| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 464  [Dalších 324 >>]
Dalalmánek 116042
18.10.2012 17:30:27
Astigmatismus a tupozrakost není totéž.
withep 93862
18.10.2012 15:42:46
No kuš, že bych už neuměla vložit obrázek...? Nebo tento server neakceptuje .png...

Tak si to rozklikni sama, tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Astigmatismus_(medic%C3%ADna)

To jsem zvědavá, co si server počne s tou kulatou závorkou...
withep 93862
18.10.2012 15:36:51
Syn má astigmatismus - půl dioptrie na obě oči (nebo jednu? teď nevím ~k~). Tak jsem zjišťovala, jak jako vidí, k čemu to přirovnat. Na internetu se dají najít obrázky - je to prostě rozostření v jednom směru, dobře je to vidět třeba na kontrastních písmenech. Už nevím, jestli jsem to vyčetla na netu nebo mi to říkala doktorka - že jedna dioptrie astigmatismu je co do ostrosti podobná půl dioptrii mínus (já jsem krátkozraká, tak mi toto přirovnání vyhovuje). Syn má ty půlky (nebo tedy jednu) a brýle mu doktorka nedala, že vidí vesměs dobře.

S ADHD bude asi obtížnější praktikovat nějaká ta ortoptická cvičení. Hodně štěstí ~;((
Berda-Berda 12477
18.10.2012 15:21:40
poliklinika na Barandove, Mudr. Zobanova ( k te se asi nedostanete) ale ostatni ocni lekari s ni spolupracuji a maji stejne metody. Tam je to pry nejlepsi. Divne, ze na to prisli az ted. adrzim palce, at se tojeste zlepsi!
erika,2 děti 94827
18.10.2012 14:59:24
Syn má šest let, v pěti letech špatně viděl na pětileté prohlídce, tak jsme mazali na oční. Naměřili mi 6 a 7 diopt. na blízko. A prý je tupozraký. Dostal okluzory, střídavě lepíme lepší oko dva dny za sebou a horší musí koukat a lepší očko vždy jeden den koukat, dva dny zalepit. Denně nosí okluzor tak 4 hodiny. Dál chodíme jednou týdně na půl hodiny na oční cvičení do Dětské nem. v Brně. Mají tam různé přístroje na to. Doma se zalepeným okem vybarvuje, stříhá, dělá grafomotirická cvičení....
withep 93862
18.10.2012 14:47:50
Jejda, ale tak snad se pletu. Měla jsem za to, že tupozrakost je stav, který hrozí hůře vidícímu šilhajícímu oku - že obraz z něj mozek přestane používat, a kterému se má předcházet okluzorem a cvičením nejpozději do 7 let. Pokud jste to zjistili v devíti letech a na obou očích, znamenalo by to, že vůbec nevidí, ale to snad ne. Astigmatismus je vrozený a sám se nezlepší (jedině asi operací), ale 3 a 5 dioptrií ještě není tak moc (je to asi tak stejně ostré vidění jako u 1,5 a 2,5 dioptrií u krátkozrakosti). Zkusila bych ještě jiného lékaře, držím palce ~;((
Květulina+3 54769
18.10.2012 14:20:01
V Praze ti doporučím výbornou ortoptičku v Nemocnici Motol, je to paní Iva Malcová (my k ní s malou chodíme už dlouho a výsledky jsou vidět). Dobré je i to, že úzce spolupracuje s očním lékařem (mmch je to její muž MUDr. Malec) a ten je opravdu výborný a profík. Kdybys chtěla, tak mi napiš mejla a já ti na ní dám kontakt.
Janoow 18081
18.10.2012 14:09:57
najdi si tady o tom starší témata a hlavně si najdi ve svém okolí ortoptika/ortoptičku!!! Normální oční lékaři na tuhle vadu nejsou zrovna ideální :-(.......
9 let je sice už hodně pozdě, ale za nás, raději cvičit a mít alespon nějaké pokroky, než to nechat být.....
Mojička+Monča03/00+Kubík08/07 45828
18.10.2012 13:57:18
Tady to máš i podle krajů:

http://www.ortoptika.cz/
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 464  [Dalších 324 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.