| Líza | 17721 |
|
|
22.8.2013 15:56:38
Žubko, tak v tom případě nevím, vycházím z toho, že i dneska ve spoustě zařízení si sterilizaci žena platí, ale před chvílí jsem někde našla, že existuje určitá síť zařízení, kde ji má zadarmo i bez zdravotních důvodů.
Pak jako jediné vysvětlení mě napadá, že sterilizací odpadají pojišťovně náklady spojené s potenciálními těhotenstvími a porody - ale proč potom nehradí normální antiko, to už mi smysl nedává. |
| alena |
| • |
22.8.2013 15:54:48
Nechteji muze odradit?:) prece Jen pro muze je to dozivotni rozhodnuti, v sedesati se muze zblaznit a chtit dite s dvacitkou. Zena muze mit prece Jen jeste dite umelym oplodnenim nebo se pletu?
|
| x x | 15263 |
|
22.8.2013 15:38:35
No manželství zrovna zárukou nepromiskuity není, důležitý je přeci fakt, koho mají jako rodiče uvedené děti v rodném listě.
|
| Ar. |
| • |
22.8.2013 15:32:49
napiš žádost, někdy pojišťovna proplatí i na základě individuální žádosti zákrok, který by druhému nezaplatila, pak se můžeš i odvolávat, třeba budeš mít štěstí a někdo to posoudí tak, že ti to uhradí, to že nejste manželé je určitě v tomhle nevýhoda, protože pak má pravdu Líza, to by mohl chtít pak další a další muž.
|
| x x | 15263 |
|
22.8.2013 15:31:56
Proto si myslím, že by nebylo od věci přistupovat ke každému případu individuálně po zvážení všech okolností, vč. anamnézy, rodinného zázemí atd. atd. Jenže to by asi stálo trošku víc času, než prostě udělat šmik u ženy a víc neřešit, byť je to draží, zdravotně i finančně náročnější atd.
|
| x x | 15263 |
|
22.8.2013 15:30:55
Lízo ale mně do schválení sterilizace laparoskopicky žádnou zdrav. indikaci nenapsali, pouze jsem podepsala, že mám 4 děti a další si nepřeji a už by mi klidně dali termín na laparku. To je to, co mě na tom nejvíc udivuje - jaký je rozdíl mezi dětnou 4 násobnou matkou a otcem, není-li zdravotní indikace typu 4. císařský řez atd. Jako jo, mám hromadu zdravotních problémů, ale případné další těhotenství by mě asi v příštích pár letech přímo na životě neohrozilo. Ovšem případná laparoskopická operace by mohla zhoršit moji celkovou mizérii. No neudivuje mě, že v tomto státě je vše o penězích a řeči čísel, člověk je až na posledním místě.
Takže když přijde chlap na urologii a řekne mám 4 děti, další si nepřeji, tak mu udělají vasektomii a zacvaká 16 000, když přijdu na gyndu já, řeknu to samé, tak mi klidně zaplatí zdravotně i finančně náročnější zákrok a ani neceknout. Proč, z jakého titulu? |
| x x | 15263 |
|
22.8.2013 15:27:21
Takže je lepší zatížit ženu rizikem dalších přidružených zdrav. komplikací vč. narkozy než přistupovat ke každému páru individuálně?
|
| Líza | 17721 |
|
|
22.8.2013 15:27:15
Kubulo, asi ti taky někdo napsal zdravotní indikaci, ne?
|
| Kubula K. | 30211 |
|
22.8.2013 15:23:51
Me spis prekvapilo ze mi sterilizaci udelali zadarmo - kdybychh pouzivala jinou antiko, taky ji budu platit sama.
Ale jinak souhlasim ze je to trochu divny, zene to zaplatit a muzi ne. Proc by vlastnr zdr. pojistovna mela mit zajem aby ta zeena uz nerodila? Pojistne za pripadne dite plati stat, nebo ne? Tak co je k tomu vede? |
| Líza | 17721 |
|
|
22.8.2013 15:17:52
Žubko, z pohledu toho, kdo rozmýšlí, jestli dát ty prachy, to kravina může být, ale z pohledu pojišťovny je to naprosto racionální. Jakkoli různý úhrady a neúhrady mi přijdou padlý na hlavu, tohle prostě logický je.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.