| MaMar | 39162 |
|
|
1.2.2021 11:19:05
Také potvrzuji dobrou zkušenost s Biosilem - teď se dívám - obsahuje biotin, kyselinu pantothenovou, zinek, oxid křemičitý. Nehty se mi třepily každý rok od konce podzimu do jara, když beru ten Biosil (a to i když kolikrát zapomenu, takže úplně pravidelné to není), tak dobrý.
|
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
1.2.2021 11:11:26
no chce to pečlivost... během let na střední škole bylo strašně in když některá výjimečně neměla umělé nehty, ale krásné svoje a s kámoškama jsme to tunily
![]() 1. koupit v lékárně něco na nehty, za mě poměr cena výkon je ideální Biosil (takové jakože vitamínky, stojí pár korun), ale zobat se musí opravdu pravidelně a výsledek začíná být znát nejdříve po měsící 2. pravidelně stříhat, pěkně dle tvaru lůžka 3. zpočátku asi denně nebo aspoň často mazat krémém, který je na ruce i nehty - ty nehtové krémy ten nehet tak jako namastí, křehké jsou sice furt, ale jaksi pružnější 4. zařadit do jídelníčku oleje a ořechy, mandle apod. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
1.2.2021 10:54:10
mně i dceři se z ničeho nic začaly třepit a lámat nehty a fakt to bylo peklo, já už skončila na tom, že mi nehty téměž nepřesahovaly lůžko a stejně se třepily a odlupovaly podél... docela mi zabralo tohle https://www.drmax.cz/eveline-spa-nail-total-8v1-sensitiv-12ml
5 dní se lakují nehty každý den jedna vrstva přes tu minulou, pátý den se odlakují všechny ty vrstvy... já pak ještě asi 3 týdny nalakovala jednou týdně (v pohodě to ten týden vydrželo) a musím říct, že nehty jsou mnohem lepší... stejně tak u dcery... vím, žes psala, že lakování nechceš, tak třeba poradí někdo i něco jiného, jen že tohle se mi osvědčilo a je fajn, že to schne fakt rychle, není to jako běžné laky, což by u dětí mohl být problém ![]() |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
1.2.2021 10:10:59
Dětem se třepí nehty na rukou a částečně i nohou (tam jen na palci). Ptala jsem se pediatričky co s tím, ale vůbec mi neporadila resp. poradila mi, ať dětem nehty nalakuji, což jsem tedy neudělala a ani nehodlám, to přeci neodstraňuje příčinu.
Nemáte někdo zkušenost ? Díky. |
| Girili | 117849 |
|
|
8.6.2020 21:34:12
Z mé zkušenosti - i když se plísně zbavíš a snažíš se ji nechytit znovu - ty spory jsou všude, je to spíš otázka imunity než preventivní péče.
![]() |
| Rigel | 156451 |
|
|
8.6.2020 17:00:50
Mé babičce jsem plísně nehtů na nohou léčila koupelemi v přípravku Biodeur. Bylo to myslím dvakrát týdně, po několik týdnů. Plísně měla už více rozjeté a nejhorší pro ni bylo, že to bylo i cítit. Po několika týdnech se stav opravdu zlepšil.
|
| holkamodroočka | 156337 |
|
8.6.2020 9:23:30
Paulis, ty jsi myslím pedikérka, že? Prosím tě, mohla bys mi poradit. Stačí ty nástroje doma vyvařit v nějakém nerez hrnci (který bude jen na toto) - a vařit třeba 5 min? Předpokládám, že stačí čistá voda a nemusí se do toho nic přidávat. A musí se to pak ještě něčím postříkat, nějakou dezinfekcí? Budu to používat jen já. A nejlépe uschovávat v nějaké suché krabičce na zavírání?
A poslední dotaz: jaký pilník je nejvhodnější na opilování toho nehtu. Něco takového? https://www.profi-pedikura.cz/credo-solingen-safirovy-pilnik-na-nehty-pop-art-vel-5-ruzovy/ Já chodím pravidelně na pedikůru, tohle je jen na domácí použití. Kdyby se ti nechtělo odpovídat, tak to je v pořádku. A nebo, když budeš chtít raději na email, tak prosím na: emailnarodine @seznam.cz Děkuji a přeji hezký den ![]() |
| holkamodroočka | 156337 |
|
8.6.2020 8:48:28
Díky všem za reakce
. Doufám, že ta mrcha brzy odroste. Asi by dávalo smysl, abych si preventivně kapala Batrafen i na okolní nehty, než ten kousek odroste. A budu tedy sterilizovat ty nástroje, asi je to lepší, než jen postříkat dezinfekcí. No, asi to bude běh na dlouhou trať, boji proti plísni zdar! ![]() ![]() |
| Kaliope X | 157897 |
|
8.6.2020 8:01:56
Já používala jablečný ocet, ředila jsem jen na začátku, pak už ne. Namočit vatový tampón a přiložit. Neředěný přežilo i dítko, jen nedávalo ten údajný "puch". Mě octy voní.
|
| Paulis | 44845 |
|
|
7.6.2020 22:01:04
Jak radí výše děvčata. Postižený nehet co nejvíce odbrousit a kapat Batrafenem, nehet co nejvíce držet v suchu, voda s octem. A doufat, že není postiženo lůžko - v tom případě se už dostala do těla a pak se v různých obměnách objevuje na jiných místech.
Jinak bych doporučila i sterilizaci, dezinfekce je někdy nedostatečná (no, za naší mámy se vše vyvářelo normálně ve vodě). Dobrý je také, dát si do nějakého stříkadla vodu s octem a stříkat si nohy, tím obnovovat kyselé prostředí, výborný je od Profipedikury.cz pěna Sanamed se stříbrem. |
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.