| Mi+3 | 11897 |
|
|
2.5.2020 19:24:20
Mám elektro už 2 roky,blíží se mi 50 a kolo mám moc ráda. Jelikož si netroufám řídit auto, je ježdění 10 km do práce mnohem ekologičtější a ekonomičtější než bychom v rodině kupovali další auto. Jelikož mám houby fyzičku, tak se nyní po výletě nemusím den vzpamatovávat. I na normálním kole jsem ujela v terénu 100 km, ale teď si to můžu užít. Zatím je manžel v normálním terénu stejně rychlejší,jen
ve stoupání jedu rychleji. Ovšem když manžel chce jet na výlet se mnou, tak se přizpůsobuje a jede pomaleji a pak zas v kopci já jezdím pomaleji než by kolo mohlo jet. No ale mně připadá normální se partnerovi přizpůsobovat a ne se nad ním vyvyšovat. Asi jsou různá kola, ale i po rovině se s nižším převodem musí šlapat, na vyšší výkon asi ne tolik,ale zas to vybíjí baterku. Musí se při koupi vybírat aby to kolo nebylo moc těžké, protože při vyšších rychlostech a při rozjezdech musí být snadno ovladatelné. Někteří tady píší,že co ujedou to ujedou a co nezvládají nejedou nebo jezdí na výlety autem. Tak mi normálnější přijde e.kolo a ať se na mně koukají jako na důchodce, taky nekritizuji když někdo jezdí do práce a obchodu jedině autem. Jenom si myslím,že kdo moc nejezdil před důchodem na kole tak by si koupi měl rozmyslet, protože e.kolo se chová někdy nevyzpytatelně. |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
2.5.2020 6:35:54
Tereza, tiež žijeme v kopcovitej oblasti, roviny tú prakticky nie sú, alebo ide len o velmi krátky úsek.
V hlave sa mi to od včera rozležalo a prakticky som rozhodnutá - ak sa mi bude dobre jazdiť na ebiku z požičovne (a asi bude, keď to každému tak vyhovuje), tak ho prosto kúpime, nech si spoločné výlety užijeme. Na svoje sólo akcie (ktoré sú omnoho častejšie než tie spoločné) budem používať normálny bicykel. Takže v podstate vadia len prachy a další ukrojený priestor v sklepe. |
| NovákováM | 120401 |
|
1.5.2020 23:03:29
nekoupil, ale zvažujeme a to je přesně ten bod, kde nevíme.
Jezdíváme velmi rekreačně, ale manžel je už je opravdu v důchodu dlouho a moje fyzička je tak .. před velkým kopcem slézt a s kolem pochodovat. Mám taky běžně rychlý tep, takže jakýkoliv sport mne rozbouchá do neskutečných výšin natož tohle. Muž si velmi užíval motorku, pak skútr, postupně odbourával, kolo zatím zvládáme, ale žijeme u kopečků a já nerada silnice, takže nic jiného než kopečky se nenabízí. Jsem zvědavá, jak se rozhodnete. |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
1.5.2020 20:14:26
Taky úplně chápu. Zrovna jsem dostala nové kolo, horské, poté, co jsem si (zvyklá na 20 let staré trekingové kolo) půjčila manželovo žihadlo s odpruženou vidlicí. Měla jsem pocit, že to jede samo, zatímco u starého kola jsem měla hlavně mrtvé ruce (kombinace krátkého rámu a terénu plus pevné vidlice).
|
| Karkulína | 99978 |
|
|
1.5.2020 15:10:16
Chápu. taky bych elektrokolo nechtěla. Beru kolo jako zdroj pohybu, ne jako "dopravní prostředek"(pro sebe). Co ujedu, ujedu, co ne, vyšlapu. Elektrokolo mi přijde fajn pro staré nebo nějak hendikepované lidi. Ale obecně mi nevadí. Naopak mě nesmírně iritují elektrické koloběžky a ti debilové na nich.
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
1.5.2020 15:04:05
Jeste rok pred koupi jsem rikala: Az nekdy...pak muz musel ze zdravotních duvodu a ja jsem vedela, ze on na ebiku a ja na normalnim fungovat nebude.
Prvni sezonu jsem se trochu stydela, ze jedu na ecku, pak me to preslo. Desne me to bavi, v tezkym terenu ti to kolo pomuze vyrazne. Dostali jsme se na uzasny mista:) |
|
1.5.2020 14:35:24
Renka, Rodinová, díky. Presne takéto názory som chcela počuť. Názory od tých, ktorí skúsili obe varianty a možu porovnávať.
"Elektrokolo nikdy!" ma v rozhodovaní nikam neposunie, potrebujem recenzie. |
| Rodinová | 140078 |
|
|
1.5.2020 14:02:34
Ja.
Byla jsem ve stejne situaci jako ty, muz si musel koupit a ted co ja? Taky jsem vahala, zalozila tu tema, na kolo si zvykla. Otevrelo mi nove obzory:) |
|
1.5.2020 13:54:21
Renka, díky. Sama som zvedavá.
Máme Apple watch, tak uvidíme tie čísla ![]() |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
1.5.2020 13:35:30
Svynko, držím palce, uvidíš, že si s manželem společné vyjížďky užijete. A jestli máte nějaké sportovní hodinky, mrkněte na to po vyjíždce, zjistíš, že svému srdci dělá člověk dobrou službu, protože se pohybuje v těch správných intenzitách. Opravdu to není jen iluze pohybu.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.