| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Lékaři a zdravotnická zařízení - ostatní

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 26422  [Dalších 26242 >>]
* Liv 30003
26.9.2023 17:57:16
kosatko, vše máš z druhé ruky, nic o tom nevíš,ale proč to nenapsat na internet, že....

Vyjádřím se k tomu o čem něco vím, kardiocentra a porodnice jsou mimo můj obor, prot nekomentuju, ale ty o nich nejspíš máš stejně erudované info jako o záchrance

Takže
proč jezdí záchranka ke každé blbosti?
Hlavně proto, že si ji lidé ke každé blbosti zavolají. Beztrestně a zdarma. Kolikrát chtějí. V kterou koliv denní dobu.
K teplotě 37.5 (u dospělého), ke křeči v lýtku po tenisu a tak. Osobní zkušenost.

Pokud by dispečer záchranky špatně vyhodnotil výzvu a neposlal by sanitu tam kde je indikovaná, a stal by se průšvih, nikdo se ho nezastane. Budou ho vláčet v Blesku plným jménem a fotografií domu, kde žije jeho rodina, ještě dávno před tím, než případ případně půjde k soudu.
Takže si to málo kdo z nich riskne a já se nedivím.
Není to otázka peněz, záchranka je vytížená víc než dost, nemusí si "honit výkony"
Kopřiva Dvoudomá 34182
26.9.2023 12:20:37
A tak Samek toho namluvil spoustu.

Ono "jezdit kvůli každé blbosti" se samozřejmě nemusí, ale musí někdo rozhodnout, že je to blbost. To se sice běžně děje, ale zas to není tak jednoduchý, všecky informace jsou zprostředkovaný, volající jsou laici, většinou to nedokážou úplně vyhodnotit, nebo to naopak přestřelí (dědeček chroptí ve skutečnosti znamená, že je trochu ochraptělej...).

Je mnohem jednodušší brblat, že se jezdí na blbosti, než sám za sebe se vší odpovědností rozhodnout, že se na něco nepojede. A když holt dispečer rozhodne, že se na to radši pojede, tak pak by se nemělo nekolegiálně vykřikovat, jak se jezdí na blbosti.
byvala radka 154149
25.9.2023 17:01:54
system je presne ve stylu "aby se vlk nazral a koza zustala cela"
az budou prusery neudrzitelne, pak se teprve zacne resit
byvala radka 154149
25.9.2023 16:59:45
jak psala i Enywan, ano, presne, stavkovat, nelecit, rict dost
takhle se "nic nedeje", no tak jim priplatime a v systemu se pojede dal
K_at 121378
25.9.2023 14:59:36
Persepolis, přesně, takový skvělý spánek, kdy člověk netuší, jestli urve 15 minut, nebo hodinu, či 4. To musí být super. A kdo zná, jakou má člověk kocovinu, když se opakovaně probouzí v různých fázích spánku, to je labůžo - stačí mi pár blbých nocí doma. Natož ještě třeba operovat, řešit pacienty se vším možným a tak.
K_at 121378
25.9.2023 14:55:41
Inko, myslím, že není standartní volat na pohotovost. To by tam jinak nebyly zástupy lidí s volovinama a navíc rodiče s dětmi s virozkou, rýmou atd.
Líbí se mi, co píše Jerry, že je to prostě postup daný - zavolat, a případně tě objednají, nebo něco vyřeší sestřičky atd.
kosatka2 89902
25.9.2023 14:00:45
O tom mluvil i záchranář Samek, že jsou nuceni jezdit i kvůli každé blbosti (nevím přesně - finance od pojišťovny?)

Nám samozřejmě taky dobře poradili po telefonu, nebo padla domluva, že přijedou za 2 hodiny (s tchánem nebylo možné pohnout + byl covid)

V porodnictví jsem měla pocit, že jsem jen rukojmí, aby za mě mohli kasírovat + se pak během vteřiny na stole ztratila vytištěná zpráva, do které jsem chtěla nahlédnout, tam se bazírováním na 3 dnech na lůžku plýtvá neskutečně.

A pak ještě mám od kamarádů z nemocnic, kde je staří doktoři nechtějí pouštět do určité práce, nemohou pak získat odbornost, a třeba pak jdou ti mladí do zahraničí, kde je k té práci rychle pustí, a pak staří naříkají, že nejsou mladí.

strašidelné bylo vyprávění sestřičky z kardiocentra, která mě varovala, že operace srdce se dělají jak na běžícím pásu i těm, kteří je nutně nepotřebují, protože hrozilo zavírání kardiocenter, které mají málo operaci.

(prosím vše brát s rezervou, skoro vše mám z druhé ruky)
Žžena 83005
25.9.2023 13:57:55
Inko,
spánek, kdy jsi v pohotovosti, je úplně jiná věc, než normální spánek. Zažila jsem před lety (nejsem doktor, ale starala jsem se o babičku s demencí a v noci se občas děly věci) a ten dlouhodobý pocit, že Tě můžou kdykoli vzbudit, je dost blbej a dost zamává s psychikou i spánkovým režimem... a může Ti to narušit spaní i mimo práci. Nehledě na to, jaký má taková absence vliv na rodinný život atd.
Persepolis 107413
25.9.2023 13:47:27
"30 hodinová služba přeci neznamená, že 30 hodin v kuse maká. Když se nic neděje v noci spí."

To nikdy nevíš. Když se zadaří, tak klidně maká i těch 30 hodin. Myslím, že se málokdy podaří, že by doktor celou noc spal. já to tedy vím jenom od svého zetě, který je ortoped a služby mívá na traumatologii. jako chvílema třeba i spí. Ale zase o kvalitním spánku asi nemůže být moc řeč, když odbíhá z postele k případům.
Kopřiva Dvoudomá 34182
25.9.2023 13:32:15
Žženo, no on i ten systém vzdělávání lékařů, který je zdlouhavý a neprostupný, je z dílny odborných lékařských společností (a lobby fakultních nemocnic). To je holt potřeba si rozmyslet, jestli má ten systém vytvářet samotná profesní skupina, které se týká. Protože pak ten systém nebude mít zájem veřejnosti na dostupnosti zdravotní péče jako úplně první prioritu, žejo.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 26422  [Dalších 26242 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.