| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Skolióza páteře

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 259  [Dalších 169 >>]
Monika 123907
16.2.2015 23:18:16
No, řekla bych, že nejsou "záda" jako "záda" a že obecně se za nezdravý pro páteř považuje styl prsa, pokud se nedýchá důsledně do vody, ale plave se stylem "paní radová" - moc prohnutá krční páteř. Kraul a znak by snad měly být zcela O.K., rozhodně ne škodlivé. Ale bude určitě záležet na konkrétní diagnóze
jana
  • 
16.2.2015 21:11:39
Hmm tak naše ortopedka plavání doporučuje.Dítě chodilo se školou celou 3. i 4. třídu+každý víkend s námi.
Co doktor,to jiný názor :(
malamorska 36987
16.2.2015 20:11:22
Děkuji všem - vyzkoušíme a uvidí se. Trochu jsem se bála, že to nebude schopný cvičit korektně a bude to horší než klasika, ale píšou o tom nadšeně.

Akorát mě zarazilo, že ten doktor, co vymyslel tenhle SMsystém, tvrdí, že plavání je na záda děsně nezdravé.
Jako proč se sakra nemůžou ti odborníci shodovat, takhle je tolik prostoru pro rodičovské pochyby:(
jana
  • 
16.2.2015 18:02:58
Naše dítě cvičí klasiku dle brožury,co nám dali na ortopedii.Též počáteční skolioza.Po pravdě první rok jsme cvičení moc nedali.Lékařka to poznala.Poté dítě najelo na každodenní cvičení 20 min denně a za další rok pochvala.Podle rtg viditelné zlepšení.Za měsíc má dítě kontrolu,tak jsem zvědavá,zda už to bude ok.Celkově tedy cvičí 2 roky a vždy po roční kontrole mu lékařka předepíše 10x cvičení na rhb.
ZQ 133133
16.2.2015 17:47:12
Jedna kamarádka na to chodí s dcerou a cvičí i doma. Je to jediné cvičení, které je dcera ochotná akceptovat a pomalu se zbavují korzetu. Myslím, že to má úspěch.
kiki
  • 
16.2.2015 13:27:50
Máme lana doma, cvici manžel už nejaky rok... A rad. Je to dobra rehabilitace,když se umi.
Inaaa 119752
16.2.2015 11:43:33
Dcera chodila rok na cvičení, já byla jako dítě dokonce i v lázních...
Yuki 00,03,07 49504
16.2.2015 11:07:44
výsledky já nepoznám, to až pak zase ta rehabilitační doktorka nebo ortoped, hlavně aby to nebylo horší
no a že posílí bude rozhodně dobře a že si zvykne hýbat taky, protože on kdyby mohl, tak by se ani nehnul a jen by seděl, klidně i u učení
Yuki 00,03,07 49504
16.2.2015 11:06:05
synovi je 12, chodili jsme už loni, ale to ještě o skolioze nemluvil a je teda pravda, že jsem byla tak vytížená, že jsme cvičit nestíhali, pak jsme zapomněli cviky, takže jsme letos zašli na ortopedii, nechali jsem to napsat znovu, už tam ta začínající skolioza je, ale hlavně prý proto, že vyrostli o nějakých 15 cm za rok a je strašně křehké konstrukce, takže jsme začali znovu se cvičením a snažíme se i doma, nepovede se to každý den, ale na rehabkách nám ukážou během půl hodiny, co dělat, zkontroluje se, jestli dělá dobře co už umí z minulých "lekcí", přidá se něco dalšího, no a doma cvičíme, co si zrovna vzpomenu, a taky když si stěžuje, že ho bolí nohy, tak protahujeme víc záda,, když má za sebou dlouhý den v škole, tak záda a krční páteř a nohy, prostě podle potřeby a chuti
doma tak 15 minut, ideálně denně, to se nedaří, ale snažíme se
malamorska 36987
16.2.2015 10:59:42
S jak starým dítětem to cvičení děláš a jak dlouho? A vidíš nějaké výsledky?

Nám ortoped doporučit rehabilitaci a tam prostě 20 minut cvičíme ty klasické cviky na záda, což se mi zdá možná málo, takže hledám něco dalšího sama.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 259  [Dalších 169 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.