| Malenka |
| • |
19.1.2010 21:25:44
v puse nevím, teď na večer se mu to objevilo na rtech a tvrdí, že ho bolí pusinka uvnitř. Ale není ochoten ji moc otevřít, abych se podívala. Připadá mi to, že se to stále víc rozšiřuje, místo aby to ustupovalo.
|
| kili |
| • |
19.1.2010 14:48:16
..na puse, rukou a nohou..
A v puse ? |
| Malenka |
| • |
19.1.2010 12:56:06
Dvouletý syn začal minulou středu pokašlávat. V pátek už měl zvýšenou teplotu, moc nechtěl jíst ani přes den spát, večer měl 38,1. Pak už to dosud výš nevyšplhalo. A od včerejška je bez teplot. V neděli odpoledne se mu objevila vyrážka na puse, v pondělí ráno už měl sem tam pupínek i na rukou a nohou, tak jsme šli k doktorce. Ta nejdříve tvrdila, že je to 6.nemoc, jenže tu podle jiné lékařky už měl loni v září (navíc to vypadalo úplně jinak - droboulinké pupínky na tvářičkách, pod krkem a v podbřišku). Teď jsou vyrážky podstatně větší. Když jsem jí to řekla, tak mi odpověděla - tak to je nějaká jiná virová infekce s vyrážkou, ale nebyla schopná říci jaká. Dneska se mu objevily další, tentokrát na uších a na rukou taky něco málo přibylo. Co mu tedy je? Je bez teplot, kašle (dávám mu Robitussin), má trochu rýmu, je ukňouraný, ale jinak mu nic moc asi není. Ani ho to asi nesvědí. Máte někdo podobnou zkušenost?
|
| Katja791 | 104031 |
|
|
14.1.2010 18:33:55
Mohu potvrdit, že máme úplně stejné příznaky. Horečka, malý je neklidný, protivný, celkově negativní, napíná tělo do špony, vzteká se, v noci měl úplné děsy, skoro nešel utišit,byla jsem z toho úplně vynervovaná, špatně spal i přes den, budil se nekontrolovaným pláčem. Dnes prvně po obědě spal v kuse 3 hodiny, vysypaný už je, není to nijak drastické, ale doufám, že v noci už bude normálně spinkat. Jinak už dnes měl celkem dobrou náladu, už se zajímal o hračky, tak snad máme nejhorší za sebou. Ještě bych podotkla, že má vícekrát stolici za den, ale není to úplný průjem. Jsem moc ráda, že jsem se tu dočetla i o těchto příznacích nemoci, celkem se mi ulevilo. Jinak lékařka říkala, že by se o tuto nemoc jednat mohlo, na základě příznaků, ale na tyto šílené stavy mě neupozornila. Asi to každý prožívá jinak. No hlavně, aby už to bylo za náma.
|
| kili |
| • |
8.1.2010 15:21:26
opr. ---nákaz virem HHV6
|
| kili |
| • |
8.1.2010 15:20:17
fotka je pěkná, nicméně pro diagnosu je fotka málo, je třeba poskládat více údajů, aby se dalo soudit na šestou nemoc, potvrzení pak lze serologickým vyšetřením, ale při běžném serologickém vyšetření nemusí negativní nález znamenat neprodělání infekce, kdežto serokonverce diagnosu potvrzuje.
Primoinfekce může být jen jednou, ale šestou nemoc způsobuje více virů, i když jeden z nich hlavně. A tak je teoretická možnost, že dojde k infekci jiným virem, nicméně je to dost nepravděpodobné. Opakování čšesté nemoci, coby skrze reaktivaci viru je možné, a to i v dospělosti - tehdy průběh může být i dost dramatický. Jen asi čtvrtina nákatz virem JJV6 je spojena s vyrážkou. Více než 90 % novorozenců má protilátky proti HHV6 přenesené od matky. |
| Lupitka a Kubíček a ? | 73127 |
|
|
8.1.2010 14:38:59
Ahoj, synovi je 18mesicu a taky ji mel 2x ale dr mi rikala, ze je to dosti podobne jako u chripky (myslim tu obyc virozu) a ze se nekdy muzou deti i osypat jako u 6. nemoce-virazka.
|
| Rodiee | 102273 |
|
|
8.1.2010 12:48:19
Kamarádky syn prodělal nemoc se stejnými příznaky podruhé - pár dní vysoká horečka bez jiných příznaků nemoci, poté vyrážka. Myslela si, že je to nejspíš podruhé šestá, ale její Dr. jí tvrdí, že 2x to nelze, že to poprvé nejspíš bylo něco jiného. Její druhý syn má naopak v krvi protilátky, ale ani horečky, ani vyrážku neměl, údajně u něj proběhla šestá skrytě.
Moje starší dcera jí prodělala v 6m, mladší ve 13m / viz.foto /. ![]() |
| Carlin | 40902 |
|
|
8.1.2010 10:07:04
Tak teď jsem musela trochu googlit. Některé ty obrázky by odpovídaly, ale afty v puse jsme nepozorovali a vyrážka byla spíš jako drobné červené tečky pupínky, než jako puchýřky. A taky nebyla jen na rukou a nohou, ale i na zádech, ramenou, břiše, stehnech, zadku ... všude
|
| kili |
| • |
8.1.2010 9:06:25
není moc jasné, co při některých virových infekcích způsobuje vyrážku, ale reakce na horečku to jistě není, nemluvě o tom, že "reakce na horečku" je takový neurčitý pojem.
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.