| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Problémy s nehty

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 859  [Dalších 649 >>]
Paulis 44845
22.10.2015 21:03:00
Nevím jak to vypadá u tvého synka, ale na zarostlé nehty dávám rovnátka. Nosí se to půl roku až rok. Takže si najdi ve svém okolí pedikérku která se tímto zabývá. Stržení nehtu bývá mnohdy zbytečné. Už jsem takhle zachránila hodně lidem nehty, 2 z toho už byli objednáni na chirurgický zákrok.
wandaa 19129
22.10.2015 20:52:26
Koliesko: pod růžek nehtu jsme dávali kousek gázy namočený do Betadinu.
Jinak díky všem za reakce, jsem trochu zděšená. Jsme objednaní až na příští týden, tak mám ještě o čem přemýšlet ~:(
Chloé 102783
22.10.2015 20:46:16
Mame to v rodine, strzenej mel od dr bratr a roste mu zdeformovany. Ja si to striham sama, nuzkama tu zarustajici stranu. Nastesti jsem to nikdy nenechala zarust tak moc, bych to samodomo nezvladla. Jak uz ty nehty znasilnuju x let, tak si asi evolucne rekly, ze to nema cenu, a uz to tolik nezarusta.
Citronove koliesko 7937
22.10.2015 20:40:06
A ako ste podkladali? Mne totiz lepenie nepomohlo ale podlozenie pruzkom gazy namocenym do alkoholu ano. Treba ho len posuvanim zo strany na stranu vsunut medzi spic nechtu a kozu. Pravidelne 2x denne menit a podkladat poriadne hlboko. Na internete najdes aj podrobne navody. Nie je to prijemne ale pomohlo. Pekne to za tyzden prerastlo a uz stacilo len spravne strihat.
marimanta 50259
22.10.2015 20:40:00
Tohle jsem řešila jako -náctiletá asi před dvanácti (možná i více) lety, na obou nohou. Na jedné chirurgii mi to taky stále podkládali a všelijak obstřihovali...a vždy to pomohlo na chvilku a pak jsem tam byla znova. Nakonec jsem šla jinam, kde mi vyřízli celý pásek nehtu (jako shora až do lůžka) tam, kde dělal potíže. Bolelo to jako blázen, u jedné nohy mi i špatně píchli umrtvení, takže jsem cítila všechno. Na druhou stranu jsem s tím do té doby měla takové trable, že mi to snad ani nevadilo. Už si ale nepamatuju, kam to píchali. Nicméně přežít to rozhodně šlo. Bylo to v zimě nebo na podzim, nějakou dobu jsem nosila na jedné noze sandál, protože jsem měla palec jak bambuli. Ale od té doby o ničem nevím, na boku už mi ani jedné noze ten nehet neroste - je prostě o několik milimetrů užší, ale je to vidět jen při pohledu opravdu zblízka. Takže u mě to bylo rozhodně nejlepší řešení.
Natyna 78385
22.10.2015 20:39:25
Můžu doporučit Mudr.Chlebníčkovou, centrum péče o nohy, Praha, Karlovo náměstí-Je soukromá, platí se vše, ale chodíme s dcerou obě zarůstají nám palce a bez strhávání..má ale dlouhé intervaly objednání a nesnese bez omluvy se nedostavit!!!~o~byla mi také doporučena v nemocnici na chirurgii, kde pracuju..zkuste
sylvaina 77406
22.10.2015 20:35:57
U zdravotní sestry tedy nevím. Ale mediciální pedikůra by pomoct mohla. Obě moje dcery s tím měly problémy. Zdědily to po svém otci. Chirurgické řešení mi sousedka vymluvila. Strhli jí oba palce na nohou a jednak to prý hodně bolelo, jednak jí ty nehty vyrostly zdeformované. Takže chodíme každý měsíc na pedikúru a obě mají pokoj.

sylvaina 77406
22.10.2015 20:35:56
U zdravotní sestry tedy nevím. Ale mediciální pedikůra by pomoct mohla. Obě moje dcery s tím měly problémy. Zdědily to po svém otci. Chirurgické řešení mi sousedka vymluvila. Strhli jí oba palce na nohou a jednak to prý hodně bolelo, jednak jí ty nehty vyrostly zdeformované. Takže chodíme každý měsíc na pedikúru a obě mají pokoj.

wandaa 19129
22.10.2015 20:33:51
Maargitt: mohla bys prosím doporučit konkrétního lékaře? Mám právě obavu, že ne každý to řeší šetrně a nerada bych, abychom skončili u nějakého "řezníka". Tobě vystříhli jen ten okraj nehtu, ano?
Liki
  • 
22.10.2015 20:30:50
Třeba ne, ale rozhodně bych s tím už nechodila k chirurgovi. To bych brala až jako poslední možnost.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 859  [Dalších 649 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.