| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Spála

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 1262  [Dalších 1052 >>]
Anni&Annika 50178
12.3.2014 10:02:38
v nedeli jsme byli na pohotovosti, mame spalovou anginu /spalu uz jsme meli a tohle vypada malinko jinak/ a taky jsem dostali atb na 5 dni...ale tenhle tyden musime na kontrolu k nasi mudre.....
Jinak teda...nase mela krk bilo cerveny prechody takove dost oku vyditelne a bile vetsi tecky na te cervene barve. A na rudem jazyku odzadu bily flek /jakoby maly jazyk na tom spodnim cervenem/. Fakt hodne viditelne. Proste bila a cervena.

Spala a spalovka se muze dostat znovu a znovu. Clovek je imunni proti jednomu kmenu, jenze tech kmenu je...je blbe, ze se kvuli tomu neda ockovat~d~

Preji hodne stesti, at je to co nejdriv dobre~;((
x x 15263
12.3.2014 9:41:47
Puchýřky ne, ale červené tečky. No jenže jemu to zabralo rychle, teď to v krku vypadá podobně jak před týdnem. ~a~
x x 15263
12.3.2014 9:37:31
To si taky myslím že to chtělo déle. Doktorka mi tvrdila, že stačí 5 - 7 dní, všude se píše 10.
Luc. 57250
12.3.2014 9:30:14
Myslím, že jste neměli spálu, ale spálovou angínu a atb na týden je málo, naše dr dává při spálové angíně atb na 10-14 dní, pak krev a rozhoduje se co dál, někdy nasadí další.
Při spále VŽDY PÍCHANÝ penicilín a pak ještě atb v sirupu nebo tbl.
U vás mi ta léčba přijde nedostatečná, syn je nedoléčený.
Jutta+L08/08+K04/10 59122
12.3.2014 8:48:45
Žubko, syn měl spálovou angínu v únoru a dostal OSPEN. Vzpomínám si, že paní doktorka pečlivě počítala dávku, aby vyšla minimálně na těch 10 dnů, takže u vás opravdu mohl být problém v krátké době nasazení ATB ~d~
Jutta+L08/08+K04/10 59122
12.3.2014 8:47:24
No tak to zní šíleně, já měla za to, že spála je jen jednou v životě ~d~ Prodělala jsem ji jako malá a to jsem s ní ještě skončila na infekčním v nemocnici.

Syn ji prodělal v únoru, vypadá, že je ok, tak doufám, že to tak i zůstane. Nikdo jiný to u nás nedostal.
x x 15263
12.3.2014 8:40:29
Jo a spála fakt může být bez vyrážky, to jsem už nastudovala.
x x 15263
12.3.2014 8:40:05
No jemu to zabralo, ale vrátilo se to po vysazení penicilinu. Doktorka mu vzala výtěr z krku a do pátku je bez antibiotik, to jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí.
Blanka, syn 3137
12.3.2014 7:38:42
Měla jsem kdysi 3 spálové angíny za sebou, nemohla jsem se z toho 3 měsíce vůbec vyhrabat ~o~, syn to ode mně chytil a skončil s píchaným uchem---je to hnus, přeju, ať je rychle co nejlíp a hlavně napořád...~6~
x x 15263
12.3.2014 6:55:52
Dobré ráno, synoví lékařka diagnostikovala minulý týden v pondělí spálu, nasadila penicilin dle hmotnosti, výtěr z krku, krev nedělala. Jenže ta spála měla takový zvláštní průběh, pouze červený krk, bez čepů, typické červené tečky na patře, bolestivost, první dva dny nemoci ještě před nasazením ATB byl schvácený, nejedl, teplota pouze zvýšená. V neděli večer už ožil, v pondělí pak dostal ta ATB (zabrala hrozně rychle, prakticky druhý den už ho krk nebolel a byl jen zarůžovělý). Dostal je na týden, poslední dávku dostal v pondělí v 6 večer, dnes ráno se vzbudil s tím, že ho zase bolí v krku, tak mrknu a zase červeno a tečky. Jenže za celou dobu neměl vyrážku, malinový jazyk, nic. Jedeme teď na ráno za lékařkou, aby se stihly odběry, ale stejně bych ráda znala názor i jiného lékaře, co dělat, případně jak dlouho by ještě měl mít antibiotika. Já jsem si hned říkala, že by bylo dobré alespoň 10 dní, ale bohužel, lékařka nenapsala na delší dobu a už mi v lahvičce nevyzbylo. Jinak nikdo z rodiny to zatím nechytl, už je to od prvních synových příznaků 10 dní. Díky za názory.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 1262  [Dalších 1052 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.