| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Mozková mrtvice

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 590  [Dalších 380 >>]
Černá kronika 103775
24.2.2014 6:48:33
Kamarádky manžel měl velmi těžký úraz hlavy, byl několik týdnů v komatu a v podstatě mu doktoři nedávali žádnou šanci. Probral se, je soběstačný, dokonce jezdí i autem, ale jak píšeš, i kamarádka říkala, že se mu změnila povaha, že je vzteklý, podrážděný, netrpělivý. Už jsem s ní delší dobu nemluvila, nevím, jestli může chodit do práce, pokud ano, jestli nějakou sehnal, nevím, jak to u nich pokračuje.
Černá kronika 103775
24.2.2014 6:45:52
~;((
Tragika 61116
24.2.2014 0:11:12
Moucho,
jsi silná žena.
Před tvou upřímnou zpovědí smekám.
Tragika 61116
24.2.2014 0:10:56
Moucho,
jsi silná žena.
Před tvou upřímnou zpovědí smekám.
Albar 93722
23.2.2014 23:51:57
Jitule ~x~~x~~x~

kolikrát jsem si vzpomněla, jak jste na tom. Snaž se co nejvíc odpočívat, nestyd´ se říct si o pomoc, snad už bude líp ~x~
svynka+2 140479
23.2.2014 22:55:33
Uff, strašne som na Vás myslela! ~;((~;((~;((
Bijú sa vo mne rozne pocity - od úľavy až po obavy (o Teba i o neho), zároveň ale úprimne verím, že to dobre dopadne, že budete opať šťastnou a fungujúcou rodinou. Akurát si na tom budete musieť všetci viac máknuť, no. A že život je nefér, to tak proste je, to nerieš, nepomože to. Zároveň sa ale nekáraj za "blbé" myšlienky, máš na ne právo. "Len" sa pokus im nepodľahnúť.
Strašne Vám držím palce ~;((~;((~;((
Moucha tse-tse 90006
23.2.2014 22:42:26
Perou se ve mě dva typy příspěvku, jeden ten negativní by rád napsal, tohle je jen začátek, ono bude hůř, život s člověkem co má poranění mozku, v tvem pripade je ten otok zpusoby mozkovou prihodou, ne nehodou jako u nas, je něco jako peklo na zemi. Muj manzel byl v komatu 2 mesice, doktori rikali ze to je spatný, ze je neco poruseny atd.. ale takto malo dni od probuzeni je to malo času, tohle se lepsi hodne pomalu, myslim tim motoricky funkce, horsi je to s povahou. Zapomen na povahu jakou mel pred tim, ten clovek co jsi ho znala umřel a misto neho budes mit doma nekoho jineho, ale se stejnou obcankou, bude to neco jako 3 dite, jen s tim rozdilem, ze maly decko kdyz se chova blbě, tak se da odnest,nebo tak. Taky rok a půl od nehody mě manzel napadl, a i ted je podrazdeni, unaveny, nesmi se na nej chvatat, vse musi mit svuj rad, neni schopen pochopit urcity veci, jako ze deti kdyz druhy den jsou do skoly tak musi jit vcas spat, on odpadne tak v sedm a kdyz nejsem vecer doma, tak mladsi se ani neumeje, kdyz jsme treba v restauracu tak ma blby kecy na obsluhu. Hledám pomoc pro nasi rodinu vsude mozne, ale v tomhle ti nikdo nepomuze, maximalne si muzes ulevit u kamaradek pokecem.
No a ten druhy typ prispevku je pozitivnejsi, v nemocnici mi rikali, ze se bude umet sam oblekat, jist a umyt, no a dva roky od nehody opet jezdi na kole do prace, sice na půl uvazku, ale zase pracuje. Pristoupila jsem na hru,,manzel, zivitel rodiny,, a jsem doma a on je ten co vydelava. Je schopen posekat velkou zahradu, stipat drevo delat udrzbovy prace na dome, jezdime na vylety na kole, pesi vylety da tak do 10km v pohode.. Konec pozitiv. Pridou chvile, ze si mozna reknes, že se meměl probrat, ze by ti samotne bylo lip, no ale deti jsou radi ze je maji tatu. Kdyby sis o tom chtela pokecat nazivo, muzem se skonaktovat.
Lexi. 141305
23.2.2014 22:29:39
Je skvělé že se manžel zlepšuje a je naprosto pochopitelné že na tebe všechno padlo. Prožíváš obrovský stres.
Že dcerka neuvěřitelně zlobí je také pochopitelné - cítí tvé napětí a reaguje na něj.
Nevím jaké máte vztahy v rodině, ale zkus jim říct to co jsi nám napsala. Dodej že jsi na pokraji zhroucení (což podle mě jsi) a potřebuješ jejich intenzivní pomoc - přece by ti ji neodmítli, obzvlášť když jsi těhotná (a vlivem toho slabší a méně odoláváš stresu - to je naprosto normální).
Chodíš za manželem každý den? Jestli ano, možná by ti pomohlo jeden den vynechat - odpočinula by sis a možná by jsi se jinak dívala na manželovu z tvého pohledu odmítavou reakci.
Možná byl opravdu unavený, zkus mu příště na začátku návštěvy říci, ať ti dá znamení až bude unavený a bude chtít abys odešla.
Snad bude vše dobré ~;(( ~6~
NovákováM 120401
23.2.2014 22:04:49
Jéé, to je skvělá zpráva. Gratuluji. Hlavně, ať je v pořádku.

A je taky v pořádku, že prožíváš něco jako posttraumatický stres. TO přejde, drž se. ~6~~;((
:-) zaregistrovaná 133043
23.2.2014 22:03:56
~;((~;((~;((~;((~;((~;((~;((~6~~6~~6~ Zvládneš, musíš. Bude to těžký. Kdyby mohl někdo nějak pomoct, napiš sem. Nikdy nevíš, koho máš ve skutečnosti za zády. Hlavně, že se z toho manžel dostává. Držím pěsti! ~x~
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 590  [Dalších 380 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.