| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Skolióza páteře

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 259  [Dalších 59 >>]
Ivča+2 děti 100033
15.5.2010 8:51:13
Díky za odpověď. Že je to dlouhodobé, to jsem počítala, však taky na podzim to bude rok, co intenzivně cvičíme. Překvapilo mne ale to o těch svalech. Doktorka říká, že pokud dcera při cvičení nereaguje, jak je potřeba, je potřeba jiné cviky.~d~
ivaxx 44192
15.5.2010 8:18:28
U syna jsme s Vojtovou metodou začali v jeho 3 letech. Tenkrát měl výšku průměrného 5-letého dítěte a začal se hrbit. Z počátku, asi 4 měsíce bylo vidět obrovské zlepšení. Cvičili jsme zhruba rok. Poté rehabilitační sestřička, řekla, že jednak se už zlepšil, a jednak už jeho svaly "neodpovídaly" náležitým způsobem. Tak jsme začali na její doporučení hodně plavat, bruslit, kolo. Nyní je mu 7, držení těla nemá zcela v pořádku, ale je to lepší, než když mu byly 3. Prostě běh na dlouhou trať. Cvičit a hýbat se bude muset stále.
Ivča+2 děti 100033
14.5.2010 23:10:27
Dcera - 5 let - měla hodně kulatá záda, zvlášť ramena, MUDr. říkala, že je to téměř začínající skolióza. Začaly jsme cvičit Vojtovku (nejdřív na pánev, pak na záda), téměř už půl roku každý den. Výsledky jsou vidět, ale ještě to pořád není ono. Mě samotnou už to nebaví, o dceři ani nemluvě a to nemluvím o času, který nad tím denně strávíme. Chodím na dílčí kontroly a pak na velkou kontrolu k jiné doktorce. Velká kontrola mě čeká na podzim a já se k tomu hrozně upínám, že by to mohlo být fajn a skončily bychom.
Máte někdo taky zkušenost se cvičením u takto větších dětí? Myslíte, že je reálné se do půl roku hodně zlepšit? Nebo jste volily jinou formu nápravy?
Petra 107493
8.5.2010 18:16:54
Dobrý den!..Jsem v úplně stejné situaci!..Je mi 13.let jsem dívka a mám korzet půl roku!..Začátky jsou nejhorším stádiem!..Především by jste měli dceru nutit do každodenního cvičení a jíst potraviny s vápníkem!..Korzet nezpraví zakřivení ale pouze utahuje svali a slouží k tomu,aby svali nepracovali a zakřivení se nezhoršovalo!..Proto by měla mít alespoň nějaký pohyb..třeba plavání..apod.Rozhodně by měla bojovat stejně jako já!..Nesmí to vzdát předčasně!..Korzet by měla nosit opravdu poctivě!..Doufám že všechno dobře dopadne a nebude se muset skolioza napravit operací!..držím palce..~R^
Moba 94961
24.4.2010 9:10:06
Hroudo, jasně, že se teď na úplně všechno nevykašleme! Maximální podpora v takovém tom běžném každodenním sportování jako občas plavání, kolečkové brusle, tancování atd., jednou za 14 dní koně.
Špatně jsem to napsala, myslela jsem takové to klasické každodenní cvičení doma, co jsme se naučili na rehabku - to vynecháváme.
Moba 94961
24.4.2010 9:04:31
Winky, vím o tady této oficiální hiporehabilitační společnosti, ale bohužel to máme fakt daleko...
Díky za přání!
Katla 31249
23.4.2010 22:55:08
já jsem cvičila od druhé do 8 třídy denně, jednu dobu až 2 hodiny + lázně, jesli je ta hipoterapie takový zázrak, tak fakt zavidim (v dobrém), jen bych nesouhlasila s tím, že "nemusíte dělat vůbec nic" - minimálně dokud dítě roste, tak se stav může zhoršit opet a to razantně. To slyším prvně, že se nemusí dělat nic - ten svalový korzet odejde rychleji, než byl vybudován...
Alička 21687
23.4.2010 21:11:29
dceři taky koníci moc pomohli, jezdila 1/2 roku a moc se jí zlepšila jak páteř, tak koordinace pohybů. Ale ta cena mě zaráží, jsem z Prahy, takže jsem si nedělala iluze, ale nás to stálo 65 Kč na půl hodiny jízdy. Zbytek platila pojišťovna. Přímo jsem měli papír od neuroložky na rehabilitaci, tak se to proplácelo. Jezdila samo bez sedla, 2x týdně, bylo to super. Ale z časových důvodů už nechodí.
Winky
  • 
23.4.2010 17:19:25
jj, právě proto vznikla www.hiporehabilitace-cr.cz - Česká hiporehabilitační společnost, která se opravdu snaží ustanovit standardy této péče, vzdělávat v ní terapeuty, informovat, zavádět jednotnou terminologii, propagovat léčebné účinky různých typů terapeutické práce a cvičení na koni či s koňmi a všelijak jinak podporovat takové provozovatele hiporehabilitace, kteří to myslí vážně a chtějí to dělat dobře.
Takže na jejich webu jsou kontakty na takové stáje, kde se hiporehabilitaci snaží dělat co nejlépe.

Přeju ať vaše úsilí dál přináší zlepšení a hlavně radost ze života.
Lída+2 28136
23.4.2010 17:06:41
Já měla jako dítě silnou skoliozu...podpatěnku o 2cm kratší nohu..a denně jsem cvičila 30minut...necvičila jsem jen ten denm co jsem byla na rehabilitaci..což bylo jednou za 14dní....kdysi nám řekli, že cvičit 15 minut je málo. Tak jsem totiž cvičila 1/4 roku...takže mamka na mě byla hnusná a cvičit jsem musela.....i když jsem třeba byla v sokole a cvičila 1,5hodiny...
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 259  [Dalších 59 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.