| propiska | 16606 | 
| 
 | 
 22.2.2013 15:01:20 
Já už dávno nekojím, tak můžu hysterčit okolo kojení jak chci.  
![]() Um se taky přelejvá a převařuje??? Já myslela, že se jen nasype prášek do čistý flašky, zalije vodou, ochladí nebo ohřeje na požadovanou teplotu a vypije???  | 
| Dee Dee+2 kluci | 91465 | 
| 
 22.2.2013 14:53:21 
Mickey, nebuď hysterická.Při převřování a přelejvání se nedostane nic nikam, pokud předtím neděláš tou samou rukou tatrák...jak to asi dělají matky s UM? 
Jinak mě odstříkat něco šlo,ale pokaždý tak strašně malinko....někdy jsem něco "vydojila",ale celkem málo, na pravidlený převařování by to samozřejmě nebylo.  | 
| Dee Dee+2 kluci | 91465 | 
| 
 22.2.2013 14:51:00 
Syn byl donošený,ale měl taky žloutenku snad tři měsíce. Dr. říkala, že se to u plně kojených dětí stává.Kdyby se mu prý dalo UM, nebo snad převařené MM, tak by se to vyléčilo rychleji. Ale nijak jsme to nehrotili.Syn byl spavý a žlutý.Měla jsem ho budit, hodně kojit a vystavovat dennímu světlu.Poizor, jde o MODRÉ DENNÍ světlo, ne o sluníčko.Dítě se nemá slunit. Jen nemá být ve stínu. 
Jelikož syn byl donošený a zdravý, tak jsme to ignorovali. A přešlo ho to poměrně nedávno.Asi tak na Vánoce (je narozený na konci září)  | 
| KlaudieS+M+E | 90788 | 
| 
 | 
 22.2.2013 14:44:34 
Syn (donošený, ale hypotrof) měl žloutenku do tří měsíců, hodnoty už si nepamatuju. Vyšetřen po všech možných stránkách, vč. metabolických poruch a nic. Zkoušela jsem převařovat mléko, přikrmovat UM.., ale ani to nepomohlo, žloutenka mu zmizela až když jsem ho přestala kojit a byl plně na UM, během asi 14 dnů (už si to přesně nepamatuju) byl úplně bez žloutenky. 
![]()  | 
| propiska | 16606 | 
| 
 | 
 22.2.2013 14:44:12 
Já jsem kojila přes 4 roky ( obě děti dohromady samozřejmě) a odstříkat MM jsem nedokázala nikdy. Ani v porodnici na elektrické ani od kamarádek na ruční odsávačce...asi jsem byla nešikovná??? MM jsem měla vždycky dost a nedovedu si představit tu práci s odstříkáváním, převařováním a opět krmením. Bála bych se nejen znehodnocení,ale i co všechno se do MM dostane dalšího tím přelejváním sem tam. 
 | 
| amanvireja | 94029 | 
| 
 | 
 22.2.2013 14:30:58 
60 nebo 80 
 | 
| amanvireja | 94029 | 
| 
 | 
 22.2.2013 14:29:54 
Pokud kojíš ,mělo by se mléko odstříkávat a zahřát tuším na 60 nebo  stupňů. Samozřejmě kontrolovat hodnoty, my chodily na kontrolu co 2dny. Po 14dnech to bylo ok. Dcera byla narozena v říjnu ,takže sluníško také nikde :-(  
 | 
| Girili | 117849 | 
| 
 | 
 22.2.2013 14:13:13 
Mrkla jsem do zaznmu a u nas byly hodnoty bilirubinu: v patem tydnu 196, pak 18 hodin tepelne upravene MM, kontrolni odber v 7. tydnu: bilirubin 181, takze jsme pak podavali tepelne upravene MM jeste jednou, tentokrat 24 hodin a na to uz jsme si koupili tu Calmu neb se strikackou to byl des bes, vic pracne odsateho mleka bylo kolem ditete nez v nem. Nechapu, v porodnici mi to cevkou po prste slo. Pote uz zluta barva vyrazne ustoupila, bylo to znat i pouhym okem, ale celkove byl zluty skutecne cele tri mesice. 
Nevyplatilo by se ti odsavacku pouze pujcit? Medela pujcuje i ty elektricke, co mivaji v porodnicich, s temi se odsava lepe.  | 
| Sluní* | 30068 | 
| 
 | 
 22.2.2013 14:01:05 
Raďulko, na video mrknu, díky. 
 | 
| Sluní* | 30068 | 
| 
 | 
 22.2.2013 14:00:16 
Díky za rady! 
Asi ještě zajdu do lékárny, zda neexistují nějaká vhodná homeopatika a pokud ne, pořídím si odsávačku a zkusím to převaření MM. Přes stříkačku "kojit" umím, tak to snad nějak zvládneme.  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.