| kosmirka | 92586 |
|
|
31.7.2009 21:08:37
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, zda se šestá nemoc může opakovat? Minulý týden měla horečky a vyrážku, v pondělí už teplotu neměla a pak se objevila vyrážka. Dnes jsem s ní byla na kotrole u dr. a malá byla v pohodě. Ale teď večer opět horečkuje, tak nevím, zítra s ní půjdu raději na pohotovost.
![]() |
| Lenka | 80625 |
|
|
7.7.2009 19:43:44
Dobře, děkuji za odpověď.
|
| kili |
| • |
7.7.2009 13:11:57
- HHV-6 (A i B) a HHV7 vylučují zejména dospělí a ti
jsou významnějším zdrojem nákazy než nemocné dítě, pokud jde o kontakt s šestou nemocí, vyvolanou echovirem, je přenos trochu složitější. HHV6 a HHV7 mohou být vylučovány kdykoli, bez ohledu na stádium nemoci, stejně tak i po uzdravení. - Nemyslím si, že je kontakt Vašeho dítěte s dítětem se šestou nemocí nějak významně risikový. Inkubační doba je kolem 10 (5-15), takže uvidíte, za tu dobu by poraněná kůže už měla být v stavu, kdy její hojení nebude případnou šestou nemocí komplikováno. Risiko nějakým problémů, spojených se spáleninou, je nižší, než risiko komplikací samotné šesté nemoci. |
| Lenka | 80625 |
|
|
7.7.2009 12:11:33
Dobrý den,
včera se mi popálila jedna z mých holčiček (rok a půl) tak blbě, že jí museli odvést do nemocnice do Prahy, má 2. supeň popálenin na deseti procentech tělíčka.. Den před tím si hrála se svojí 11. měsíční sestřenkou, která byla po prodělání šesté nemoci, ale byla ještě flekatá, ale prý už ne infekční. Chci se zeptat, jestli opravdu i když je dítě ještě flekaté nemůže být infekční? Děkuji moc za odpověď. |
| kili |
| • |
10.5.2009 13:00:05
- pochybujete správně, já skutečně nemám ani horečku ani vyrážku, doufám, že jsem to ani nikde nepsal
- vyrážka = exanthem |
| kili |
| • |
10.5.2009 9:02:07
- pátá nemoc v 9 měsících věku nen í příliš pravděpodobná
- řada infekcí, zejména virových, je provázena kožními projevy, někdy je průběh typický a dá se z něj soudit na diagnosu, někdy je třeba laboratorních vyšetření k potvrzení vyvolávajícího agens - šestou nemoc způsobuje Herpes Virus Hominis 6 a 7, - pátou nemoc způsobuje Parvovirus B 19 - šestá nemoc (exanthema subitum) probídá většinou u kojenců, po třech dnech ustupují horečky a objeví se vyrážka docela typická - pátá nemoc (erythema infectiosum) může probíhat bez horeček, vyrážka není vždy typická, někdy trvá celé týdny, po které se objevuje a mizí, může být i mírně svědivá, jsou i inaparentní infekce, mívá komplikace, zejména útlum kostní dřeně |
| Adámkovci | 91246 |
|
|
9.5.2009 22:14:46
Baru no přesně,taky si myslím že by to mohla být spíš pátá nemoc.Syn jí měl v zimě - tváře nejdřív jak maliny-myslela jsem že trošku omrznul a s vyrážkou která se mu vyrojila po těle potom jsem to vůbec nespojovala. Teplota žádná.Na kožním když doktorka viděla vyrážku na nohou se mě hned ptala jestli neměl nejdřív červené tváře...pátá nemoc jak vyšitá.
![]() ![]() |
| Baru,Natali,Honzík,Kubík | 65752 |
|
|
9.5.2009 22:04:47
Většinou 6.nemoc provází první dny dost vysoké teploty, pak přichází na řadu exantém, tzn.že se osypou skoro po celém tělíčku.., to už teploty nejsou,ale jen na tělíčku i v hlavičce bývají červené flíčky..které se mohou slít v jedno..
nemůže to u vás být 5.nemoc??? tu zrovna ted má moje dcera 8.let a za 3 dny na to ji dostal syn 6.let..to provází bez nějakých příčin (teplota..atd) hned osypání po celém těle..teploty u ni být ani nemusí..tak jen možná máte jinou nemoc než tu 6... Já jsem si raději s tím zašla k dr..a ta mi to u dcery potvrdila,je bez léků, jen klidnější režim a týden bez školy..některé děti s tím chodily normálně do školy a tudíž nakazily ty ostatní,ani o tom nevěděly,že něco takové mají..ale to se nedá nic dělat.. ta 5.nemoc se projevuje prvně tak,že jim zčervenají tvářičky..a mají to delší dobu...pak to přejde na tělo.. |
| karkulka+2 /08+11/ | 50320 |
|
|
9.5.2009 21:02:08
Dcera měla 6.nemoc před necelým měsícem: 3dny horečky nad 38,5°C a 4.den vyrážka na trupu,do 2 dnů byla pryč.
|
| Raduza | 68805 |
|
|
9.5.2009 20:41:38
Syn měl u 6. dětské nemoci tři dny opravdu vysoké horečky a pak nepatrnou vyrážku. Zato u spály měl teplotu a krupičku na bříšku a hrudníčku. A kopřivku po jahodě měl všude.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.