| KoproFka | 76193 |
|
|
16.3.2012 10:37:40
Jo a ještě - koupila bych laktobacily a denně je malé dávala.
Můj synek nechtěl laktobacílky (mu tyhlety "bonbony" z lékarny nikdy nechutnali) ale rád a ochotně konzumuje vysypanou laktobacilí kapsli ze lžičky, a to od malička, event jí vysypat do mlíčka, pokud by to nechtěla... Mám to zkonzultováno i s pediatričkou a prý v poho... To není nic proti ničemu - naopak, posiluje to imunitu... |
| jezinečka | 105196 |
|
|
16.3.2012 10:37:26
já myslela, že když ovesné vločky obsahují vlákninu...
brčkem to neumí, to jsem zkoušela ![]() |
| Minís | 113116 |
|
|
16.3.2012 10:37:15
Na dceru působil špenát a sunar. A co nějaké jogurty?
|
| jezinečka | 105196 |
|
|
16.3.2012 10:36:00
to kakao má z normálního kravského mléka (bohužel kupovaného) a já právě myslela že víc projímací než stavěcí... ale taky mě to už napadlo to raní kakao zkusit aspoň na čas zrušit, jestli to nebude lepší... ty kompoty zkusím, nechápala jsem jak jí nemůže chutnat sladký hruškový kompot rozmixovaný na přesnídávku, když jinak přesnídávky miluje
![]() |
| KoproFka | 76193 |
|
|
16.3.2012 10:34:27
No, tak sis opověděla vlastně sama - nejí ovoce a nepije.
A co syrovou zeleninu? ta je ještě lepší na vlákninu než ovoce - třeba taková paprika. Nebo salátovová okurka - ta ma navíc hodně vody... Kakao a stavící věci bych zrušila, než se z toho vyhrábnete. Jogurty a jogurtové nápoje dá? Já něco podobného řešila u synka - taky nežravce. Jediné co nám pomohlo, bylo zabezpečit mu pravidelně alespoň 1x denně trochu ovoce, které moc nemusi (1/4 jablíčka, hrušky, trošku vína, event. kompot - celkem s chutí si dá mandarinkový, nebo broskvový) a dohlídnout na to, aby snědl nějakou zeleninu - s tím naštěstí problém nemá - syrová zelenina je jeho nejoblíbenější jídlo. Ovšem ve školce se jaxi podávání syrové zeleniny v kusech nevede, takže když jsem večer pozapomněla, druhý den byl problém na světě... Páč on si o jídlo sám neřekne...že... Určitě ti tu někdo poradí nějakou laktózu, příp. laktulózu, to já bohužel ne, do takovýchle extrému jsme jít nemuseli. Zas ale bezpečně vím, co na natržený zadeček (FAKTU krém). Synek si bohužel v cca 3 a čtvrt natrhl nějakou žilku a zbavovali jsme se toho 3/4 roku, páč to pořád krvácelo - při tom měl stolici v poho, jen ta žilka byla nějak víc na povrchu a pořád to při stolici krvácelo - někdy i docela dost. Jeho to tedy nijak nebolelo, spíš ho ta krev ale děsila. Začal tedy stolici zadržovat a tím se nám rozjeli problémy s kakáním...chjo...![]() Jo a taky je u nás potřeba dbát na pravidelnost - tedy velká strana je vždycky večer před koupáním - a je klid... Držím palce ![]() |
| Lucka + 2 zlatíčka | 72844 |
|
|
16.3.2012 10:29:07
Ovesná kaše taky spíš staví, ne?
A pití brčkem by jí nebavilo? Nebo závod, kdo vypije dřív nějaké množství. Prostě zkusit do ní dostat to pití nějakou zábavnou formou :) |
| Amálka, 2+2 | 97797 |
|
|
16.3.2012 10:25:59
Myslím, že odpověď znáte. To ovoce by to chtělo. Co třeba jablíčkový kompot, švestkový, meruňkový nebo šťávu z kompotu na pití. A zrušila bych asi to mlíko alespoň jedno přes den. To taky hustí stolici zvláště, když málo pije.A nebo ho hodně naředit.
|
| jezinečka | 105196 |
|
|
16.3.2012 10:15:23
Zdravím,
jsem už zoufalá, malá mívá tak jednou do měsíce zácpu, jako že při kakání dost pláče a nejde jí to a pak má úplně oteklý konečník... tento týden se mi to ale bohužel stalo 2x vždy cca po 3 dnech nekakání pak tak trpěla, včera měl dokonce ten konečník i malinko krvavý ![]() A teď co řeším, ona nechce jíst skoro čerstvé ovoce, krom banánů, což je ale kontraproduktivní když banán staví . Sní občas kousek kiwi, nějakou jahodu, malý kousek jablíčka či hrušky, ale to jí moc nejede a výjimečně pár dílečků mandarinky. A strašně málo pije, ráno tak 200 ml kakaa, večer stejné množství sunaru a přes den max. 200 ml šťávy (čaj odmítá, o vodě ani nemluvě) bohužel stím pitím začala zlobit až poslední dobou dříve vypila té šťávy i 600 ml za den. Zkoušela jsem i dávat pít z hrníčku, lahve od koupeného nápoje ale nic nezabírá . Skoro každý den jí dělám ovesnou kaši s mlékem taky to nepomohlo. Hruškový kompot taky nechce, ani když jí ho rozmixuju jako přesnídávku![]() Prosím poraďte, jsem bezradná. Kdybyste měli tip na nějaké projímací jídlo ![]() |
| vertigo | 92133 |
|
|
20.2.2012 15:16:16
Moje dcera si taky občas stěžuje na bolesti břicha, ale já nabývám dojmu, že do břicha směřuje všechny svoje bolístky. Teď byla nachlazená, v noci měla zvýšenou teplotu a stěžovala si na bříško (břicho měla měkký, na pohmat vůbec nereagovala bolestivě), jiný den spadla holýma rukama do sněhu, brečela (pochopitelně ji to studilo) a ke všemu si opět stěžovala na to, že jí bolí bříško... Přitom je jinak v pohodě, jí normálně, kadí normálně. Mám pocit, že to tak děti dělávají (možná i neúmyslně), když jim zkrátka není dobře.
|
| x x | 15263 |
|
20.2.2012 12:52:20
Tak ať to dobře dopadne.
![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.