| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Lékaři a zdravotnická zařízení - ostatní

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 26422  [Dalších 26172 >>]
petluše 39676
23.9.2023 18:12:05
No ale teď se přece platí,ne? V srpnu jsem platila 90 Kč za zánět středního ucha u dítěte.
Yuki 00,03,07 49504
23.9.2023 18:09:15
pokud nebude placení pohotovosti, protože pro někoho je to nevýhodný, pak to nemůže být výhodný pro zdravotnictví, pak je jasný, že tam budou lidi chodit po práci v pátek večer
nemůže se přece všechno dělat ode zdi ke zdi, pro všechny, nebo pro nikoho
je potřeba rozlišit

tenkrát se myslím třeba těch 30 Kč taky neplatilo za všechny

Vítr z hor 100046
23.9.2023 18:05:14
Souhlasim. Parkrat jsem to pocitala: dite o vikendu bolelo ucho = 700+ Kc.
Poplatek za pohotovost, benzin, doplatek za leky a k tomu si kupte X.

Kasel + ryma bez teplot, pohotovosti a ATB - obvykle se veslo do 3-4 stovek (nejake leky typu “kupte si”, benzin, parkovani). A to mi jednou pediatra doporucila homeopatika, coz jsem zjistila az doma.

Kdyz to bylo na Motol, tak benzin + parkovani + poplatek za pohotovost cca 400 Kc + leky, + svacina, kdyz se to protahlo.

Slusny zarez do RP, zvlast, kdyz ty deti byly nemocne cca 2x do mesice a byly 2. Na udrzbu auta a zubarku s doplatky, nebo nejake jine vlastni doktory jsem tenkrat rezignovala.
Yuki 00,03,07 49504
23.9.2023 18:04:46
Okolíku, placení by nemělo být za všechny, děti, senioři a možná ještě pár skupin by mohlo být mimo, ale normální zdraví v produktivním věku by platit klidně mohli
my jsme pohotovost potřebovali dohromady asi dvakrát za celý dětství všech třech, z toho jednou to byly zuby a podruhé laryngitida, ale chápu, že s dětmi to může být i častější
stejně tak důchodci by neměli šetřit a oddalovat doktora při mrtvici nebo úrazu

ale to už je zase na doktorech, aby určili, kdo by měl být mimo placení
petluše 39676
23.9.2023 18:01:17
No, třeba zubař začíná být opravdu drahá záležitost. Na pojišťovnu tu nedělá skoro žádný. Vždy tam v součtu necháme dost peněz. Zrovna si rozmýšlíme rovnátka. Možná do nich nepůjdem a dítě si zuby srovná samo v dospělosti.
Okolík 129526
23.9.2023 17:41:31
Yuki, mně by zajímalo, v jaké lokalitě to žiješ. Já si teda moc dobře pamatuju, jaký vítr v peněžence mi dokázala udělat návštěva pohotovosti, když byly děti malé a bohužel občas akutně nemocné i o víkendu či svátcích.~a~
Podotýkám, že v rodině nikdo nekouří a alkohol pijeme jen výjimečně.~d~
babi_ 48341
23.9.2023 17:24:29
Kat, to myslím naopak jde ruku v ruce. V podstatě je to takový kolo-kolo mlýnský.

Praktikovi to za ty peníze nestojí za to, nemocnice to ekonomicky nedají - to se drží pravá ruka nedostupnosti zdravotnictví s levou pacienta, ze které nejdou peníze,

a hodně lidí se o zdraví nestará a potřebuje zdravotnictví "zbytečně" plus lidi chodí někdy k lékaři s věcmi, které mohou zvládnout svépomocí, obojí proto, že péči nemusí přímo platit - a to se drží levá ruka přetížení zdravotního systému s pravou též prázdnou rukou pacienta.

Yuki 00,03,07 49504
23.9.2023 17:18:04
Kat, většina těch, kdo nemají dětem na svačinu a už vůbec nemají na poplatek do 100 Kč za pohotovost, většina z nich má denně na krabičku cigaret

a nemá na to vliv, jestli v té vesnici je, nebo není doktor

klidně by některým z nich stát mohl vracet poplatek, kdyby to byl fakt problém, určitě by to nebyly miliony možná ani za rok

a zadarmo (z pojištění) ať je léčení,

pokud by poplatek za návštěvu praktika šel taky do vývoje a přístrojů, klidně ať je i tam
K_at 121378
23.9.2023 16:21:37
Vlad, ano, tomu rozumím. Vím, že to je neudržitelné. Jen se mi tlučou proti sobě věci jako zpoplatnění, a zároveň situace, kde jsou obce a regiony bez praktiků, zubařů, se zrušenými nemocnicemi, atd.
vlad. 38059
23.9.2023 16:16:27
Kat, ve vsech evropskych zemich je nejaka forma spoluucasti, ani mnohem bohatsi zeme si nemohou dovolit svedsky stul ve zdravotnictvi zdarma. Prostredky jsou treba na nakladne typy pece, kterou si pacienti opravdu nemohou dovolit, naklady stale rostou, vyvijeji se nove lecebne ppstupy, populacecstarne. Lze to resit pripojistenim, pro osoby v hmotne nouzi tu musi byt stat. A taky je treba zmenit mysleni lidi, aby byli ochotni investovat do sveho zdravi a do prevence, aspon jako u zverolekare.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 26422  [Dalších 26172 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.