| Bouřka | 7675 |
|
|
29.3.2024 16:39:44
Lído nesouhlasím, podle mě je to právě naopak. Kdekdo na ty děti kašle a nechává to na nich, místo toho, aby je tím provedl. Jen malá část má vrozený talent na to, aby si sama objevila nějaký organizační systém. O dětech s poruchou pozornosti ani nemluvě, tam zápasí těžce i dospělí. Synovi od mala záměrně stojím za zadkem, všechno kontroluju, ale zároveň ho učím potřebné strategie a pomáhám mu najít systém, který by mu pomáhal fungovat. Mě to neměl kdo naučit a stálo mě to těžký psychický kolaps.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
29.3.2024 16:25:33
No jestli píšou jen okolo čtvrtletí, tak to se asi vychytat dá. U nás se čtvrtletky nevedou, píšou pořád, v průměru tak 2 větší věci týdně, možnost opravy není, nezkouší se. Kde se to neoznamuje, tak to znamená umět pořád vše perfektně. To prostě u všeho nejde, i tak jsme neustále v pohotovosti, denně to sežere strašně času a dítě je věčně přetažené. Já se nedivím, že je ze školy v takovém stresu, já si takový zápřah nepamatuju ani z 8letého gymplu. A to je z těch nejlepších ve třídě. Podle toho co říká, tak ty výsledky ostatních dětí podle toho vypadají. Děcka na to morál nemají. Ten náš to taky dává jen díky tomu, že s ním denně ty hodiny nad přípravou prostě strávím a protlačím ho tím.
|
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
29.3.2024 16:09:47
úkoly pro rodiče nedáváme, děcka do to posbírají třeba v rámci tělocviku venku samy, dílny máme vybavený excelentně, děcka se učí pracovat se dřevem od 6. třídy, vyrábí moc pěkný věci, takže u nás rodiče vidí výsledek, ale nikdo po nich nic nechce
|
| Jerry G. | 159407 |
|
29.3.2024 16:06:08
Ivaxx,
Jestli je syn na vyssim gymplu, tak se treba na pisemky na ZS ani moc ucit nemusel. Ja fakt nevim, v cem jsou deti nesamostatne, kdyz maji moznost si najit informace o ukolech, pisemkach atd. online. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
29.3.2024 15:03:07
Když ty úkoly přímo pro rodiče jsou - jděte do přírody natrhat rozmanité rostliny a udělat herbář. Který dítě to zvládne ve druhý třídě na sídlišti? To samý šípky, listy, různý větve. Předpokládá se, že se rodina o víkendu sebere a sjede s dítětem do lesa.
Některý učitelky ještě dodávaly, aspoň budete v přírodě a ne v nákupáku ![]() No a pak maminka koupi bavlnky tatínek ořeže prkénko, úkoly pro rodiče jsou klasika. |
| ivaxx | 44192 |
|
|
29.3.2024 14:16:32
Vertigo - mám syna ADD a navíc těžkého dyslektika. O písemkách dopředu mě nikdo na ZŠ ani později na 8G neinformoval. Jeho ve škole ano, často tu informaci domů nedonesl (a řada jeho "normálních" spolužáků ale také ne...). Rozhodně jsem se za to ale na učitele nezlobila. Prostě jsme to dělali tak, že když se blížilo čtvrtletí a pololetí, tak jsem na něj (doku se nechal) doma trochu přitlačila a prostě s ním látku projela.
On to zpětně hodnotí tak, že vlastně mu nikdy moc nevadilo psát písemky z "oleje", protože se aspoň nestresoval. No, já se tedy později, na vyšším gymplu, kdy už si vše šéfoval sám po výsledcích trochu stresovala, ne, že ne . |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
29.3.2024 13:57:35
Lído, budeš se mnou na černým seznamu nepřátel dětí
|
| Federika | 14090 |
|
|
29.3.2024 13:57:03
Inko,
co se divíš. Nedávno tady byla debata, kde padlo, že příprava na pohovor a porada s rodiči ohledně vhodného oblečení (dospělí lidé!!) patří k základním úkolům rodiče. Mám syna s AS a ADHD. Nikdy to s ním nebylo lehký a to je velkej eufemismus ![]() Ale jsem přesvědčená o tom,že zkrátka musí vědět,že to bude mít vždycky o něco těžší a je to třeba brát jako výzvu-naučit se vyvinout větší úsilí k tomu,aby věci zvládal tak, jak potřebuje. I s tím,že se zkrátka spousta věcí ideálně nepovede. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
29.3.2024 13:22:43
K nám takhle přišel na pohovor chlapec po střední s maturitou. Na dotaz proč si vybral zrovna naší firmu řekl, mě sem poslal táta.
|
| Federika | 14090 |
|
|
29.3.2024 11:20:50
Lído,
já s tím vlastě souhlasím. Jsem ale hodně proti tomu,aby děti měly nehlášené testy. Ve školách mých dětí je to tedy zakázané, mají právo takový test nepsat. A škola, učitelé, by to měli předem ohlašovat v nějakém tom EduPage, Škola online atd. S datem, přesně požadavky. Jen mi teda přijde dostatečné, když to tam mají ty děti, proč by se to muselo oznamovat rodičům. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.