| fillantropus | 129550 |
|
11.6.2013 22:33:04
někdo mě velmi blízký prodělal. mělo to fantastický efekt a v podstatě záchrana kvality života. Rozhodně to stálo za to. Na to, že by to bylo nějak traumaticky bolestivé si z vyprávěni nevzpomínám. U nás to mělo fakt 100% účinnost.
|
| Olioliolioli | 135348 |
|
|
11.6.2013 22:29:12
Prodělal jste někdo tzv. katetrizační ablaci? Pomohla Vám? Je zákrok bolestivý? Jak dlouhá je rekonvalescence? Děkuji!
|
| Oliii a spol | 19503 |
|
|
27.2.2013 9:38:00
Abigail, doporučuji návštěvu specializované arytmologické poradny. Nevím odkud jsi, já chodím do Motola. Nikdy jsem neměla zdravotní problémy, ale jednou v noci jsem se najednou probudila přesně s tím, co popisuješ. Srdce tlouklo jak splašené, bolela mě ruka, měla jsem strach, že mám infarkt. Jela jsem na pohotovost, píchli mi něco (už si nepamatuju co), po čem se mi ulevilo a srdce se dostalo do normálních obrátek. A odkázali mě právě na tu poradnu. Tam mi dr vysvětlil, co se v srdci děje a rovnou varoval, že se to může opakovat. Taky že jo, za týden jsem byla na pohotovosti znovu... Dr navrhl katetrizaci, kdy mi tříslem zavedl do srdce drátky a nějak tam přepálil tu cestičku, kudy arytmie vznikala. Ťuk ťuk ťuk, ale od té doby mám svatý klid, neberu ani žádné léky, jen asi 2 měsíce po zákroku anopyrin.
|
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
27.2.2013 8:32:26
albo, přiznávám, že tyhle manévry mě při záchvatu nepomáhaly, zkusila jsem asi dvakrát a naopak měla strach, že to nepřežiju... jediné, co mi zabere, je položení na záda...
ale nejspíš to mám asi fakt od psychiky... beru asi 3/4 roku Ciprelax 5mg (proti úzkostem) a záchvaty se objevují vyjímečně, ač jsem teď ve stresu velmi často |
| vertigo | 92133 |
|
|
26.2.2013 22:31:24
No vida
![]() |
| Cimbur | 64764 |
|
|
26.2.2013 22:24:23
u nas v malem okresnim meste disponuje kardiolog i timto
|
| vertigo | 92133 |
|
|
26.2.2013 22:22:04
Mohlo by se jednat o supraventrikulární tachykardii. Je možné, že ji Holter ekg nezachytil, protože zrovna v ten den žádná nevznikla. Existuje i tzv. rytmokarta, která se přikládá v době záchvatu, ale tu běžný kardiolog obvykle nemá, je potřeba se obrátit na vyšší pracoviště (fakultní nemocnice). Zkus se s kardiologem domluvit, jestli by tě tam mohl odeslat. Při záchvatu lze zkusit "vagové manévry" (usilovný výdech při zavřené hlasové štěrbině, tlačení jakoby na stolici, kašel, tlak na oční bulbus...)
|
| stormer | 99373 |
|
|
26.2.2013 17:42:49
Cimburčanko..
Ale ona psala, že kardiolog na ní nic nenašel... Já mám podobný problém. První záchvat v pěti letech. Lékaři rodičům tehdy řekli, že je to arytmie a že se nedá nic moc dělat, pokud záchvat nenastane přímo během vyšetření. Mám to více či méně často do teď -35. Nejvíc mě dojalo vyšetření na EKG v těhotenství. Byla jsem napojena cca 5 vteřin (opavdu ne déle, docela mě to šokovalo) a pak vylezla sestra s papírem z ordinace, řka: "Srdíčko máte v pořádku"... |
| Cimbur | 64764 |
|
|
26.2.2013 17:15:01
Pokud jsi mela jakrsi arytmie, pak je na miste navsteva kardiologa.
|
| L+2 ks | 119069 |
|
|
26.2.2013 14:55:28
Děkuju
![]() Příležitostně se na to zeptám. Zatím tedy zůstávám v klidu. Jdu si zaběhat. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.