| .kili. | 125672 |
|
27.11.2012 7:32:01
"... za žloutenku považuje jen infekční hepatitidu A ..."
hm, to je možné |
| Líza | 17721 |
|
|
26.11.2012 21:31:40
Kili, z kontextu toho, co zakladatelka psala na samém začátku, si myslím, že za žloutenku považuje jen infekční hepatitidu A a že vyloučením žloutenky myslí to, že vyloučili ji. Samozřejmě se jen dohaduju...
|
| .kili. | 125672 |
|
26.11.2012 20:08:40
" jak vám v té nemocnici vyloučili infekční žloutenku nebo béčko a jestli se v té nemocnici zabývali vyloučením ostatních příčin žloutenky "
no, já jsem pochopil z toho tazatelčina sdělení "se mi vrátila s nemocnice s tím ,že to žloutenka není " že žloutenku nemá, tomu rozumím tak, že vyšetřující lékař žloutenku (tedy žluté zbarvení kůže a sliznic) neshledal. Tazatelka ale píše, že se jí jako světle žluté jeví, takže asi by bylo dobře znovu dítko k nějakému vyšetření přivést a v případě nejistoty aspoň tu hladinu bilirubinu vyšetřit. Do té doby je bádání nad možnostmi infekce marné. Pokud je zbarvení slámově (světle) žluté, pak by bylo na místě bádat i po možné haemolyse. |
| Líza | 17721 |
|
|
26.11.2012 19:29:45
Jakou barvu má stolice?
Jak píšou ostatní, žloutenka potřebuje dovyšetřit. Nevím, jak vám v té nemocnici vyloučili infekční žloutenku nebo béčko a jestli se v té nemocnici zabývali vyloučením ostatních příčin žloutenky. Pokud nemáš jednoznačnou zprávu, ze které jasně vyplývá příčina zežloutnutí a je tam jasně napsaný, co všechno vyloučili (odběrama, ne mrknutím do očkováku), tak bych to nenechala bejt. |
| .kili. | 125672 |
|
26.11.2012 16:01:34
"prý je to tím jak měla ATB"
žloutenka z ATB to zcela jistě není, pokud má žlutá bělma, pak to jistě žlouenka je, z laboratorních vyšetření je pro samotnou žloutenku důležitá hladina bilirubinu v séru, případně s odlišením konjugovaného, pro laesi jaterní buňky pak zejména aktivity ALT, GMT a ev. LD v séru, pokud jsou vyšší než horní hranice normy, pak je vhodné a možné vyšetřit další enzýmy včetně některých faktorů srážení krve, to k odlišení míry a typu laese a jaterní a zhodncení funkčníh dopadu, samozřejmě je na místě vyšetření červeného krevního obrazu včetně retikulocytů , zejména když popisujete barvu kůže a sklér jako světležlutou. |
| ELA |
| • |
26.11.2012 12:48:15
Tak koukám, že jsem měla včera pravdu, jak jste se ptala - i po 5ti dnech
....Držím palce, bude brzo líp, uvidíte. |
| vlad. | 38059 |
|
|
26.11.2012 9:50:09
Pokud má ikterus - nažloutlé zbarvení kůže a bělma, měla by být vyloučená infekční hepatitida. Posílali něco do laboratoře?
|
| Petruška-Mia 01/08+Tobik 06/13 | 65307 |
|
|
26.11.2012 9:43:00
tak moč vzatá a v 10 přijede manža a pojedu k dr. a budu si chtít vyžádat krev nebo CRP třeba to fakt nic není ale děsí mě pohled na ty její očíčka
manža taky má žluté oči po práškách protože je anemik jje hlídanej nelečí se ale !!!! |
| Pawlla | 106336 |
|
26.11.2012 9:11:50
Petruško nejsem doktor,ale podle mě by neměla být žlutá vůbec.Zvýšená teplota,nechutenství,změna chování-já bych asi šla znovu nebo jinam.Nechci Tě děsit,myslím,že důkladnějším vyšetřením nic nezkazíš.
|
| Raduza | 68805 |
|
|
26.11.2012 9:09:27
Zajdi s ní na krev a vezmi sebou moč. Stejně má teplotu a měla antibiotika. Budeš mít menší nervy a zkontrolovat je to stejně potřeba.
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.