| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní problémy srdce a cév

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 1637  [Dalších 1297 >>]
Dobra1 65967
4.9.2014 23:16:08
Ten článek je hloupě napsaný, navíc uvádí v otázkách věci, které na stránkách společnosti nejsou.
Dneska v podstatě většina dobrých chirurgů dělá pokud možno bezkrevnou chirurgii. Nejde o to, jestli by sis vybrala "klasiku" nebo "bezkrevnou". Hlavní rozdíl je v tom, jestli je chirurg opatrný a snaží se "chytit každou krvinku" nebo je mu to jedno a spoléhá na anesteziologa, že se když tak postará o transfuzi.
Mmch, Jehovisti jsou v tomhle skvělý cvičný materiál - vzhledem k neurčitosti právního rámce se dává opravdu velký pozor na to, aby krev nebyla potřeba.

Dobra1 65967
4.9.2014 23:16:05
Ten článek je hloupě napsaný, navíc uvádí v otázkách věci, které na stránkách společnosti nejsou.
Dneska v podstatě většina dobrých chirurgů dělá pokud možno bezkrevnou chirurgii. Nejde o to, jestli by sis vybrala "klasiku" nebo "bezkrevnou". Hlavní rozdíl je v tom, jestli je chirurg opatrný a snaží se "chytit každou krvinku" nebo je mu to jedno a spoléhá na anesteziologa, že se když tak postará o transfuzi.
Mmch, Jehovisti jsou v tomhle skvělý cvičný materiál - vzhledem k neurčitosti právního rámce se dává opravdu velký pozor na to, aby krev nebyla potřeba.

boží žena 67104
4.9.2014 20:58:51
krev sem dostala po porodu, nebyla jsem v ohrožení života
ale výrazně mi to zkrátilo rekonvalescenci

špatné pocity z toho nemám,
prostě tekutina

ale někdy si říkám , co to bylo za člověka, a jestli tu "jeho" krev, tam ještě mám
margotka78 alias shit-roller 108560
4.9.2014 20:26:00
strašně nerada bych někdy dostala cizí krev. Úplně se men pocit hnusí.
Na druhou stranu umřít bych ale také nechtěla. ~d~
vlad. 38059
4.9.2014 19:14:31
Jsem původně z oboru, kde s krví pracuje hodně a můžu říct, že indikace transfuze jsou čím dál obezřetnější, dodržují se zásady účelné hemoterapie. Jsou standardní oddělení je aplikace transfuze téměř obřad a to je dobře.

Co se týče průmyslově vyráběných preparátů, lze použít mnohé, a je to o penězích, které mohou jít do milionových částek a používají se, ale na transfuzi stejně dojde. Potom jsou přípravky, které jsou stále ve stádiu experimentu.

Mr. Miçkey 124689
4.9.2014 19:00:11
Existuji a pouzivaji, ale jsou drahy, krev je levnejsi.
Lady V. 139699
4.9.2014 18:56:35
Docela by me zajimalo, co na to Cardamona - myslim teda, ze armada je vzdy o deset kroku napred a ma k dispozici prostredky, o kterym se normalnim smrtelnikum ani nezda.
No a vojaci casto byvaji poraneni v oblastech, ktere nejsou zrovna optimalni pro skladovani krevnich konzerv... Ja osobne si myslim, ze alternativy ci nahrazky krve nejen existuji, ale dokonce se jiz dlouha leta pouzivaji. Jen budou asi o neco drazsi nez vypumpovany spoluobca.
Martina, 3 synové 101865
4.9.2014 18:54:32
I opačný přístup "bez transfuze zemřete" je nedůvěryhodný. ~:(

To je stejné jako očkovat - neočkovat, rodit doma - v porodnici: je mnoho pro a proti. ~;((
Girili 117849
4.9.2014 18:50:49
Vim (i kdyz zrovna u nas darce nestihaji nabirat ;-)), ale tyto clanky na me pusobi prave jako retorika svedku Jehovovych, ze vsechno s transfuzi je spatne, coz hlavne ve mne vyvolava neduveru...
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 1637  [Dalších 1297 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.