| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní problémy srdce a cév

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 1637  [Dalších 1407 >>]
Stáňa * 7932
22.11.2019 11:06:59
Dokud jsem mohla dávat krev, jsem poslední roky chudokrevná, tak jsem ji dávala bezpříspěvkově.
Jsem aktivní v Červeném kříži, uznávám jeho principy, takže by mě ani nenapadlo nechat si za to platit.
. . 133444
22.11.2019 10:51:24
Chodím dávat plnou krev od dob, kdy soukromá zařízení u nás nebyla, a to do stále stejné nemocnice, o ničem jiném jsem neuvažovala.

Obdobně jako Cimbur to beru jako výletík - volno, sváču... a i ten odpočet ze základu daně, však i pár stovek dobrých.
Taky jsem ráda, že mám stálý přehled o krevním obrazu (aspoň základ).
HelenaPa 48800
22.11.2019 10:45:45
Dokud jsem mohla, dávala jsem v nemocnici. Nenapadlo mě chodit jinam.
Dělala jsem to pro dobrý pocit. No a navíc jsem byla pod pravidelným lékařským dohledem, takže bych případné zdravotrní problémy asi odhalila dřív než při preventivce jednou za dva roky.
libik 142094
22.11.2019 9:13:43
Cimbur, za každý odběr si odečteš 3 tisícovky ze základu daně, ne z daní, takže když někdo má základ třeba 400 tisíc, po odečtu má 397. Rozdíl na dani je v tom případě někde kolem pětistovky.

Ale dobrý pocit, proč ne.
Cimbur 64764
22.11.2019 9:06:34
Jezdím darovat krev na hematologické oddělení krajské nemocnice. Manžel dává kromě plné krve občas i plazmu nebo jezdí na separátor dávat krevní destičky - tamtéž. Už nás tam znají. :-)
V soukromém zařízení za peníze mě dávat plazmu nenapadlo.
Ono to "bezpříspěvkové dárcovství" má také řadu finančních výhod. Cestovné nežádám, jedu buď na kole a udělám si výlet (krajské město je bike-friendly), nebo beru auto a udělám si taktéž výlet - po nákupech. :-) Dostanu svačinku, kafe, džus, den volna proplacený zaměstnavatelem, tisícovku za každý odběr na nákup permanentnky na bazén a tři tisícovky za každý odběr si odečtu z daní. No, neber to. A dobrý pocit k tomu, samozřejmě. ~;)
Pájuša 96267
22.11.2019 8:47:28
Jak se díváte na dárcovství plazmy do soukromých zařízení kde jsou odměnou peníze? Ano?ne?A proč?A darujete vy sami?když jste mohli,darovali jste?proč ne?Děkuji za názory.
Lucie Bábíčková 158085
24.9.2019 13:24:04
Dobry den, taky někoho hledám, sice už je prispevek starší, ale pokud byste chtěla, ozvěte se prosím 🙏
Renka + 3 26652
27.8.2019 10:40:47
Stlačením si krevní sraženinu nejspíš nevyrobíš. Spíš bych to viděla na mechanické poranění. Já jsem měla trombózu v těhotenství, vyvíjelo se to postupně, od lehké bolesti po velkou, bolelo jako namožený sval. Každé došlápnutí. Nic nebrnělo. Místo bylo viditelně jiné, vypadalo jako modřina, bylo horké. Jako sice můžou být příznaky různé, ale takhle okamžitě by si krevní sraženina neudělala, ne?
Citronove koliesko 7937
27.8.2019 8:23:37
Podla mna si si pritlacila a podrazdila nejaky nerv, chce to klud, mozno Thiamin, ono to chvilu trva kym to prejde (laik so skusenostami)
Manka+Cipísek 100730
27.8.2019 7:40:00
Opírala jsem se pánevní kostí, jak jsem se v kleče ohýbala nad vanou. Musela jsem si skřípnout nějaký nerv nebo nevím. Zajímá mě, jestli se dá si stlačením žíly vyrobit krevní sraženimu. Protože ty příznaky cítím. Jakoby brnění a teplo na přední části stehna mírně ke straně. Nechci honem letět k doktorce a vypadat jako blázen. ~:(
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 1637  [Dalších 1407 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.