Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| K_at | 121378 |
|
12.12.2022 12:59:09
Irmi, to je strašný. Bezohlednost a tupost.
![]() |
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 12:57:38
Uuuff, Magráto, velmi podobně. Neskutečné.
Skoro bych ale tipla, že na vánoce se k vám pohrnou, takoví lidé mají prostě jinak srovnané hodnoty... musela by ses vymezit, že to nechceš, ale opět budeš na indexu, protože oni ho přece chtěli vidět, když jsou ty svátky... Znám to přesně. U nás se švagrová zastavila jednou pro informaci, cestou z wellnessu... Když jsem podotkla, že bych si taky potřebovala odpočinout (v té době jsem navíc měnila práci, takže v jednom čase souběh..., byla jsem na smrt unavená a přitom neschopna usnout..), tak mi řekla: No to si ty nemůžeš dovolit, odpočívat, jsi manželka a musíš se starat. Tož tak... Rozumím Ti, ani nevíš, jak... |
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 12:48:40
K_at, nevím, co je dobře. Mluvila jsem s lidmi z toho pracoviště, intuitivně jsem si vcelku nepočínala nejhůř... Jenom nevím, kde je ta hranice, kdy ještě může zůstat doma a kdy je to na hospitalizaci... pokud nepočítám situace, že někde zkolabuje a odveze ji rychlá...
Ona paradoxně s tím minimem příjmu umí fungovat, je to neskutečný... Jen se pomalu ničí... |
| K_at | 121378 |
|
12.12.2022 12:48:03
Magrato, no prostě nepřijedou na vánoce k vám. Dveře jsou zavřené. V tomto směru myslím veškeré společenské ohledy stranou.
Myslela jsem na to, jak to zvládáš jako manželka. Vím, že to nebylo nějakou dobu radostné. Myslíš, že jste se někam posunuli? Neodpovídej, pokud je to blbej dotaz. Nevím, jak to vyjádřit. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
12.12.2022 12:42:31
Irmi, napiš mi na mail, dcera je taky ve třeťáku na FF, chce prodlužovat... Třeba by to pomohlo, kdybychom mohly být konkrétnější, probrat to spolu.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
12.12.2022 12:40:05
Nevím, jak je to u Irmi, ale u nás mě poslali do háje, ale požadují informace, jak mu je. Nejdřív jsem jim psala skoro denně. Psala jsem i o tom, že i v umělém spánku potřebuje kontakt blízkých osob (říkali to i doktoři). To za ním byla za měsíc jednou tchyně a švagr (jeho bratr) s přítelkyní a jednou ségra. Chodíme za ním nejvíc já a moje sestry. A nejhorší na tom je, že mi bylo řečeno, že jsem dospělá, tak se mám postarat o sebe sama, že jim do mě nic není. Že každý musí zvládat vlastní život sám, co po nich chci. A pak se tvářili po návštěvě, že jsem bezcitná, že oni by to nezvládli, vidět ho tak a já tam dokážu bez zhroucení chodit každý den. Oni jsou citliví a já jsem hnusná, tvrdá osoba bez citu.
Nedovedli si představit, jak to pro mě bylo těžké. Všichni věděli, že jsem vnitřně s MM ukončila citové vazby. A nechali mě v tom. Jak jsem za ním chodila, držela ho za ruku, hledala nějaký cit, přitom jsem i byla rozzuřená, ale musela jsem na něj mluvit pozitivně... Chci si ho vzít na propustku na Vánoce domů a jen doufám, že se k nám nepohrnou na návštěvu. Nechci se přetvařovat, zatím na to nemám sílu. Kvůli tchyni jsem ochotná občas zahrát divadlo, že jsem s nimi v pohodě, ale vnitřně v pohodě nejsem. Nevěřím, že by se můj vztah k nim někdy narovnal. |
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 12:36:46
Moniko, filozofickou fakultu, bakaláře. Konkrétnější nebudu, promiň, je to dost specifický obor...
Měla smůlu na období, jen se od října 2019 rozkoukala, přišel covid. Další 2 roky studovala z obýváku. Přesto se jí ale dařilo, byla nejepší z ročníku (je jich tam pár, byly fajn parta). Jako jediná studovala dvouobor, náročné... Pak chytla sama covid, to už byla prezenční výuka a byla čerstvě sbydlená s klukem... chytla časový skluz s bakalářskou prací, neskutečně ji masila vedoucí práce, pořád chtěla zdokonalovat dokonalé a dcera ji nedokázala poslat do... jasně, je mladá... A byla už přijatá na navazujícího magistra....Tak státnice odložila z června na září, ze září na leden...během léta se začala zhoršovat zdravotně. Když o tom teď přemýšlím, možná by bylo fakt lepší se na to vykašlat. Začala mluvit o tom, že by zkusila jiného bakaláře, zcela nesouvisející obor, prý by ji bavil. Argumentuju naprosto stejně, udělala bych max pro to, abych jakkoli na E odstátnicovala a obhájila. Trh práce na absolventy gymnázií úplně nečeká... Možná ale přesně tímto jí komplikuju život... Že jí říkám ne, co by chtěla a potřebovala slyšet, ale co je realita. Přitom sama jsem kdysi udělala skoro totéž, utekla jsem ze školy po roce, dokonce z toho samého oboru, potkala jsem muže, zamilovala se a chtěla hnízdit... VŠ jsem si dokončovala během let, už jinou. Ona se poprvé zamilovala a hned se sestěhovali (on je o pár let starší a pracuje), mně se hned zdálo, že času na školu bude míň, začala se starat o domácnost, vařit... škola šla stranou. |
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 12:24:40
Buřte, to by ses musela zeptat jich. Nevím. My nikdy neměli kdovíjak vřelé vztahy, tak asi když vymizelo to pojítko v podobě muže... Že odstřihli mě a nezajímalo je, jak to dávám (blbě), budiž, nebyla jsem snacha ani švagrová, kterou by měli v oblibě... Že ale zcela odstřihli jedinou vnučku a neteř, to prostě nepochopím - a neodpustím.
|
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 12:21:28
Tak to je dobře, že to u vás spěje k lepšímu...
Souhlasím, nejhorší je ta bezmoc. Nikdo z Tebe nesejme to břímě vidět a vědět všechny problémy a souvislosti, ale jsi zcela bez možnosti jakkoli věc aktivně řešit... Jsem odkázaná na to, co je ochotna mi říct, naštěstí je vcelku sdílná... Musela jsem odrušit snahu to pochopit, říkám si, je prostě nemocná, jinak by přece nedopustila, aby "vlastním přičiněním" přišla o menses atd.... |
| Monika | 123907 |
|
12.12.2022 12:19:40
Irmi, jestli to není moc soukromé, co studuje? Jde teprve o bakalářské nebo o magisterské studium? Ono, měsíc před státnicemi, když člověk vidí, že to nezvládá, je nejjednodušší si říct, že zjistil, že ho obor nebaví. Pokud by ji dokončení studia mělo stát psychické nebo dokonce i fyzické zdraví, tak je lepší se na to vykašlat, zvlášť, jestli jde teprve o bakalářské státnice. Na druhou stranu, pokud je to už 5. nebo kolikátý rok studia a chybí jen státnice (nebo i diplomka?), tak by stálo za úvahu vykašlat se na chvíli na práci, připravit se na ty státnice a školu dokončit (třeba po půl roce pauzy, když teď přerušila studium), i když by v oboru nikdy nepracovala. Ve státní správě je často důležité, že máš jakoukoliv VŠ, obor nemusí být nijak podstatný a rozdíl v uplatnění oproti absolventům SŠ přitom značný ...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.