| jezinečka | 105196 |
|
|
19.8.2012 21:15:28
teď už spí, ale cca ve 2 jsem jí naposledy dala sirup na sražení horečky a od té doby vypadala líp. Teď k večeru jsem měla co dělat ji udržet v klidu, pořád někam lítala. Teď mohla před usnutím mít tak max trochu zvýšenou teplotu. Jinak vyrážka trochu ještě je, ale ona je celkově taková slabší, já bych si jí skoro nevšimla.
|
| KoproFka | 76193 |
|
|
19.8.2012 21:02:57
ATB bych dala...ale pokud máš pochybnosti, zkonzultuj to ještě s pediatrou.
Mě krčař v červnu jen z krku poznal spálovýho bacila (pyogenní streptokok) a nasadil správná ATB ve správné síle a to, prosím pěkně nemám mandle, neměla jsem vůbec horečku, jen mě ukrutně už 3 dny bolelo v krku a bylo mi mizerně - takže to vůbec neměl snadné. Výtěr tedy udělal, ale spíš jen proto, aby se ujistil, zda to, co vidí, diagnostikuje správně. |
| Lily+3 | 107438 |
|
|
19.8.2012 21:02:35
Ahoj, myslím, že i na spálu i na angínu se podává Ospen.
Už jsi atb začla dávat? já jsem tady psala minule - dostali jsme u zastupujícího doktora při jasném ujištění, že nejde o angínu a CRP 42 atb Ospen- syn měl horečky a při polykání bolesti, taky nic nejedl. Když jsme se vrátili od dr. tepl. mu už nevyskočila a celkově se mi zdál daleko lepší - atb jsem mu nakonec nedala a jsem ráda, že jsem se tak rozhodla. |
| LOUČÍM SE | 129834 |
|
|
19.8.2012 20:56:22
Tu angínu každý dr pozná. Pokud by nebyla zcela jasná udělá výtěr. Ale když píšeš, že špatně poliká a má teploty, tak bych věřila dr.
Naše zkušenost: syn měl angínu a za týden po vyléčení opět ty samé příznaky. Jelikož jsme už ATB měli a dr říkala, že červené to v krku má, tak raději udělala výtěr aby se ATb nedávali opět zbytečně. Výtěr ukázal, že streptokok je stále tam. Takže jsme dostali další s tím, že ta první nestačila. Myslím, že pokud by si dr nebyla stpro jistá, že jde o angínu, tak by ti zbytečně ATB nedávala. |
| jezinečka | 105196 |
|
|
19.8.2012 20:55:37
prostě sem se ptala, jestli tu náhodou někdo neví, zda se normální angina dá poznat kouknutím do krku, kdyby tu spálu neměla a měla "jen" anginu. Nebo se to vždy má potvrdit výtěrem???
|
| zerat | 18305 |
|
|
19.8.2012 20:42:28
Jezinečko, já už jsem se tu dočetla tolika věcí! Ale praxe žel bývá poněkud jiná. U nás teda ještě dr. u první spály dělala CRP, ale u druhé už ne
Řekla bych, že nám nezbývá než doufat, že dr. vědí, co dělají. |
| zerat | 18305 |
|
|
19.8.2012 20:41:11
To je divné, že ji spadly teploty - naše holka v obou případech prohorečkovala od čtvrtka večera do cca středy než jí zabrala ATB. A malinový jazyk se jí v obou případech objevil až v neděli večer. Osypaná byla už v neděli ráno... Jíst přestala tak v sobotu a v neděli už byl problém do ní skoro dostat i nanuka, kterého jsem jí nabízela. Zavolala bych dr. Ono se sice říká, že by ATB měla zabrat až po tuším 48 hodinách, ale mně i dcerkách zabírají skoro bych řekla dřív než do 24 hodin
![]() |
| jezinečka | 105196 |
|
|
19.8.2012 20:39:09
ono to není úplně pochybování, ale spíš, že sem se tu dočetla, že se to diagnostikuje hlavně z výtěru.
|
| jezinečka | 105196 |
|
|
19.8.2012 20:37:30
taky sem si řikala, že jí asi ráno zavolám. No ona zas malinový jazyk nemá vůbec a dnes odpoledne byla už bez teploty a celý den sem se jí ptala zda jí bolí v pusince a ona, že ne... tak mě zmátla ale je fakt, že pořád nejí skoro nic...
|
| zerat | 18305 |
|
|
19.8.2012 20:36:19
Otázkou je, jestli onen výtěr používá
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.