| Tvoje horší já | 57363 |
|
29.10.2010 10:23:53
Nám to vůbec nikdo nedoporučoval, někteří doktoři si asi o tom myslí svoje, důležité je tupozraké oko zakrývat, a to důsledně. A nosit brýle.
|
| bobula Kristý4/05, Tomy 5/07 | 5943 |
|
|
29.10.2010 7:53:16
Ahoj, my chodili s 3 letým synem na ortoptiku cca 4 měsíce. K jedné z nejznámějších ortoptistek v ČR. Ze začátku jsme neplatili nic, potom 400,- za 5 lekcí. Pokud to nemáš napsaný od očaře, tak se platí 2400,- Kč za 5 cvičení. Co mne vadilo bylo, že cena se postupně zvyšovala. Původně bylo napsaný, že po každé sérii (5 cvičení) je v ceně (400,- Kč)měření Plusoptixem. S žádným výsledkem měření jsme nebyli seznámeni. Možná ho měřili, ale spíš si myslím, že ne. Připadalo mi to, že je to stále více komerčnější.
Po změně bydliště jsme změnili i očního lékaře. Nyní chodíme do Fakultní nemocnice. Po dalších 3 měsících, kdy jsme poctivě zakrývali 6+1 a cvičili jsme tím, že jsme doma skládali kostky, puzle, vybarvovali atd., se jeho stav výrazně zlepšil (tzn. bez docházení na cvičení). Takže z mého pohledu je to o tom, že pokud s dítětem cvičíš doma, a poctivě zakrýváte, tak se stav zlepší taky. |
| Klauri | 95515 |
|
29.10.2010 7:26:37
Odkud jste ? Došlo ke zlepšení při cvičení ? Vizus tupozrakého oka ? Ale existují pracovišě, kde existuje intenzivní ortoptická cvičení při hospitalizaci. 14 dní intenzivního cvičení dělá divy, a předškolní věk je ideální
|
| Martina_Sam_Nath | 8848 |
|
|
29.10.2010 7:18:13
Ahoj
nevím odkud jsi, ale určitě bych si cvičení vydupala. Buď u stávajícího, nebo npového lékaře.V případě pochybností bych si zaplatila nebo domluvila konzultaci u jiného dr. Ale je fakt, že cvičení hooodně pomáhá. Ale taky jak u krerých vad a tak, to by právě měl posoudit opravdu dobrý doktor. Sam cvičit chodí, taky mu to moc pomáhá. Naštěstí až na čas to pro mě zatím není tak složitý, složitý bylo se vůbec někam dostat, ortoptik je dost málo :o(((. Ale nedala bych se, jestli nevěříš svýmu dr, hned bych mazala jinam, my k oční jezdíme po zkušenostech 200km. Oči jsou jen jedny a dětský kor... |
| zoulinka + 3♥ | 18862 |
|
|
29.10.2010 0:20:14
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Na jaře na rodince jsem zjistila, že existuje ortoptika a že děti s oční vadou je dobré cvičit a dojíždět na odborné pracoviště. Probírala jsem to na očním a n Dr. mi dal kontakt na jedno pracoviště, že s nima spolupracuje a že mi to teda napíše,doslova, že má hodně pacientů a tak to nezatíží účet ![]() 1x týdně jsme jezdili cvičit přesně 4 měsíce a nyní na kontrole u Dr mi bylo řečeno, že už nám žádanku nedá, že už je to dobrý ![]() .Syn šilhá, je tupozrakej, předškolní věk, takže jsem byla docela v šoku. Protože původně byla i řeč o oční školce, kdyby jsme jako měli zájem - ale je to od nás daleko a s mimčem to bylo nereálné. Nevím, možná se od října změnilo něco ve financování ve zdravotnictví, nebo u tohoto dr, ale přišlo mi to jako, už jste nás stáli dost peněz, doma si s ním malujte a je to stejný. Jak se mám k tomu postavit? Změnit lékaře. Nebo si to cvičení platit sama? Vlastně ani nevím, jestli to jde a kolik to stojí. nebo opravdu se to po tak krátké době tak zlepšilo, že domácí malování se zalepeným okem je srovnatelný. Díky za názor nebo zkušenost ![]() |
| kalimero35 | 56580 |
|
|
28.10.2010 21:37:02
Chtěla bych moc doporučit látkové okluzory, které nám "zachránily život" a vyřešily obrovský problém s náplasťovými okluzory, dají se sehnat na www.okluzory-latkove.cz
|
| xaxanka | 111205 |
|
|
7.10.2010 14:46:30
ahoj tak to samy jsme meli take ale jistily ji to az v peti letech coz je docela pozde..kdyz mela nosit bryle tak to slo ale ten okluzor byla sila..jezdily jsme ob den na nejake cviceni oci a stejne to ocicko nezaclo pracovat...odkud jsi
|
| Petucka | 57940 |
|
27.8.2010 14:28:11
Moji 4,5leté dcerce zjistili minulý týden vrozenou vadu-je na pravé oko téměř slepá (8dioptrií) Zítra začínáme s brýlemi, které bude nosit 1měsíc a pak jí dají na zdravé oko okluzor. Nesmí pak chodit min.4týdny do školky, protože téměř neuvidí. Než si na brýle zvykne, může mít bolesti hlavy nebo nevolnost, ale brýle sundat nesmí. Můžete mi prosím poradit, jak jí mám v případě migrény nebo nevolnosti donutit brýle nosit dál? Také jaké máte zkušenosti s tupozrakostí? Jak doma cvičíte oční cvičení? Budu ráda za veškeré informace, nemám s brýlemi žádné zkušenosti, nikdo v naší rodině brýle nenosí. Děkuji
|
| Alička | 21687 |
|
|
23.9.2009 20:11:42
Já jsem byla jako dítě tupozraká, od 3 let brýle a okluzor, asi 2 roky jsem ho nosila. Potom mi snižovali dioptrie, až jsem měla na jednom oku sklo a na druhém asi 1 dioptrii. To bylo na konci základky. Ještě na střední jsem brýle občas nosila, ve škole na čtení. Po střední už jsem brýle nenosila vůbec a nenosím je dodnes
) Na oční občas zajdu a je to v pohodě, asi by mi na tom horším oku naměřili 1/4 dioptrie, ale dr. říkala, že kvůli tak malým dioptriím to nemá cenu. Tak držím palce, ať taky dopadnete tak dobře ![]() |
| Gappa |
| • |
23.9.2009 8:46:24
Zajímalo by mne, zda je nejaka sance, ze po lecbe tupozrakosti nebude muset dite nosit bryle??? Ze az se tu nemocne oko nastartuje a po cviceni se i oci nauci spolupracovat, ze se ty dioptrie spravi a nebudou bryle uz potreba
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.