| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Artritida a artróza

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 588  [Dalších 498 >>]
zerat 18305
11.2.2019 13:24:56
Ještě dodám, že bych možná volila ortopeda v nemocnici, kde by přicházela v úvahu výměna kloubu. Jen pozor na výši poplatku za tu injekční kloubní výživu, v nemocnici může být vyšší ale taky to nemusí být tak.
zerat 18305
11.2.2019 13:23:47
Z toho, co mám zkušenosti já, tak u mě třeba trvali na artroskopii a dle ní mi stanovili 3.-4.stupeň. Teď už se jen čeká, kdy mě zařadí do pořadníku na výměnu kloubu - prý to může být do roka a nebo klidně i za 20 let, uvidí se, jak moc bude stávající kloub dělat problémy.
Ale co vím, tak údajně jde stanovit stupeň i CT. Nicméně to je asi tak drahé vyšetření, že raději udělají tu artroskopii.
Dle RTG u mě věděli, že je stupeň 3.-4. nicméně nepoznali, že zároveň je v koleně přetržený meniskus a něco špatně s předním vazem. Takže artroskopie tohle pořešila.
Ortopeda bych hledala v kraji, kde bydlíte. ~x~
Supermanka 151752
11.2.2019 12:41:52
Stupeň se zjistí z rtg, asi to bude 3; 4.stupeň obvykle bývá nepohyblivost. U staršího člověka podle mě nemá smysl s operací otálet.
Sněhulka a sněhuláčci 99425
11.2.2019 12:38:51
Bohuzel je to starsi clovek... Ten monovisc jsem v Dariine diskusi od tebe cetla a hned jsem si ho nasla, no a ted potrebuju toho lekare, ktery to bude ochoten pichat...
A tak nejak jsem doufala, jestli proste neexistuje jeste neco, co by pomohlo~d~. Asi je kloubni vyziva, injekce a nebo operace. Vic clovek zrejme udelat nemuze.
Jak se zjisti, ktery stupen artrozy clovek ma?
Supermanka 151752
11.2.2019 12:38:17
Ty injekce do kloubu jsou účinné, stojí okolo 2 tisíc a pojišťovna je neproplácí. Dále ať ortoped napíše rehabilitaci a pak na sobě musí člověk makat sám - rotoped na malou zátěž, posilování stehenních svalů, plavání - pozor, i u stylu prsa dělat nohy z kraula, takže kopat nahoru a dolu (nohy alá žába nemocným kolenům škodí). Jinak se opravdu čeká, dokud se dá bolest vydržet, záleží teda na věku pacienta. Kolenní náhrada nevydrží až tak dlouho a každá další výměna s sebou nese větší a větší riziko. Já už nemohla před 2 rokama ani chodit ani spát a díky rehábce a vlastní píli už zase funguju. Injekce jsem odmítla, zas až bude hůř - už mi je píchali v minulosti 3 krát a už mám z toho strach, když mi lupnou injekci kamkoliv jinam, ok, ale v tom kolenu je to jiný pocit, mám tam po operacích jinou citlivost.
zerat 18305
11.2.2019 12:35:15
A odkud jste? A o koho se jedná? Pokud je člověk stářím do 65 let, tak dávají bez příplatku titanovou - ta je doživotní a jen se po cca dvaceti letech mění vnitřní vložka kloubu; pokud je člověk starší než 65 let, tak už dávají bez příplatku pouze ocelovou kloubní náhradu, titanovou snad s příplatkem, ale nevím jaká je spoluúčast. Co vidím okolo, tak se lidi snaží stihnout tu titanovou.
Jinak do kloubu existuje hromada výživ a viskózních látek, nejdostupnější je asi Monovisc, na který jsem dávala odkaz v diskusi Dari79. Tento dávají mně už několik let. Po jeho aplikaci kloub nebolí nebo bolí výrazně méně, nechroupá tolik...
11.2.2019 12:29:36
Dari, diky moc, procetla jsem ji, prave ta me inspirovala k teto. Neni tam nic o lekarich, ja bych prave potrebovala doporucit nejakeho dobreho ortopeda, ktery by byl treba ochoten pichat do kolene ty injekce, co se o nich pise v tve diskusi...
Dari79 114243
11.2.2019 12:19:08
tak před týdnem jsem tu stejnou diskusi zakládala já, tak si ji najdi, aŤ se holky nemusí opakovat ~t~

My zatím dokoupila dle jejich rad ALAVIS a za týden máme další termín u jiného ortopeda...
Pole levandulové 23006
11.2.2019 12:17:13
Tak přesný název máma neví /teď jsem se jí ptala/, ale je to prý cosi s kyselinou hyaluronovou, píchá jí to ortoped jednou za tři měsíce a zlepšení vydrží dva měsíce. VZP jí to plně hradí. Ten Condrosulf bere jednou za půl roku tříměsíční kúru, tam doplácí asi 500,-.
11.2.2019 12:05:47
Pole, kdybys mohla zjistit, o jake injekce se jedna, budu ti vdecna. Hradi ji je pojistovna?
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 588  [Dalších 498 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.