| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Endometrióza

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 132  [Dalších 72 >>]
KlaudieS+M+E 90788
5.9.2012 20:44:55
Neměla, jen bolesti při ms, pak, když už jsem měla i cystu, tak i bolesti mimo ms..
Kubula K. 30211
5.9.2012 20:36:38
Já třeba neměla vůbec žádný, přestože poprvé jsem měla cystu o průměru 10 cm. :-)
ViktorieC 81764
5.9.2012 20:06:21
Hanko,

já měla příznaků víc. Nejen, že jsem měla bolesti při menstruaci, ale taky jsem krvácela hodně a dlouho (tak týden a víc). K tomu jsem často měla bolesti břicha, podbřišku a zad kdykoliv během cyklu, a bohužel také bolesti při sexu. Ohledně neplodnosti nevím, neb mi endometriózu zjistili v 18.

Jestli si budeš chtít víc popovídat nebo hledáš informace k endometrióze, koukni se na www.facebook.com/endometrioza
Hanka36 89649
5.9.2012 19:49:04
Ahoj, měli jste při endometrioze jiné příznaky než bolestivou MS? O dítě se nepokoušíme, takže jestli jsem neplodná nevím, děti mám dvě a další neplánujeme. Po porodu druhého dítěte jsem začala mít bolestivou MS, ale je snad horší a horší.
Jaké jste měli příznaky vy kromě neplodnosti?
děkuju.
Verča 132296
3.9.2012 15:51:30
Dobrý den. Já jsem nikdy bolestivou menstruaci neměla, trápily mě ale bolesti při styku, které se stále stupňovaly a objevovaly čím dál častěji, až byly naprosto nesnesitelné - podle gynekoložky a všech vyšetření, které mi dělala, jsem byla naprosto zdravá... Nakonec mi doporučila laparoskopii - až na mní se zjistilo, že mám ložiska endometriozy, které mi odoperovali. Pak jsem musela brát hormonální antikoncepci - co jsem užívala již dříve, ale tak, abych při ní nemenstruovala - i když prý ideální bylo otěhotnět (pokusit se o to) okamžitě po operaci... Nebyla k tomu moc vhodná doba, proto se budeme pokoušet nyní - je to něco přes půl roku po operaci, snad bude vše v pořádku...

Takže tedy odpověď na otázku - mně endometriozu podle ostatních vyšetření ani ultrazvuku nenašli, až při laparoskopii. Doporučuji, abyste jí podstoupila - alespoň pro Váš klid - není to tak hrozné, lepší než to nechat narůstat, nebo nevědět, co Vás trápí.
Ivča11 114022
27.7.2012 13:57:11
Já jsem několik let nemohla otěhotnět, každá MS bolestivá tak, že jsem lezla po zdi, ke konci už trvala 14 dní a k tomu bolest v kříži:-©. Po výměně gynekologa mi doktorka už po odběru krve podle hodnot řekla, že to vidí na endometriozu a poslala mně na laparku, kde se to potvrdilo, měla jsem několik velkých ložisek a nakonec mi museli "říznout" břicho, protože jsem měla zasažené střeva. Otěhotnět jsem stejně nemohla, tak jsem podstoupila IVF, vyšlo to hned napoprvé a momentálně mi tady skřehotá čtyřměsíční dcerka~z~.
Teď jsem měla první MS po porodu - 3 dny a ani jsem nevěděla, že ji mám~b~~R^.
Madelinka+3 andílci 78772
27.7.2012 12:28:43
Ahoj,
já nikdy na příliš bolestivou MS netrpěla, ale dlouho jsem nemohla otěhotnět.Po laparce mi zjistili celkem velká ložiska a poslali mě rovnou na IVF. Z KETu máme dvojčátka - holčičky a po třech letech se nám přirozenou cestou ještě narodil chlapeček.
Na laparoskopii bych šla, ať víš na čem seš a co pak můžeš udělat.Přeju hodně štěstí!!!~s~
Otylka,Nikolka7/06,Adélka6/10 37985
27.7.2012 12:07:49
Ahoj,

nám se nedařilo otěhotnět 3 roky, bolestivá a dlouhá MS ... byla jsem na laparoskopii, kde zjistili endometriozu, sice málo, ale úplně všude. Doporučili IVF a povedlo se na první pokus. Zřejmě mi těhotenství vyléčilo endometriozu a otěhotněla jsem, potratila jsem, ale pak jsem otěhotněla úplně neplánovaně a dceru jsem donosila.
ivaxx 44192
27.7.2012 12:03:26
Před tím.
Na první jsme si kvůli endometrioze počkali 2 roky. Měla jsem kliku, že se jim ložiska podařilo nalézt a odstranit. Ne vždy je to prý možné a pak následuje mnohoměsíční léčba. My dostali po operaci 3 měsíce na zkoušku otěhotnět, poté bych nastupovala na léčbu.
Po operaci jsem ale naštěstí otěhotněla hned v prvním cyklu a místo na kontrolu po operaci jsem si šla pro průkazku. Také je fakt, že ihned první MS po operaci byla s daleko menšími bolestmi. Druhé dítě se nám povedlo po 3 měsících snažení. Právě těhotenství a kojení (MS jsem dostala až po roce a půl po porodu) mi pomohlo se endometriozy zbavit (alespoň v to doufám).

Má-li dokor podezření, neváhala bych a šla na laparoskopii.
smutná lil 117761
27.7.2012 9:35:16
ivaxx a to bylo před tím, než jsi měla děti?
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 132  [Dalších 72 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.