| Balbína | 99798 |
|
|
17.6.2024 17:14:19
tak jako nemoralni bych to nepovazovala vubec.
Navic nektere obory - a neni jich malo - nedoplnuji. Kdyz nekdo nenastoupi, nevezmou misto neho nekoho pod carou. Bohuzel. |
| Stará husa | 154854 |
|
17.6.2024 16:57:55
Syn si při studiu informatiky přibral astrofyziku, jeho velký koníček, ale vyšlo mu to tak blbě, že by dělal ve stejnou dobu bakalářky i státnice, takže astrofyziku přerušil a pak mu BM řekl, že už ho dál ve studiu finančně podporovat nebude a já na to neměla, takže se na to vykašlal. Ale mrzelo ho to.
|
| Termix | 105545 |
|
|
17.6.2024 16:54:35
Čumčo, nechci se dostat do stavu mít výčitky svědomí z toho, že by můj syn mohl někomu jinému zabírat místo.
Nicméně do života by se mu hodily oba obory, částečně spolu budou souviset a částečně ho ten druhý obohatí k tomu prvnímu. Nicméně je poměrně pravděpodobné, že náklady spojené se studiem mého syna jednou státu násobně vrátí v podobě daní. Jsou také studenti, co někam nastoupí a po roce zjistí, že je to nebaví a nebo na to nemají a další rok nastoupí jinam. Je to morální? |
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
17.6.2024 16:49:19
Taky jsem se dostala na dvě VŠ současně a chtěla jednu začít a u druhé odložit nástup o rok. Bylo mi řečeno, že toto nelze. Až po odstudovani alespoň jednoho semestru by šla jedna ze škol přerušit. Nakonec jsem to vzdala. Mela jsem strach z neúspěšného studia a zbytečně zapocitanych semestrů.
|
| Federika | 14090 |
|
|
17.6.2024 16:45:11
Moniko,
zajímá ho obojí,chce dělat obojí, k tomu, čemu by se chtěl v budoucnu věnovat, by potřeboval obojí. |
| Monika | 123907 |
|
17.6.2024 16:32:01
Federiko, tak to, že se hodně šikovní uchazeči dostanou na více (i náročných) vysokých škol neběžné není, to, že nevědí co by raději, asi taky nebude úplně vzácné. Spíš pak záleží na tom, proč si ty konkrétní školy vybrali. Syn mi ukazoval nějaký článek bývalého studenta jejich gymnázia, který chtěl taky vždycky studovat něco technického, ale pak udělal Scio testy s velmi dobrý výsledkem, který mu stačil pro přijetí na právnickou fakultu, tak došel k závěru, že tedy zkusí být "prachatý právník" a v 1. ročníku glosoval studium velice zvláštními poznámkami. Asi tam pořád je (tuším by mohl být ve třeťáku), protože letos v rámci studia organizoval nějaký projekt na tom synově gymnázium, k čemuž jim tedy poslal velmi zvláštní podklady (dle neaktuální právní úpravy). Docela by mě zajímalo, jak jednou dopadne a jestli bude s volbou školy jen podle toho, že ho tam přijali, spokojený ...
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
17.6.2024 16:20:31
Liaa, napsala jsem kapinku morálně diskutabilní.
Za nemorální jsem označila studium na peďáku, např. cizí jazyk, když student od začátku a po celou dobu studia ví, že s dětmi nebude dělat ani za nic. Ono je to na některých učitelích vidět, že nakonec učí jako "znouzectnost", protože milují svůj obor, ale děti vlastně nesnášejí... Potom prohráli všichni, učitele nervují ta blbá děcka, děti jsou nešťastný, a systém pět let investoval poměrně zbytečně... |
| Federika | 14090 |
|
|
17.6.2024 16:17:18
Saamanjo,
můj synje přijat a jadernou fyziku a medicínu, zatím jen n první lékařskou, čekáme dnes a ve čtvrtek na další fakulty. Chce obojí studovat najednou, ale bylo mu rozmluveno začínat hned s obojím (oba obory jsou hodně náročné) spíš si po roce, dvou přidat.Takže zatím neví, kam nastoupí hned. Nemorálního na tom není nic. A asi jinak ta kombinace nebude úplně neběžná ![]() |
| 77kraska | 132593 |
|
17.6.2024 16:03:44
Liaa, ja jsem se treba na vysokou dostala az na odvolani a cele prazdniny jsem se trapila, ze tam budu nejblbejsi a ze mi to nepujde a ze mne vyhodi a ze tam treba nekomu zabiram misto....coz se pak ukazalo, ze nebyla pravda
o zadne moralnosti nebo nemoralnosti bych se v pripade zakladatelcina syna vubec nebavila, je chytry, ma na to, tak at jde klidne na obe skoly |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
17.6.2024 15:59:27
77krasko, já to považuji za ideál, připojit v průběhu školy druhý obor. Nejen, že se trochu rozloží náročnost, ale člověk po prvních letech může mít bližší představu, co by chtěl konkrétně dělat a čím si rozšířit kvalifikaci.
Ale je to holt scénář pro pilné a cílevědomé lidi. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.