| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klimakterium - menopauza

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 1870  [Dalších 1750 >>]
Čumča. 160024
18.9.2023 10:42:01
jenomžeeee, Fed, já si moooc dobře pamatuju tvoje spanilé jízdy~:-D, které jsi popisovala, když máš mlsnou - mekáč, něco dobrého v DM, znovu na KFC drive atd. a to všechno pěkně za sebou - ty přitom ale vypadáš zřejmě sakra dobře - ale co my, obyčejní smrtelníci?~d~
77kraska 132593
18.9.2023 10:33:04
Len, demence je v pohode...tu si neuvedomujes

horsi je byt fyzicky na hunte a mit zdravou mysl...a uvedomovat si vsechno, co se Ti deje...to mel jeden pribuzny, mel tracheostomii, nemohl mluvit, jen lezel v jednom zarizeni, pritom mu to myslelo, psal na papirky
Len 108740
18.9.2023 10:27:01
Kafe je naopak prodluzovac zivota.

Ja se spis bojim, abych nebyla nazivu moc dlouho a nedozila se nejake formy demence. To fakt nechci a kdybych nahodou nejake priznaky pozorovala (ted si rikam, jak to ja osobne poznam, protoze odjakziva zapominam slova i slovosled, nevim, co jsem delala pred minutou, ale svoje treti narozeniny si pamatuju uplne jasne a obcas zapomenu, jak se provadi nejaka jednoducha cinnost), tak to ukoncim rychle.
77kraska 132593
18.9.2023 10:03:59
Inko, no vlastne nemam zadny plan, do kolika let tu chci byt....ale ted mam jeste dite na mne zavisle (stredni skola), tak jeste nejaky cas potrebuji byt jakz takz schopna fungovat

spis bude v nasi generaci problem vyse duchodu....a kdo o nas bude pecovat a kolik nas to bude stat

a mela jsem a mam par pribuznych, kteri ve stari nechodi/nechodili ven, pokud to nebyla cesta k lekari...a to mne by mne tedy nebavilo, pritom jeden z nich byl driv velmi aktivni sportovec, ovsem od cca 72 do 82 (nez zemrel) vubec nevychazel ven krom odvezeni k lekari, nikdo jsme to nechapali.....a moje nechodici pribuzna si ani nejde sednout na velky balkon na slunicko, jen se premistuje od pocitace k televizi a od televize do kuchyne, ji to pry nevadi, ale ja bych se z toho zblaznila
Federika 14090
18.9.2023 10:01:00
A co je na kafi a zmrzlině špatnýho?~:-D
Piju kafe, víc než dva šálky denně, piju sem tam víno, bublinky, mojito, gin tonic, jím buchty, koláče, zmrzlinu...Co by to byl za život bez toho ~:-D
Čumča. 160024
18.9.2023 9:58:48
Sedmi, vidím to hodně podobně~d~ Jsem kopií postavy mé babičky - ta měla nahoře vel.42 a dole vel.46~d~ (čili estrogenová dominance). Babička do 50 let kouřila dvě krabičky cigaret denně, možná i víc - já nekouřila nikdy. Babička nadužívala prášky Radepur, někdy je brala jako lentilky (nebo tak nějak ten název, později je zakázali), a onemocněla Alzheimerovou chorobou - děsí mě to fest~7~.

Nemůžu, fakt nemůžu si odepřít kafe - dva šálky prostě potřebuju, se spoustou horkého mléka~d~ (v létě naopak presso+mléko+led) I zmrzlinu zbožňuju kávovou-smetanovou. Tohle omezit neumím, odpolední kávu dejme tomu, bez té ranní bych se neprobrala (jsem sova).

Babička ale byla ve 38 letech prý v přechodu~e~, to je teda fakt brzo. Moje máma hodně po padesátce (to je ale štíhlá vysoká gazela, narozdíl ode mě a babičky)~d~

Inka ..|-.|-.-|.- 141843
18.9.2023 9:50:05
Ty tady chceš být do stovky ~:-D
Nekouřím a kafe nepiju taky, ale alkohol jo, příležitostně. Takhle v létě koktejly, ale dělám si hodně slabý,půlku množství alkoholu než tam patří. Ale zase je tam sladká limonáda. Uzeniny taky prakticky nejím. Tak uvidíme, co to se mnou udělá.
77kraska 132593
18.9.2023 9:37:30
Huso, podle mne koureni je vyznamny faktor zkracujici zivot, vsichni ti lekari meli pravdu...z meho okoli je koureni fakt nejhorsi zkracovac zivota a je jedno, jestli v pozdnim veku lidi kourit prestali....a taky koureni nejvic huntuje zdravi jaksi prubezne, moji znami kuraci maji spatne zuby, vypadavaji jim po 50, taky je to samozrejme videt na pleti, slyset na hlase....taky maji ruzne nespecificke problemy, vselijake nevysvetlitelne bolesti a poruchy, ktere treba ja jako nekuracka vubec neznam, ale nechci to zakriknout

alkohol podle mne tolik neskodi, akorat ti lidi pak nejsou tak dusevne svezi, pokud jsem si vsimla....alkohol nepiju vubec, maximalne pripitek na vanocnim vecirku, uz roky

a hrozne jsou leky na spani, ty brala dlouhodobe jedna teta a uplne ztratila pamet

na druhou stranu v moji rodine jsou vsichni obezni a vesele ziji do 85-90 let, v plne dusevni svezesti, i kdyz treba chodi o berlich nebo s choditkem....nekteri pak maji cukrovku a/nebo bercove vredy...sami nesportovci a velmi nezdrave se stravujici cely zivot (denne uzeniny, pecivo, malo zeleniny)

ale to nejsou zadne oficialni statistiky, jen moje pozorovani za poslednich 55+ let zivota z siroke rodiny a okoli

jo a taky vubec nepiju kafe
Olga.P. 30536
18.9.2023 8:44:19
Ta zima je místo návalů horka, mám to taky. Doktor mi říkal, že estrogen ovlivňuje termoregulaci a že někomu může být zima, není to tak časté a tak se o tom tolik nepíše a nehovoří.
Stáňa * 7932
18.9.2023 6:25:54
Nebeská, vážně?

Já mám sice 160 cm/55 kg, ale nahoře S a dole M/L.
Prša žádný, ruce jak tyčky.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 1870  [Dalších 1750 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.