| Kaipa | 98564 |
|
9.2.2024 15:39:47
Zd., hodně toho psaly sestry a fakt tam byly výmysly. A napsat nesmysly trvalo stejně dlouho jako popsat realitu. Já mám před lékaři (a zdravotníky vůbec) respekt, jejich práci bych dělat nechtěla ani za nic (odpovědnost nesmírná), ale tady bylo těch chyb a omylů prostě moc. Jak můžou napsat "rána zhojena", když jsem odcházela s "dírou" v břiše a bylo mi doporučeno, ať si koupím (cituji)"čertův kamínek" a ránu si připálím?
|
| Zd a tři | 91080 |
|
9.2.2024 15:27:59
Kdyz to je těžký.
Teď vůbec nekomentuju odbornost a event. chyby, ale obecně dokumentaci v nemocnici. Určitě se to poslední léta hodně lepší. Ale každý doktor má zodpovědnost za x pacientů, o službě za desítky. Znamená to je vyšetřit, pohovořit, zhontrolovat všechna vyšetření, vymyslet, co dát.. a pak to sepsat, aby to mělo hlavu a patu, samozřejmě v časovém presu (zejm. ve službě). To všechno akcentu, pokud se někdo horší. Já většinou to všechno nějak vyřeším a pak se pokusím napsat nějaký superstručný souhrn do dokumentzace, aby tam něco bylo napsaný a mě úplně nezavřely. Jsem si vědomá, že slušný právník by mě v tom vykoupal, ale na lepší zápis prostě není čas (a to jsme v tom dost cepovaný). Pořád platí, že se většina doktorů soustředí hlavně na řemeslo (tj. jak léčit) a psaní elborátů prostě vázne. Na druhou stranu to jaksi v absurdním pohledu vede ke skutečnosti, že pacient sice zemřel, ale papíry jsou v pořádku..... |
| Kaipa | 98564 |
|
9.2.2024 15:07:28
Pole, podle propouštěcí zprávy jsem odcházela jak rybička, s plně zahojenou operační ránou, přitom kdyby mě manžel nepodpíral, nedošla bych pár metrů k autu, z rány mi vytékal sekret (pravda, jen maličko) CRP jsem měla skoro 200.
|
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
9.2.2024 14:55:31
Jo, to se stává, člověk se někdy nestačí divit. Řešit to můžeš, nejspíš se ničeho nedobereš. Když jsem četla svůj porodopis a v propouštěcí zprávě bylo, že matka plně kojí, přičemž já kojit nechtěla a předem odmítla, navíc mi rovnou v porodnici dali lék na zastavená laktace a o tom tam nebyla zmínka, řekla jsem si, že si holt nechtějí kazit statistiky. Když si ovšem mého otce spletli v předsálí operačního sálu na renomované klinice se zcela jiným pacientem zcela nepodobného jména a pokud by se to včas nevysvětlilo, otec by přišel zbytečně o ledvinu a ten druhý pán o varlata, raději si všechno kontroluji sama a několikrát se ujišťuji před jakýmkoli zásahem do těla mého nebo našich dětí.
|
| Kaipa | 98564 |
|
9.2.2024 14:37:37
Kopřivo, kašlu na to. Kdybych věřila, že moje stížnost bude mít za následek to, že se to nebude opakovat, půjdu do toho. Ale nevěřím tomu.
|
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
9.2.2024 14:21:33
Klasika, no.
Jinak s tou dokumentací cizí paní mají problém, to je incident jako prase. Záleží, jak moc to chceš řešit, nabito docela máš |
| Kaipa | 98564 |
|
9.2.2024 13:16:32
Před několika lety jsem byla na operaci. O tom psát nechci, i když by z toho mohla být hezká hororová povídka. Z určitého důvodu jsem si chtěla pořídit kopii dokumentace. Potud vše v pořádku, všichni ochotní. Když jsem se začetla, nestačila jsem se divit. Byly tam popisovány události, které se nestaly, mnohé byly popsány jinak, než se staly (konkrétnější být nechci, ale jsem si tím naprosto jistá), byl tam popis vyšetření, které jsem neabsolvovala. A to nerozumím striktně odborným věcem, takže ty posoudit nemohu. Vrcholem bylo, že součástí byl list jiné pacientky, se kterou nás spojuje stejné oddělení a stejné křestní jméno.
Co na to říct? Fakt jsem z toho přešlá. Jasně, všichni jsme jen lidi, ale u něčeho mám pocit, že to byl záměr (třeba tam úplně chybí, že jsem opakovaně žádala přítomnost lékaře, protože mi bylo strašně zle, ovšem bylo to v noci o víkendu, přišel až po několika desítkách minut, ale záznam o tom úplně chybí, je tam zaznamenaná až jeho druhá návštěva, po které se věci daly do pohybu). ![]() |
| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
29.1.2024 18:40:05
Já jsem v létě úspěšně vyžádala protokol z máminy operace v roce 1997, takže docela dlouho...
|
| Kaipa | 98564 |
|
27.1.2024 12:28:23
Děkuju, když se dlouho nikdo neozýval, využila jsem strýčka a už mám nastudováno.
|
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
27.1.2024 10:55:16
Tady si můžeš počíst přímo https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-98
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.