| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Postele a jejich příslušenství

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 7262  [Dalších 7112 >>]
Fern 155759
23.9.2023 21:20:41
V Jysku kupuju akorat bavlneny prosteradla s gumou a chranice matraci,maji je tam za dobrou cenu;povleceni mam nakoupeny od Mat.,v obchodech tohoto typu bych si ho nekoupila.
Federika 14090
23.9.2023 21:20:29
Jo, ten Bayer je ještě dražší (A ještě lepší)
Je t ale jediný povlečení, který nemusím po čase vyhazovat,drží a drží. A kupuju si ho většinou k Vánocům, ne ke každým~:-D To mají obchody jako "Home art" a "XXL Lutz" slevy nebo v Lutzu stačí přijít za prodávajícím a říct, že chci slevu. To ostatně dělám v XXL Lutz vždycky, nikdy nekupuju nic za plnou,aspoň těch 20 procent dostanu.
Ropucha + 2 120300
23.9.2023 21:20:19
Naruby peru všechno prádlo :-)
I suším.
To je jasné, že si barevné prádlo nenechám šisovat na slunci.
Také všechno šetrně ždímu, 600 otáček max..
Ale konkrétně bavlněný satén mě zklamal tím, že žmolkovatí.
Zacházím s ním myslím přiměřeně.
Pokud tedy jeho trvanlivost má překročit nějaké roky, pět let už ho mám určitě, spíš více.
K_at 121378
23.9.2023 21:11:15
Fed, koukala jsem na ten joop. Krásné vzory a barvy. Ale teda ceny šílené. Anebo teda koukám blbě. Jinak od Matějovský jsem cca 17 let zpět koupila dětské povlečení. Bylo úplně křivé. Ale úplně.
Federika 14090
23.9.2023 21:05:03
Já mám bavlněný satén, který se může prát na 60 (možná i 90, ale na to neperu)
Peru všechno naruby a používám prostředek na jemné prádlo.
Ale v materiálech je fakt rozdíl, ten Joop a Bayer se nedá srovnat, například s Matějovským. Měla jsem i povlečení z Jysku, vlastně docela hezký.Ale brzy odddělaný, muchlalo se, zip se rozbil. A to byl taky makosatén.
Fern 155759
23.9.2023 20:59:56
Udrzbu mam na mysli prave to prani,zehleni a suseni; mam od Mat.bavlneny saten a trebas pisi prat na 40,susit naruby a myslim,ze spousta lidi tady jede jak byli zvykli driv - vse nejmin na 60,pri suseni licem ven...no a pak se divi. I zipy mam stale funkcni~d~
TaJ 81121
23.9.2023 20:59:21
77krasko, s Ikeou mám ten problém, že ty vzory povlečení, které by se mi líbily, mají obvykle jen v tom atypickém rozměru a my máme klasiku polštář 70x90 a peřinu 140x200.
TaJ 81121
23.9.2023 20:57:32
Fren, my ubrus dáváme jen na Vánoce a Velikonoce, to mám s příslušným vzorem. Jinak během roku máme na dřevěném stole jen 4 klasická prostírání, mám už léta z Ikea takové tmavě modré, není na tom vidět každá skvrnka a mám dvě sady, takže jenom vyměňuju kus, který se zrovna ušpiní. Nemusí se to žehlit a zatím se z toho vypralo úplně všechno. Igelitový ubrus se kdysi dávno snažil prosadit manžel, tak jsme to i zkusili, ale kromě toho, že je nám nepříjemný na dotek, tak jsme zjistili, že třeba rajská, nebo nějaké barevně agresívnější jídlo na něm nechávalo skvrny, které nešly dolů. Na rozdíl od látkového prostírání. Takže jsme zůstali i prostírání, vydrží na stole celé týdny, kdy třeba vyměním za tu dobu jedno, nebo dvě.
Margaret 1200
23.9.2023 19:07:00
S Matějovským také nemám dobrou zkušenost, modré barvy dost rychle vybledly, místy se v té modré udělaly i světlé fleky, jak kdyby to bylo batikované. Jedno povlečení přišlo s vytaženou nití přes celou peřinu. Poslali sice nové, ale to vadné jsem jim posílala zpět na vlastní náklady a poštovné mi neuhradili, což bych u jejich vlastní závady očekávala. Tím jsem s Matějovským skončila, i když kolikrát by se mi něco dost líbilo. Jenže co se mi líbí je vždycky modré :-) a to už si nechci naběhnout.
Ropucha + 2 120300
23.9.2023 17:39:44
Fern, já nevím, v čem má spočívat náležitá údržba - povlečení a prostěradla prostě vyperu v pračce na 40 nebo na 60 stupňů a hezky rovně pověsím ven na šňůru.
Nepoužívám aviváž, neškrobím.
A musím říct, že s kvalitou jsem dlouhodobě spokojená jen asi u tří sad bavlněného povlečení. Všechno ostatní časem žmolkovatí, hadrovatí, bledne. Včetně ne úplně laciných kusů, u nichž bych to nečekala.
Značky si bohužel u všeho nepamatuji, každopádně od Matějovského jsem jeden čas nakoupila prostěradla a výdrží se nijak nevyznamenala.
Možná jsem rozmazlená standardem svého dětství, kdy povlečení drželo desetiletí.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 7262  [Dalších 7112 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.