| magrata1 | 95172 |
|
|
28.6.2021 21:46:53
Termix, mě to se.e o to víc, že vím, že po stržení nehtu dochází v min. 80% k recidivě a já jsem ošetřila za život desítky zarostlých nehtů. Jen bych se musela ke špičce nehtu dostat, což přes ten oteklý, zahnisaný val nešlo. Kdyby jí "vypustili" hnis, nehet bych podložila a za dva dny by bylo všechno OK. Takhle jí může narůst zmrzačený nehet, kdo ví, jak to bude mít s koupáním a ještě se jí to stejně asi vrátí.
![]() |
| Okolík | 129526 |
|
|
28.6.2021 21:45:41
Tak možná záleží na rozsahu. Mému dítěti vystřihnou dotyčný kus nehtu, vydesinfikují, dají višňák....
Děje se mu to od doby co měl ten prst zlomený, tak mu nějak křivě roste nehet ... |
| Termix | 105545 |
|
|
28.6.2021 21:39:20
No synovi to za poslední rok dělali dvakrát.
|
| Termix | 105545 |
|
|
28.6.2021 21:38:33
Ano. Teda nemůžu slíbit. Jen popsat zkušenosti se synem.
Shodou okolností synovi tohle dělali minulý týden, dokonce měl zanícené nehty tak, že mu nestrhli jen jeden, a v sobotu byl se školou na výletě a vyběhl kopec pěšky, i když mohl lanovkou. Vlastně ho to bolelo dva dny a pak už den ode dne lepší. Hlavně na táboře je upozorni, aby o tom věděli. |
| Okolík | 129526 |
|
|
28.6.2021 21:37:50
Inko, máme v rodině stejnou zkušenost (nestrhavá se).
Magrato, obávám se, že v neděli neodjede. Můžete ji tam třeba dodatečně dovézt? Ach jo... ![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
28.6.2021 21:35:30
To se vážně ještě někde dělá ?
Asi před 20 lety, když se to stalo synovi, a já hlásila v ordinaci, že stržení nedovolím, mi řekli, že nejsme ve středověku a že se to dávno nedělá. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
28.6.2021 21:26:05
Dnes jsem udělala tu chybu, že jsem vzala dceru k lékaři. Zatajila mi, že jí zarůstá nehet a zjistila jsem to, až měla velký otok plný hnisu. Hnis bohužel zůstával, přestože jsem jí to 2 dny mazala Višňákem. Vzala jsem ji na chirurgii s tím, že se s doktorem domluvím, pokud jí to bude chtít strhnout, ať jí jen nařízne nehtový val a dá nám 2 dny, jestli se to nezlepší. Doktor mě seřval, vyrazil z ordinace, že se dítě musí ošetřit a nehet jí strhl. Dcera má jet v neděli na tábor, na který se těší celý rok (o to víc, že byla zavřená skoro celý školní rok v distanční výuce a izolaci od kamarádů).
Myslíte, že je šance, že v neděli na tábor odjede? Jak dlouho a jak často se se strženým nehtem chodí na převazy? ![]() |
| Paulis | 44845 |
|
|
8.3.2021 15:44:18
Ahoj, nehtová rovnátka dělám všechny druhy a zabírají na 100%.
Pokud je problém menší, stačí vypodložit po stranách pod špičku nehtu vydezinfikovanou třeba gázu, vatu nedoporučuji, může začít dělat neplechu a pomoci k mykoze. Určitě nezastřihávat, problém se jen odsune do hlubší části nehtu. Bohužel pracuji na Smíchově, takže je to daleko. Cena se pohybuje okolo 800 Kč za šponu včetně nasazení. Za menší částku bych se bála, pokud nechceš nekvalitní material od číňanů a naučeno samo doma. Výborná je i moje kolegyně Jana Veselá, pracuje na poliklinice na Břevnově. Tak snad jsem malinko pomohla. |
| Jordana | 64316 |
|
|
8.3.2021 15:16:40
Už nic- ok- objevila jsem- Těšnovi ale i ten Prosek..Ok.-Přišlo mi divný, že by na Těšnově byla Prosecká ulice- blbě jsem četla...díky za info
|
| Jordana | 64316 |
|
|
8.3.2021 15:11:32
Ahoj- projela jsem stránky-ale v kontaktech jsme objevila ulici Prosecká- Tišnov- tzn. asi ne Prosek- nebo ano? ten Prosek by mi vyhovoval..
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.