| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
15.7.2014 9:32:09
A co to je za vola doktora, který ji má za nesvéprávnou, když říkáš, že je plně soběstačná a po všech stránkách zdatná? Jinak teda, pokud poslouchá jen toho, tak rady tady jsou asi zbytečné, ne
? |
| Jitusch* | 85117 |
|
15.7.2014 9:28:03
Tohle znám. Co řekne doktor je svaté, i kdybysme bývaly s mamkou (babička bohužel už zemřela) měly jakékoliv informace, tak se věřilo zásadně jen jemu.Nechci snižovat odbornost lékaře,ale přesně jak píšeš, babička byla stará,navíc špatně slyšela, takže u ní tak nějak předpokládal i demenci a nic moc nevysvětloval.Babi se o sebe začala hodně bát,naše přesvědčování, že troška zeleného jí neublíží, nebrala v potaz.A to jsem měla informace od švagrové,která se warfarinem léčila, jako velmi mladá prodělala plicní embolii. Říkala,že malé občasné množství rozhodně ublížit nemůže.
Jinak klobouk dolů před babičkou, v tomhle věku mít chuť si zaplavat, to je obdivuhodné.Je prima,že má tolik elánu. |
| Binturongg | 104880 |
|
|
15.7.2014 1:26:17
Děkuju všem za info u zkušenosti -
![]() Hodnoty ok, ale babička striktně poslouchá lékařskou autoritu, přičemž autorita ji má za nesvéprávnou, přestárlou osobu, které je jedno, co jí a dělá ![]() A babička "nechce obtěžovat hloupými dotazy." |
| Monika | 123907 |
|
14.7.2014 21:52:51
Tchyně bere ten lék taky, a zelené "hodně omezila"¨, jenže ona byla zvyklá celé léto jíst zelený salát po hlávkách (pěstuje si ho), takže její "velké omezení" by pro jiného mohlo klidně znamenat, že těch listů jí fůru a nic se neděje, lék funguje, všechny výsledky má O.K. K těm punčochám moc nevím, ale obecně proti výskytu trombóz v cévách (kvůli tomu ty punčochy asi má?) se doporučuje pohyb, resp. se říká, že vznikají hlavně, když je pohybu málo (pobyt v nemocnici, dlouhá cesta v letadle), takže bych tipla, že kladný vliv plavání by měl převýšit ten "průšvih" se sundanými punčochami?
|
| vertigo | 92133 |
|
|
14.7.2014 20:53:10
Pokud bude toho "zelenýho" jíst pravidelně stejné množství, tak se jí nastaví "ředění krve" na tohle množství. Obavy bych měla jen při nárazovém velkém příjmu vitaminu K.
|
| TiNiWiNi | 109646 |
|
|
14.7.2014 20:48:54
Chápu, moje máma si nechtěla dát ani petželku na brambory. NIC zeleného, přece!
Já jsem nastudovala o embolii i zahraniční zdroje a v USA ani v UK se lidem vůbec nedává seznam "zakázaných" jídel. Prostě na to nehrají. Z toho jsem vyvodila, že můžu jíst zelené jak chci, ale ne v nárazových kilových množstvích, což stejně nedělá nikdo, že? Tedy nějaká pažitka je podle mě úplně v pohodě. |
| Dari79 | 114243 |
|
14.7.2014 20:28:36
Neměla by se zeleným přecpávat, ale běžné množství může.
U nás byla obava ze zelí - oblíbený oběd kachna-knedlík-zelí. Doktor řekl, že pokud nesní půl hrnce, ale dá si jednou týdně běžnou porci, tak se jí nic nestane. Tj. trocha pažitky jí určitě nezabije. Plavání to nevím. |
| Mišyčka a Minimišyčka | 54148 |
|
|
14.7.2014 19:24:40
Taťkovi taky ředí krev, zelené jí v normálním množství, třeba hlávkový salát nejí, ale okurky, papriky jo. On ten vitamín K nebo co v tom je působí menší účinnost těch léků na ředění krve.
|
| Jana |
| • |
14.7.2014 19:22:30
Moje sestra též po embolii to dodržovala striktně,že nejedla nic "zeleného"-tak se bála.Dle její dr. ale mohla v malém množství.Z vyprávění od jiné "pacientky" vím,že ta to jedla v běžném množství.Obě byly na Warfarinu.
Brzké uzdravení babičce. |
| Cimbur | 64764 |
|
|
14.7.2014 19:20:38
Ono spis zalezi na tom, pri jake diete byla daka warfarinu nastavena. Jak casto ji kontroluji INR? My to trba u pacientu tak prisne nedodrzujeme. No s plavanim je teda dobra, ma tam doprovod? Ja bychvto na tu chvilku sundala.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.