| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šestá nemoc

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 317  [Dalších 137 >>]
Balbína 99798
29.7.2010 9:52:13
když zvracel, tak ještě není úplně v poho. Jinak s výkyvy ve spaní se setkáš mnohokrát.
Carlin 40902
29.7.2010 9:40:56
Co bys čekala? Několik dní horeček a boj s nemocí to malý tělíčko hrozně oslabí. Až se z toho vylíže, zase se to ustálí.
Anni&Annika 50178
29.7.2010 9:36:47
myslim, ze maly jeste neni z nemoci venku...neni uplne fit, chvili to trva.....nase mala byla taky po osypani par dni jina....nejedla jak mela, byla vic unavena...myslim, ze je to normalni~;)
Pollyenka 97098
29.7.2010 9:33:14
Řekla bych, že obojí. Synátor, srpen 2009, přestal spát 2x denně, spí jen hodinu po obědě a začal vstávat v šest, vstával v půl osmé. Vstane a je do oběda nabitý energií, pak na hodinu odpadne a začne pln energie znova.Ještě nechodí, nicméně po čtyřech je proti němu motorová myš louda.
Binturongg 104880
29.7.2010 9:30:03
Před pár dny jsem se tu ptala, co může způsobit několikadenní horečky u ročního dítěte.
Ty z vás, které tipovaly 6 nemoc, vyhrávajíí! ~:-D

Syn mi včera krásně "vykvetl", horečky jsou pryč, ale máme jiný problém a ráda bych znala vaše zkušenosti a názory...

4 dny horeček nenarušily náš "režim", ale od včerejška je všechno vzhůru nohama.

Kluk spí běžně cca 21.00-7.00, přes den 2x - 10.30-11.30 a 16.30-8.30 (plus mínus půl hodiny u všeho)

Včera vstával v 5.45, v 8.00 už zas spal až do 9, opět usnul na hodinu kolem poledne a ještě jednou na hodinu mezi 17-18h.
Spát šel ve 21, vstával normálně, tedy před 7, ale v 8.50 byl zas v "komatu" a spí doposud.

S jídlem dělá scény, pokud u toho není náš kocour, nebo pokud u toho nedělám letadlo a nestavím se na hlavu.
Večer vyzvracel kaši, ačkoli nikdy nezvrací a stalo se mu to pouze 1x v životě před střevní chřipkou (ta, jak ji od ledna do dubna měli letos prakticky všichni ~:-D )

Je to všechno jen následek těch horeček a vyčerpání z nemoci, nebo nastává nějaké roztomilé období???
kili
  • 
21.7.2010 6:40:49
- Amoksiklav třetí den a před tím Augmentin nebo potom Augmentin ?

- já nevím, podle čeho nezabrala, jak nezabrala. obecně je možností spousty, Váš popis mi moc nedává šanci se zorientovat jaký byl ten průběh

Raduza 68805
20.7.2010 22:31:09
Amoksiklav užíval třetí den. Snědl jahodu, proto se osypal. Augmentin dostával 5 dní do žíly.
Můžu se zeptat proč nezabrala desetidenní léčba na e-coli?
Podle nefroložky to byla komplikace po spále a ne nová angína. Věřím jeho PLDD, že by v tom krku něco viděla a rozpoznala.
kili
  • 
20.7.2010 15:55:14
- Angína je zánět Waldayerova mízního okruhu, není to jen věc tonsill (mandlí)

- zánět mandlí má různý charakter, projevuje se všelijak, od zarudnutí po hlízu,

- povlaková angína je specifická diagnosa, je vyvolaná různými mikroby

- pokud se z výtěru vykultivuje nějaký mikrob, je pravděpodobné, že i způsobil onen zánět, pokud se nevykultivuje, neznamená to, že není příčinou

- v krvi nějakého koka, to je docela nářez

- Vámi uvedený nález v moči znamená význammnou bacteriuriii, která je kriteriem infekce močových cest, nebo také ozřejmením příčiny zánětu ledvin

- amoksiklav je téměř jistě efektní pro terapii kolibacilární infekce močových cest

- "osypání" - nepíšete po jak dlouhém užívání - po cca týdnu užívání Amoksiklavu svědčí trochu i pro možnost
oné angíny, vyvolané některými viry, např. při EBV je to docela častá a mnohdy i závažná komplikace

- nikde není psáno, že nemohou proběhnout dvě nemoci současně, případně že angína může probudit dřímající zánět ledvin

- šestá nemoc mívá angínu jako průvodce, jsou vidět zardělé i zvětšené a prosáklé tonsilly, někdy i s drobnými povláčky, zduřené uzlinky krční. U kojenců a malých batolat nebývá častá infekce Streptococcus pyogenes a pokud po třech dnech horeček dojde k výsevu exanthemu a poklesu horeček, je zejména v kojeneckém a batolivém věku šestá nemoc vysoce pravděpodobná.

Raduza 68805
20.7.2010 11:51:14
To my laici neposoudíme :-). Ale třeba v našem případě koukala do krku naše dr. Nic. Já už ráno. Nic. Za dvě hodiny po naší dr. doktorka na příjmu v nemocnici. Prý angína. Za půl hodiny doktorka na příjmu na oddělení. Nic neříkala, ale koukala jak puk. Nejhorší mi přišlo, když se přišly podívat medičky druhého ročníku na tu angínu. Nic neviděly a říkaly, že prý to asi ještě nepoznají. Druhý den šel na ORL, tam dr. koukala, udělala další výtěr a napsala do zprávy streptokoková angína. Výtěry měl všechny čisté, jen v krvi nějakého koka a v moči nespočetně e-coli. Ale když už se zaměřili na angínu, tak léčili angínu :-(. Byly zrovna velikonoce :-(. A to tam ještě chytnul střevní chřipku a pak se po Amoksiklavu osypal. No nic, ale to je vedlejší. Ty angíny by mě ale zajímaly. Jestli se Vám bude chtít, popište :-)
kili
  • 
20.7.2010 9:57:06
dost nedorozumění spočívá v chápání slova angína
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 317  [Dalších 137 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.