| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní problémy srdce a cév

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 1637  [Dalších 1437 >>]
K_at 121378
6.1.2020 18:33:17
Violentino, no tak k věci....
Cimbur 64764
6.1.2020 18:32:51
Masivní embolii by viděli. Ale infarkt, pokud neměla ischemie čas se rozvinout, ten vyvrátit nemůžou. Mohla ho hned v začátku provázet maligní fibrilace komor, která vede k srdeční zástavě. Nebo prostě maligní arytmie bez nějakého nedokrvení. Nic by neudělala. Maximálně při rychlém zásahu, kvalitní resuscitaci atd. by maminka někde dlouho přežívala ve vegetativním stavu.
Znám jediný případ, kdy to člověk v terénu bez následků přežil. 40 letý sportovec měl v práci školení první pomoci, které vedla zkušená lékařka ARO. A on měl náhle zástavu. Kolegyně měla k dispozici i ten defibrilátor...
Ať si to nevyčítá. Moje maminka se dodnes trápí. Před 60-ti lety, jako desetiletá holka, našla svého tatínka ležícího na zemi. Cítila, že je mrtvý. V šoku běžela bosá přes celé město, aby to řekla mamince v práci. Neřekla to sousedům ani kolemjdoucím, kteří na ni volali, proč pláče. Dodnes si vyčítá, že měla přivolat prvního dospělého a tatínek by žil.
Ale já vím, že člověk s těžkou revmatickou chlopenní vadou, se selhávajícím srdcem po sérii infarktů, byť pouhých 37 let starý, dostal buď masivní infarkt nebo embolii. Kdo by mu v roce 1960 pomohl? Byl určitě skutečně mrtvý, když ho dcerka našla.
Violetina 107733
6.1.2020 18:20:24
Ach ty cizí termity....

Pardon za narušení smutné diskuze, ale tohle mě prostě rozesmálo~d~
Citronove koliesko 7937
6.1.2020 18:12:11
Suseda, 64r...varila obed a planovala s manzelom nakupny zoznam na velikonoce, odskocila si na WC a po pol hodine ju tam nasiel jej muz, uz jej nedokazal(i) pomoct...ta ista pricina ako pises.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
6.1.2020 17:54:57
Stává se to i u mladších, třeba brankář Srníček, tomu bylo 47.
Fern 155759
6.1.2020 17:37:43
Bohuzel se to stava a ne az tak vzacne.Mamincini znami,uz taky tenkrat v duchodu,on si jednou pri prochazce odskocil do krovi no a najednou konec.
Za x let jeho pani se v 75 chystala ven a bum ho,taky zniceho nic,nasli ji doma mrtvou.~d~

Ten sok,ktery ted tvoje znama proziva,je pochopitelny i ty vycitky svedomi,ty mame ex ofo pak temer vsichni.
K_at 121378
6.1.2020 17:04:53
Libiku, stalo se v rodině - snad to napíšu dobře, lékař doplní - arytmie???? taková, ze srdce nepracuje. Je jakoby v křeči. V našem případě zřejmě dlouhodobý stres a únava. Jinak vše zdravé, bez infarktů a jiných. Nečekané, okamžité a nešlo předvídat. U nás s dobrým koncem jenom díky štěstí a náhodě.
libik 142094
6.1.2020 16:57:30
Kamarádce zemřela náhle maminka a ona si činí velké výčitky, že u ní zrovna nebyla. Pitva kromě zástavy srdce neprokázala žádnou příčinu(dobré cévy, žádný infarkt nebo mrtvice), paní bylo 76 let a ještě 3 hodiny před smrtí objela půl Prahy autobusem, těšila se , jak si večer pustí televizi a byla v úplné pohodě (dle tel. hovoru), ráno byla nalezena v předsíni mrtvá.

Tak jsem se chtěla zeptat místních, jak se to tak stane (abych kamarádku případně uklidnila)
Girili 117849
26.11.2019 11:01:04
Chodívala jsem dávat plnou krev zdarma na hematologické oddělení. Darovat plazmu se bojím, přestože by to teoreticky mělo být pro organismus méně náročné, nechci, aby mi do těla vraceli něco, co jim prošlo přes odstředivku... Je to spíše iracionální, uvědomuji si, že riziko infekce je malé.

Neodsuzuji a chápu kamarádku, která v době, kdy byla na mateřské, žili z jednoho platu a spláceli hypo, chodila krev nebo plazmu za 500 Kč dávat.
Rašeliník 146751
23.11.2019 15:17:05
No, darovat se dá i v soukromém zařízení, jen dostanete peněžní příspěvek - za váš čas a další náklady s tím spojené. Čili, je to pořád dar, ikdyž za to něco dostanete :-) A tak je to vedeno i v zákoně.

Jinak, jako větší problém než to, jestli za to něco dostanu, bych viděla v tom, že krevní plazma etc. se z těchto klinik odváží akorát tak za hranice. Takže tady nikomu nepomůže. A to se mi právě nelíbí.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 1637  [Dalších 1437 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.