| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 464  [Dalších 194 >>]
Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym 15223
9.1.2011 11:52:48
Marto, omlouvam se, ze jsem nereagovala, nevsimla jsem si otazky...
Ocni vada je stale stejna, od zacatku mel 6,5 dioptrii, ale bryle dostal na zacatku slabsi a postupne se zvysoval pocet dioptrii. Vada by se mela vekem trochu zlepsit jak poroste, ale bryle nam asi zustanou.
Silhavost se zlepsila diky okluzorum a ambul. ocnimu cviceni.
Silvie+dva kluci 103202
7.1.2011 19:02:50
Asi mu to vadí, protože tím nemocným se prostě neumí dobře dívat, ale nedá se nic dělat. Doktorka nám řekla, že pokud nevydrží mít oko zalepené celý den, tak prý hlavně zalepit při činnostech, kdy musí oko hodně používat - prohlížení knížek, malování a u nás stříhání - hrozně rád stříhá papír . U nás je nejbližší školka daleko 50 km, takže to nehrozí. Jsem ale domluvená s paní doktorkou, že pokud budou dál problémy, tak nás přijmou v Dětské nemocnici v Brně na 10 dní a sestřičky nás naučí, jak očičko lepit a další fígle ohledně brýleček, tak to nejspíš podstoupíme.
perko 104605
7.1.2011 18:45:30
U nás se chodí denně cca 8-14,dle možností lze pozměnit.Nosili jsme si dopolední svačinku+pití,oběd+odpol svačinu děti dostaly.Vše hrazeno VZP.
Šárka+3
  • 
7.1.2011 18:44:59
U nás žádný rozdíl, jezdí na kole oba dva i s okluzorem, starší lyžuje, mladší se bojí, ale ten má kombinovanou vadu a podstatně víc diptrií, takže se nedivím.
Jen staršímu nešlo ve škole moc psát, když měl zalepené lepší očičko a měl koukat jen tím horším, takže na psaní si okluzor směl sundat, nosil ho jen na výtvarku, pracovní činnosti a jinak mu ho lepili po skončení vyučování v družině.
Šárka+3
  • 
7.1.2011 18:38:46
Ve Dvoře Králové je oční léčebna, děti tam jsou 6-8 týdnů, je tam školka a dvě třídy školy. Mladší syn absolvoval teď třetí turnus, starší druhý. Nedám na to dopustit. Děti cvičí ráno, odpoledne, v sobotu , v neděli jsou návštěvy. Mezi jednotlivými turnusy chodíme 1x týdně na 1/2 hodiny na ambulanci na cvičení. U obou zlepšení.
Měla jsem strach, že se jim bude stýskat, budou brečet, není to tak, jsou tam spokojený, sestřičky užasný, zabaví je, chodí do divadla, do ZOO, do muzea, nemají ani čas na stýskání. Mockrát se mi stalo, že při volání (děti mají hodinu denně na telefonování) syn řekl, že dneska to bude rychlý, že nemá čas :-).
Šárka+3
  • 
7.1.2011 18:28:56
Neboj, nikdo se smát nebude, mám dvě děti tupozraké a nikdy se nikdo nesmál, v naší školce a škole už každý ví, co to je, nejsou jediný, kdo ho nosí, občas někde na dětském hřišti se dítko zeptalo, jestli má chlapeček bolavý očičko.
Dneska už má brýle půlka školky, za nás to bylo 1 - 2 děti.
Janet+sluníčko:-) 75570
7.1.2011 17:31:10
Dcera chodí denně do oční školky. Prostě jako do každé jiné. Ale denně tam cvičí očka. Jsou tam ortopické sestřičky. ~R^
Marta+Nikol 17.12.07 66249
7.1.2011 17:08:41
Holky ještě jeden dotaz k té oční školce, to je jako školka, kam bude chodit denně nebo je to udělané tak, že tam bude třeba chodit jednou týdně na to cvičení? Jak to probíhá? Díky
Marta+Nikol 17.12.07 66249
7.1.2011 17:00:59
Silvie a jak se choval když měl jedno očko zakryté? myslím jako jestli mu to nějak vadilo při chůzi, narážel do věcí, motal se nebo tak... Možná se ptám hloupě, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Děkuji
Silvie+dva kluci 103202
7.1.2011 16:29:33
My jsme na tom stejně s dvouletým synem. Před měsícem mu zjistili tupozrakost, na pravé oko skoro 8 diopatrii, druhé očenko je naštěstí OK. Já mám neléčenou tupozrakost a na jedno oko jsem prakticky slepá, takže jsem ráda, že na to přišli u syna relativně brzy. S okluzorem bojujeme každý den, ze začátku si ho třeba 10x strhnul, teď už je to lepší, ale jsou dny, kdy bych do toho kopla, ale je jich čím dál tím míň. Prostě si zvyká, že brýle a nálepka jsou součástí jeho života. Že by se mu smáli se zatím nebojím, školkové děti jsou v tomto v pohodě, horší to bude asi ve škole, ale tím se teď trápit nebudu. Přeju hlavně hodně trpělivosti. ~;((
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 464  [Dalších 194 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.