| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní problémy srdce a cév

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1637  [Dalších 1547 >>]
Klabe+3 kluci (08,10,15) 83527
21.11.2021 14:40:41
Covid oficiálně neměl (všichni kolem nás ano, ale to nejsme žádná výjimka), protilátky jsme mu zjistit nenechávali. Obě kardioložky se mě na to taky ptaly.
21.11.2021 14:37:20
Yuki, je mi jasný, že se něco děje, to by nás neposílali na další a další došetření a najednou se v Dětské nemocnice našel termín za 10 dní (běžná objednačka je čtyři měsíce, proto jsme tam nešli na to první vyšetření).
Nicméně mě zajímá, jestli si někdo tímto se svým dítětem prošel a jak to dopadlo, jakou měl zkušenost, čím to u jejich dítěte vysvětlovali lékaři, zda to bylo předchodné a věkem se to třeba upravilo.
A vím, že každá vada je jedinečná a že i každé dítě je jedinečné.
Ale každé uklidnění, že to nutně nemusí být nějaký kardioprůser, je fajn. Víc po téhle diskuzi nechci.
vlad. 38059
21.11.2021 11:57:24
Klabe, je to ted pro vas tezke...v tomto pripade bych se neupinala na internet, verila bych detskemu kardiologovi, ze diagnoza, ev lecba bude spravna ~;((
Okolík 129526
21.11.2021 11:42:39
Klabe, počkej na definitivní diagnózu. Znám případ zvětšení poloviny srdce u dospělého, zjištěna vadná chlopeň. Je po operaci chlopně, velikost srdce se upravila, je zcela ok. Vrcholový sportovec ale není.
Držím palce, ať je to u vás dobře řešitelné.
Neměl syn covid19?
Yuki 00,03,07 49504
21.11.2021 11:39:57
úplně nerozumím tomu, co očekáváš, chceš uklidnit, že zvětšená polovina srdce u dítěte, se kterou vás doktor posílá na další vyšetření vůbec nic neznamená, nijak to dítě ani vás neomezí a vlastně doktor jen zbytečně panikaří, nebo chceš zdravý dítě?
kdyby sportovci, i ti vrcholoví, měli srdce v pořádku, nekolabovali by přímo na hřišti, někteří můžou mít to štěstí, že se na to přijde dřív a oni si můžou najít jiný koníček a sport mít jen jako zábavu, i když to teď může vypadat jako konec světa, ale mohli by žít a možná i rekreačně sportovat dalších 50 let
Monika 123907
21.11.2021 11:37:31
Já tomu nerozumím,ale jestli bude sport možný,tak zrovna volejbal je z hlediska srdce méně rizikový sport,pokud jde vyloženě o hru.Spis by se muselo dávat pozor ve fyzické přípravě.Takze jestli doktor zakázal turnaje,ale nechal tréninky,není to úplně logické.
Simeona a 3 68216
21.11.2021 9:09:40
Rozumím tomu jako koza petrželi, ale nedávno jsem byla v podobné situaci, tak tě zkusím trochu uklidnit.

Syn si šel v červenci pro potvrzení na tábor. Ošetřující lékařka poslechla srdce a slyšela arytmii. Moc mu nechtěla potvrzení dát, nakonec mu nařídila se šetřit a vypsala žádanku na kardiologii v Dětské nemocnici. Termín dostal na konec října.

V srpnu měl jet na sportovní soustředění, mají třífázové tréninky. Bála jsem se ho tam pustit, nakonec jsem sehnala po dlouhém telefonování termín u sportovní lékařky, která mu udělala EKG pod zátěží a sport zatím povolila. Na srdci nicméně slyšela šelest.

Na kardiologii udělali ultrazvuk, vše ok, doktor obdivoval jeho muskulaturu a říkal, že i kdyby měl srdeční arytmii, není to důvod k omezení sportu. Syn dostal Holter, aby měli jistotu, ale má srdce jako zvon, netuším, co předchozí lékařky slyšely.

Držím palce, ať to je taky jen omyl. A i kdyby nebyl, neboj se, i s kardiologickými diagnozami se dá sportovat.
21.11.2021 7:51:19
Pěkné ráno, nemáte někdo zkušenost s níže popsaným nálezem? Nejlépe zkušenost, která dopadla dobře, dítě normálně sportuje a nepřinesla mu žádné problémy?
V létě si prostřední syn začal stěžovat na přeskakování srdíčka po námaze. Zpočátku jsme tomu moc nevěnovali pozornost (dítě je hodně úzkostné a vždy se to projevovalo psychosomaticky a škola se blížila). Ale po čase jsme přece jen zavítali na kardiologii (přeskakování jsme slyšeli i my laici). Následovalo jedno podrobné vyšetření, poslali nás na další došetření na jiné pracoviště- velmi podrobný ultrazvuk, zátěžové EKG. I to máme za sebou a v úterý jdeme na další došetření, tentokrát do Dětské nemocnice v Brně. Závěr zatím je: zvětšená polovina srdce, vychýlená osa, nějaký problém s chlopní, víc nám nechtějí říct, nechtějí dělat předčasné závěry..... dítěti raději zákazali volejbalové turnaje (pro něj absolutní konec světa, volejbal je teď aktivita nr. 1) Chápu to, raději negooglím, ale i tak...přece jen začínáme být doma nervózní. V šesti letech měl utz srdce a EKG naprosto v pořádku. Teď je mu 11, ještě nedospívá. Řešil jste někdo podobný problém u dítěte? A bylo to po čase v pořádku?

nekázanka 7331
5.6.2021 16:24:47
Dají se koupit punčochy Mediven, jsou v mnoha značkách, s krajkovým lemem, kompresní třída II. Nikdo nepozná, že jsou zdravotní, jsou moc pěkné. A punčochu potřebuju taky jen na jednu nohu, ale nosím obě. Nemusím tedy pořád... trombózu jsem ještě neměla a dofám, že i přes genetiku mít nebudu.

Mimochodem, dělali jí test na trombofilní mutace? Trombóza v mládí není úplně obvyklá...
LenkaMad 56223
4.6.2021 17:17:22
Měla jsem trombózu před lety, ale punčochu jsem nosila jenom rok, než se mi rozpustil tromb v noze. Pak jsem mohla punčochu sundat a mám ji někde ve skříni ☺️
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1637  [Dalších 1547 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.