| jahodka | 21371 |
|
12.4.2013 9:07:30
Ma cerstvych 5 rokov. Nosi okluzor 4 hodiny denne.Je mi skratka divne, ze sa to lepsie ocko tak horsi, ci je to okluzorom..? neviem, mame ist na kontrolu o mesiac aj s rozkvapkanim. A aky typ skulenia mate, ked sa to neda napravit? My mame dovntutra k nosu ale nie velmi vyrazne, ked ma okuliare.
|
| Miilu | 74767 |
|
|
12.4.2013 8:49:10
LoraX, koukám že jsme na tom dost podobně....taky mám tupozrakost, jsem někde na 4 dioptriích, od dětství se mi to jen zhoršuje, okluzor nepomohl....na druhé oko jsem krátkozraká...sranda je, že to tupozraké mi jde do - a to druhé do +, takže jsem na rozdílu někde kolem 5,6 dioptrií....což je prý problém, proto mi doktor nenapíše brýle a nosím jen čočky....
krátkozraké oko se mi také nezlepšuje, naopak zhoršuje, ale přesně jak píšeš, postupně, pomalu....v mé rodině to tam nějak podobně máme všichni, jen tu tupozrakost jsem si vyžrala pouze já... naštěstí děti jsou více po manželovi, jejich rodina vidí výborně, tak doufám, že to holkám už zůstane.... |
| Yanull & 2 | 15067 |
|
|
12.4.2013 0:04:59
Nemyslím, že je pri správnej liečbe normálne, aby sa dioptrie zvyšovali, už len fyziologicky by vývojom malo dôjsť k nejakému poklesu. Ale zasa neviem, aký vplyv na to má tupozrakosť. Asi by som uvažovala o konzultácii u ďalšieho očného. Koľko má dieťa rokov?
U nás šli dioptrie dole (cca o 2 - 2,5 diop. za cca 3 roky), ale malý nosí okuliare cca od 20-tich mesiacov (bude mať 5). Tupozraký nie je. Máte okluzor? U nás teda zabral len minimálne. Zmenili sme lekárku, dozvedela som sa, že pri jeho strabizme by žiadne okluliare ani okluzory nezabrali, už je objednaný na operáciu. |
| jahodka | 21371 |
|
11.4.2013 23:35:55
Ahoj,
ake mate skusenosti s vyvojom dioptrii pri tychto diagnozach? Ja som si naivne pred 3/4 rokom myslela, ze ocko s vyssou dioptiou sa bude postupne zlepsovat a bude sa to vyrovnavat. Kontkretne mali sme 1,25 a 3,25, co nebolo take zle, rozdiel vyzera, ze sa znizuje ale tym, ze to lepsie ocko sa zhorsuje, uz je skoro na 3 diopt. a to slabsie tiez ide jemne hore. Je to normalny vyvoj? Ja mojim lajckym pohladom nechapem preco sa pri dalekozrakosti, ked ocko rastie, dioptria zvysuje:-( Robime nieco zle? Kedy sa nam zacnu dioptrie znizovat? Je to kratky cas, aby som chcela nejaky pozitivny vysledok? Dakujem za kazdu radu resp. vysvetlenie. t. |
| bodli,ortoptistka |
| • |
17.1.2013 21:03:42
dobrý večer.určitě změn´te lékaře a domluvte se s ortoptistkou ke které jste chodili cvičit.jedno cvičení určitě tak zázračně nepomohlo(neznám ale vaše vyšetření) koukněte na ortoptika.cz a tam je rozpis ambulancí.
|
| Janoow | 18081 |
|
|
19.10.2012 9:19:27
jasně, ale aby řekl oční lékař, že má přijít asi za půl roku a nic s tím nedělal, to je na prd..... samo se to nezlepší a jestli se to někomu samo zlepšilo, tak to byla podle mě spíš náhoda.
|
| Klauri | 95515 |
|
18.10.2012 22:01:23
S tupozrakostí se dá něco dělat do cca 10 let. U velmi těžké tupozrakosti je problém, že je téměř nemožná okluze, protože dítě na oko v podstatě nevidí a u školních dětí téměř neproveditelná.
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
18.10.2012 21:32:03
tADY NA DISKUSI NĚKDO PSAL CCA PŘED 3MI LETY, ŽE I U TUPOZRAKOSTI JSOU MOŽNÉ ZMĚNY K LEPŠÍMU I U STARŠÍCH DĚTÍ NEŽ PŘEDŠKOLÁKŮ. nEVÍM UŽ KDO A KDY PŘESNĚ.
Omlouvám se za CAPS![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
18.10.2012 21:27:42
Štěpánko, tohle co píšeš mi říkala dr. u astigmatismu, že dokud oko roste... ale jak píšu s tou tupozrakostí opravdu nevím... ale pokud to říkala dr. i Žluťáskovi, tak máš/máte pravdu
a tím líp! ![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
18.10.2012 21:19:48
zerat, to co píšeš je samozřejmě pravda a je fajn, že jste pod dohledem. Ale některé děti pod dohledem nejsou a jak se ukazuje, tak ani v mladším školním v+ku nemusí být pozdě na nápravu, i když to jde obtížněji než v předškolním věku. Toto "přehodnocení" jsme četla někdy před 3 lety, kdy jsme to u 13ti letého dost řešili. Do té doby se říkalo, že ve školním věku už zlepšní není možné., Dnes to vypadá, že náprava je možná, dokud dítě (a oko) roste
![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.