakt, ale doma už normálka a že jsem seštupovaná pěkně ))Ale masírujte budoucí maminky, když už nic jiného tak to určitě neškodí![]() |
| Katty15 | 94685 |
|
|
17.3.2009 12:34:51
Jak to tu tak čtu, tak názory a zkušenosti se liší, co se masáže týče. Já, tedy manžel, jelikož mně to moc nejde, masírujeme hráz asi 4 týdny a příští týden rodíme. Určitě to neuškodí, a zda to pomůže se uvidí
,ale manžel říkal, že vidět to je, a že mi to snad takhle nezůstane napořád ,takže asi to nějaký účinek mít bude. Jsem na to sama zvědavá,nějak se nástřihu ani nebojím,spíše šití a následného chození "seštupovaná"![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.