| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Stres

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 6776  [Dalších 6646 >>]
Čumča. 160024
3.9.2023 14:25:30
Despi, té nejstarší je 23, už není v pubertě. Ty další děti jo...ale jsou na to celkem tři~d~
Bára + 4 20280
3.9.2023 14:25:23
Nevím, co Magráta akutně potřebuje. Ale vzhledem k tomu, že po roce trvání zdravotních změn může žádat o příspěvek na úpravu bytu, podívej se, jestli byste nemohli příspěvek využít
https://www.penize.cz/duchody-a-davky/162100-penize-ktere-vam-da-stat-prispevek-na-upravu-bezbarieroveho-bytu
Agatha Ch. 135518
3.9.2023 14:11:53
Na bojler bych se koukla v práci, na kolik by přišel na mou zamestnaneckou cenu. Ale finančně jsem taky bohužel švorc.
K_at 121378
3.9.2023 14:06:21
Despi, no to já taky nechápu. I když teda chápu, mám podobné typy kolem sebe. A ta vůle a pocit odpovědnosti je takový, že pojedou až do zhroucení a pomoc nepřijmou takřka nikdy. Peníze jsem nabízela opakovaně. Třeba aspoň na tu pračku..... ~d~
Despi 158359
3.9.2023 14:03:45
K_at,
Já tedy obdivuji, že to vubec ještě dává.

A chtěla bych Mag nejak pomoct, ale z toho co píše bych jí pomohla leda finančně a to bohužel sama mám dost na houby. Opravit pracku, strechu ani bojler neumím.

Rameno na vyplakání tady má, ale nevím jestli to má dostatečný terapeuticky ucinek v tehle situaci..
K_at 121378
3.9.2023 13:58:17
Jo, ta myšlenka, že je Magrata živitelka a na ní v tomto závisí de facto další žití či přežívání rodiny, to je hodně zásadní myšlenka. A bylo by dobré se na vše ostatní dívat z hlediska této priority.
Despi 158359
3.9.2023 13:57:35
Čumčo, to je naivní. ~t~ Tohle tedy u detí probíhá až v dost pozdním věku. V pubertě je to spíš opruz a zdroj nepohodlí. Ale vetsina dětí je pomoci schopna celkem brzy i když se musí kousnout.
Mám to z okolí. I pres vaznost situace si neodpusti mladež trochu držkování. Ale to se holt musí přežít. A taky deti to vnímají hodně jinak, tu nalehavost situace, musí se s nimi na rovinu. Ale co vím, nakonec vzdycky asi udělají co mají.
Čumča. 160024
3.9.2023 13:52:14
Hany/Okolíku, dcery to jenom posílí a posune ve vývoji, budou na sebe ve finále hrdé, že dokázaly magratě společně pomoct~R^
*Hany 30864
3.9.2023 13:46:28
Souhlasím s Okolíkem. Mladší dcery se musí zapojit. Když mají otce po těžkém úrazu, nemůžou si žít jako dřív. Protože je Magráta jediný živitel, nedokáže vozit manžela po všech vyšetřeních - buď se zapojí jeho rodina, nebo si manžel nějak musí domluvit odvoz sanitou (u mých příbuzných to jde, tak snad je to možné i jinde).

Rozvod je podle mě pitomost - jednak je to zdroj dalšího stresu a jednak je Magrát trochu ohleduplnější než dřív a je rád, že jsou spolu (jestli jsem z náznaků pochopila správně).

Ohledně financí tu už zaznělo, co jsem chtěla poradit - Dobrý anděl. Určitě stojí za zkoušku, fungují právě pro tyto případy a snad to není nijak složité. A co se zeptat na obci nebo na sociálce, jestli by nedali nějaký jednorázový příspěvek na bydlení? Třeba na úpravu koupelny nebo opravu střechy apod. Zázraky se občas dějí.
Katka a 2 výrostci 141251
3.9.2023 13:40:36
Magrato jsou to pitomci, ale dovolím si souhlasit s Husou - oni vůbec nechápou ironii a tvůj věcný přístup. Ty si nemůžeš dovolit lomit rukama, plakat, hroutit se- ale do jim nedocvakává a mají tě za cynického jedince bez citu. Sama jsme jednou byla v podobné roli, musela jsem fungovat i za ty co nefungovali, do toho malý děti, jela jsme na rezervu...a byla jsem taky osočena, že jsem chladná a bezcitná. Prostě jsem jela jak stroj a city zůstaly stranou, nebyl na ně čas ani prostor. A nakonec jsem byla ta "zlá"... jenže co s tím, nevím ~d~
Máš toho na sobě hrozně moc,je mi to líto.~6~
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 6776  [Dalších 6646 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.