| daba+holčička | 55689 |
|
|
21.11.2012 10:16:27
můj má taky skoliozu - nahoře mezi lopatkama, sportovec to není, ale nic mu to nedělá, záda ho nebolí
mě bolí pořád ![]() |
| Kukurice25+Nik09+Seb12+Dom14. | 123501 |
|
|
21.11.2012 10:08:16
Manzel ma skoliozu od mala. Nikdy necvicil rehabku. Pred dvemi lety zacal cvicit a zlepsilo se mu to. Mimochodem muz delal fotbal, basket a ted nekolik let.thai box. Doktor mu nic nezakazal a ma odchyl 2,3cm
|
| kudlanka nábožná | 18347 |
|
|
21.11.2012 10:03:20
Zdravím,
byli jsme na 13-leté prohlídce a bohužel u kluka byla zjištěna skolioza páteře. Má vychýlení 2 cm. Od ortopeda jsme dostali předepsány rehabilitační cvičení, bude tedy syn chodit cvičit. Pravděpodobně je to růstem, vyrostl během 2 let o 20 cm. Je velmi štíhlé, ale sportovní postavy, hodně sportuje (tenis je hlavní sport). na RHB říkali, že základ už tam musel mít. Záda ho nebolí, jen říkal, že v poslední době, když hodně dlouho stál na místě a nebyl srovnaný. V podstatě mu teď zakázali sport, což pro mého syna byl šok. ![]() Ortoped říkal, že odstranit se to nedá, bude rád, když to pozastavíme. Tak to je šok i pro mě. Kontrolu máme za půl roku, pravděpodobně s RTG páteře - to dle kontroly. Vím, že jsou horší nemoci, ale oba jsme z toho dost nešťastní. ![]() Chci se poradit, opravdu se to nedá napravit? Je teď v rychlém vývinu, páteř by se přece pomocí cvičení nebo i čehokoliv jiného (nemám na mysli operaci) mohla dát srovnat? Fyzioterapeut? Dornova metoda? Přiznávám, že jsem studovala na internetu, obrázky mě šokovaly - co skolioza může způsobit.Moc prosím o jakékoliv zkušenosti a rady. Už jsem se koukala na židle Spinalis - asi dobrý začátek. Zdravím. H. |
| Lenka |
| • |
14.9.2012 13:20:09
Zdravím, naše děti trpí obě skoliozou a často je i bolívaly záda, tak jsme jim s manželem koupili dětskou verzi zdravotních židlí Spinalis a od té doby si už na bolesti nestěžují, židle se jim navíc velmi líbí :) Opravdu musím uznat, že tato židle dokáže pomoci.
|
| bracesfan |
| • |
28.8.2012 9:36:55
Ten korzet s obojkem kolem krku je úžasný. Chápu, že to někomu může vadit, ale jsou zase lidi, keterým se to líbí. Jmenuje se Milwaukee korzet, ale dnes už se bohužel moc nepoužívá. Mně se vždycky holky s tímhle korzetem moc líbily. Pak jsem si nechal udělat korzet pro sebe, i když ho nepotřebuji. Občas ho nosím, ten pocit je hodně fajn ...
|
| Alternativní kvočna | 118582 |
|
|
9.6.2012 21:06:03
Tak to je dobré...
šikovný pan doktor ![]() |
| Harimau | 1236 |
|
|
9.6.2012 1:16:12
Všem děkuji za rady a sdílení zkušeností.
U nás je nakonec všechno jinak - vzala jsem dcerku k jinému lékaři a světe div se - už nemá skoliózu, jen zablokovanou páteř v bederní oblasti. Po odblokování se křivka ztratila! ![]() |
| Florence | 108037 |
|
|
30.5.2012 14:05:00
Cvicit, cvicit, cvicit... Mela to sestra, chodila na rehabilitace, cvicila doma rano a vecer pokazde hodinu, kazdy den do bazenu plavat a nekolik let nosila korzet. Nicmene skolioza se zastavila. Nevylecila ale zastavila a z neustaleho cviceni ma nadhernou postavu, vosi pas a krasne se umi nosit :-D
|
| Gábi_Smolíková | 48713 |
|
|
30.5.2012 12:52:56
Moje dvě starší děti také měli v podobném věku diagnostikovanou skoliózu páteře, dostali předepsané nějaké rehabilitace a cviky, co mají sami cvičit doma. No, moc tomu nikdy nedali, nicméně zatím se to jak rostou pořád zlepšuje, teď už jsou de facto úplně v pohodě a na kontroly si je zvou spíš ze setrvačnosti po cca půl roce
|
| Majda a Kájík 07/10 | 94857 |
|
|
30.5.2012 9:51:43
Jinak ze sportu mi rikali plavani a nejaky cas jsem chodila na sebeobranu.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.