| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Spála

(?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 1262  [Dalších 842 >>]
jezinečka 105196
19.8.2012 21:15:28
teď už spí, ale cca ve 2 jsem jí naposledy dala sirup na sražení horečky a od té doby vypadala líp. Teď k večeru jsem měla co dělat ji udržet v klidu, pořád někam lítala. Teď mohla před usnutím mít tak max trochu zvýšenou teplotu. Jinak vyrážka trochu ještě je, ale ona je celkově taková slabší, já bych si jí skoro nevšimla.
KoproFka 76193
19.8.2012 21:02:57
ATB bych dala...ale pokud máš pochybnosti, zkonzultuj to ještě s pediatrou.

Mě krčař v červnu jen z krku poznal spálovýho bacila (pyogenní streptokok) a nasadil správná ATB ve správné síle a to, prosím pěkně nemám mandle, neměla jsem vůbec horečku, jen mě ukrutně už 3 dny bolelo v krku a bylo mi mizerně - takže to vůbec neměl snadné.
Výtěr tedy udělal, ale spíš jen proto, aby se ujistil, zda to, co vidí, diagnostikuje správně.
Lily+3 107438
19.8.2012 21:02:35
Ahoj, myslím, že i na spálu i na angínu se podává Ospen.
Už jsi atb začla dávat? já jsem tady psala minule - dostali jsme u zastupujícího doktora při jasném ujištění, že nejde o angínu a CRP 42 atb Ospen- syn měl horečky a při polykání bolesti, taky nic nejedl. Když jsme se vrátili od dr. tepl. mu už nevyskočila a celkově se mi zdál daleko lepší - atb jsem mu nakonec nedala a jsem ráda, že jsem se tak rozhodla.
LOUČÍM SE 129834
19.8.2012 20:56:22
Tu angínu každý dr pozná. Pokud by nebyla zcela jasná udělá výtěr. Ale když píšeš, že špatně poliká a má teploty, tak bych věřila dr.
Naše zkušenost: syn měl angínu a za týden po vyléčení opět ty samé příznaky. Jelikož jsme už ATB měli a dr říkala, že červené to v krku má, tak raději udělala výtěr aby se ATb nedávali opět zbytečně. Výtěr ukázal, že streptokok je stále tam. Takže jsme dostali další s tím, že ta první nestačila.
Myslím, že pokud by si dr nebyla stpro jistá, že jde o angínu, tak by ti zbytečně ATB nedávala.
jezinečka 105196
19.8.2012 20:55:37
prostě sem se ptala, jestli tu náhodou někdo neví, zda se normální angina dá poznat kouknutím do krku, kdyby tu spálu neměla a měla "jen" anginu. Nebo se to vždy má potvrdit výtěrem???
zerat 18305
19.8.2012 20:42:28
Jezinečko, já už jsem se tu dočetla tolika věcí! Ale praxe žel bývá poněkud jiná. U nás teda ještě dr. u první spály dělala CRP, ale u druhé už ne ~d~ Řekla bych, že nám nezbývá než doufat, že dr. vědí, co dělají.
zerat 18305
19.8.2012 20:41:11
To je divné, že ji spadly teploty - naše holka v obou případech prohorečkovala od čtvrtka večera do cca středy než jí zabrala ATB. A malinový jazyk se jí v obou případech objevil až v neděli večer. Osypaná byla už v neděli ráno... Jíst přestala tak v sobotu a v neděli už byl problém do ní skoro dostat i nanuka, kterého jsem jí nabízela. Zavolala bych dr. Ono se sice říká, že by ATB měla zabrat až po tuším 48 hodinách, ale mně i dcerkách zabírají skoro bych řekla dřív než do 24 hodin ~;)
jezinečka 105196
19.8.2012 20:39:09
ono to není úplně pochybování, ale spíš, že sem se tu dočetla, že se to diagnostikuje hlavně z výtěru.
jezinečka 105196
19.8.2012 20:37:30
taky sem si řikala, že jí asi ráno zavolám. No ona zas malinový jazyk nemá vůbec a dnes odpoledne byla už bez teploty a celý den sem se jí ptala zda jí bolí v pusince a ona, že ne... tak mě zmátla ale je fakt, že pořád nejí skoro nic...
zerat 18305
19.8.2012 20:36:19
Otázkou je, jestli onen výtěr používá ~d~
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 1262  [Dalších 842 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.