| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Vasektomie

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 498  [Dalších 138 >>]
dadlenka 68589
9.4.2009 10:01:03
ahoj Michale, tak můj manžel jí podstoupil cca před 3 měsíci, vliv na funkci (jakože rostlináře~t~) žádnou nepozoruje, byl celkem 3 dny v nemocnici, radili mu, že je lepší to udělat v celkové narkóze, zákrok si celý zaplatil - 7700,- kč, ještě si musí nechat udělat dva kontrolní odběry na přítomnost spermií. Postup byl u něj následovný, zašel ke svému urologovi, sdělil mu, co chce, zděšení lékaře, vysvětlil mu opět, co chce a proč to chce (žádné další děti,ani v jiných manželstvích - takže žádné další alimenty~z~) potom nastoupil do nemocnice, opět na oddělení haló, jenže on je ranař, s primářem si to vysvětlili (opět ty samé argumenty) předoperační vyšetření, druhý den cca 20 minutová operace, třetí den propuštění do něžné náruče milující manželky, ranky se krásně zahojily, jizvy nejsou vidět, zdravotní komplikace nejsou žádné, cca 3 dny po operaci mírné tahání v podbřišku. Jestli to podstoupíš, hlavně se připrav, že i když ty jsi v pohodě připravený, tvé okolí nemusí. Protože v práci řekl (musel) říct kam a proč jde, tak si z něho dělají jeho kolegyně legraci a myslí si, že je velmi vtipné to sdělovat třeba nově příchozím praktikantkám atd. Někteří kolegové řeší, jestli je ještě pořád chlap. Naštěstí můj manžel byl vždycky zvyklý jít proti proudu a spousta lidí z jeho okolí, na kterých mu záleží mu fandí a nešetří obdivem. Podle mě jen opravdový chlap je schopen vasektomii podstoupit - takže směle do toho~b~
Jana Z. 4110
9.4.2009 10:00:45
Danielo,

ono nezalezi jen na tom, jak to udela lekar..

Ale i na tom, jak se chova vlastni telo..

Antisperm antibodies
Produced by the body in response to the absorbed sperm. The antibodies are thought to be non-harmful but can make fertility difficult to restore later.

Myslim, ze na vasektomii by nemel jit chlap s tim, ze si bude rikat "to je v pohode, kdyz tak se to da operovat zpatky"..
Čekatel na smazání 19487
9.4.2009 10:00:27
Muj nazor je ten, ze me to zaujalo a uvazuji o tom. Jedinou nevyhodu a docela podstatnou je ta, ze navratnost je velice miziva a kdo vi co bude za x let? Na druhou stranu mame dve deti, z toho jedno postizeny, takze dalsi dite nepriapda urcite v uvahu. Otazka co na to manzelka, ta to ani nevi jeste ze o tom uvazuju :) Proto mapuju.
Jana Z. 4110
9.4.2009 9:54:02
Marketo,

jj, reoperace je teoreticky mozna, je to "jen" setrnejsi metoda te vlastni vasektomie...
MarkétaP + 4 dcerky 13148
9.4.2009 9:51:07
Tragiko, když mi po přechodu zemřou děti i manžel při autonehodě, taky už žádnou rodinu nezaložím ...
MarkétaP + 4 dcerky 13148
9.4.2009 9:49:42
Takže je to ale technicky to samé jako přetětí, tj. pravděpodobnost reoperece stejná jako u klasiky, chápu to dobře? Omlouvám se za dotazy, jsem líná hladat, takjen pokud to víš rovnou, jinak si dám práci :) My stejně ještě chceme čtvrté, ale potom to už chceme nějak elegantně řešit.
Tragika 61116
9.4.2009 9:48:41
Já bych varovala před podobnými nezvratnými zákroky.
Člověk opravdu nikdy neví, co se může stát. Mám známého, kterému zemřela žena i dítě při autonehodě. Po pár letech založil novou rodinu. Vasektomie by mu určitě velmi ublížila a neumožnila následný ,,nový život,,.
jak 39257
9.4.2009 9:43:57
jo Danielo, ja si myslim, ze si jen na to musi zvyknout.deti bych uz mit nemela, nemusel bych dalsi porod pry prezit. ze ja blba jsem s tim nevyrukovala, kdyz jsem lezela na JIPCE, to by mi snesl modre z nebe:)) antikoncepce mi vadi.no, ja si pockam:)
Mlada 36824
9.4.2009 9:41:20
Danielo, jenže do mého těla~t~. Podívej, dohodnout se můžeme, ale nakonec si to stejně člověk musí rozhodnout sám, musí sebrat tu odvahu, konečně je to jeho tělo. Asi jsem já ta odvážnější.~d~
Jana Z. 4110
9.4.2009 9:40:29
Je to setrnejsi metoda, nedela se rez, ale opravdu malinka dirka, takze zadne siti, mensi pravdepodobnost krvaceni, zaniceni,zadna jizva..

Staci zadat do google no-scalpel vasectomy (nebo non-scalpel)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 498  [Dalších 138 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.