| Kudla2 | 58452 |
|
|
5.8.2014 14:40:33
Ale to říkám z pozice někoho, kdo ma o tom mozna zkreslené představy, nechtěla bych, abys to brala tak, ze to URČITE nejde, spis je to jen moje představa o tom.
|
| Kudla2 | 58452 |
|
|
5.8.2014 14:39:27
Ja nevím, treba to jde, ale my z takového důvodu do ničeho takového nejdeme.
Znam jednoho cloveka, co to dokazal, ale je to pomérne malá chaticka, par kamarádů se stara o baráky, ale ti si leccos udělají sami. Myslim, ze jim to žere docela dost casu a penez, pokud tohle cloveku nevadi, tak by to snad mohlo jít, mne by to vadilo strašně, takze vím, ze to neni cesta pro mě ( ani jeden to neumíme a přesně jak říkáš - nepoznali bychom, kdy je co potreba, a hlavně by se mi nechtělo dávat do toho všechen volný čas a penize) |
| x x | 15263 |
|
5.8.2014 14:36:22
Proč by to nešlo, děláme to taky tak. Není nad to, když si to člověk posere po svém.
![]() |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
5.8.2014 14:34:25
Záleží na chuti a odhodlání: naučit se dá všechno.
![]() Pokud jsou si vědomi, že taková rekonstrukce bude léta odsávat všechny finance a všechen volný čas, tak ať do toho jdou - obnova starých domů je pěkný koníček. ![]() |
| TiNiWiNi | 109646 |
|
|
5.8.2014 14:32:58
Pokud je člověk nepolíben múzou "Urob si sám", tak dle mého nemá šanci...Ono je to fakt o nervy. Vidíš, že se něco má poopravit, ale nevíš jak a ani nevíš "za kolik" a těch oborů je spousta, že se to nedá naučit a zapamatovat. A i když se do toho pustíš sám/sama, dle nejlepších rad, nemusí se ti to podařit a vyhozené peníze a stále ten stejný problém nikomu na seběvědomí nepřidají. Buď máš hodně peněz na zaplacení profesionálů nebo trpělivost Budhy.
|
| jentak |
| • |
5.8.2014 14:31:33
Něco si najde na internetu a ideální je, když ještě leccos zjistí doptáním se od zkušenějších. Tak jako tak nadělá spoustu chyb.
Já zastávám názor, že všechno jde, když je čas a píle a chuť - to je celý. |
| Piggy | 5422 |
|
|
5.8.2014 14:27:16
Je údržba/rekonstrukce starší chalupy jen pro lidi, kteří mají zkušenosti a znalosti s kutilsko-řemeslnickými pracemi?
Mohou to vůbec zvládnout běžní doposud nezkušení kutilové bez soustavné pomoci a memorování od ochotného zkušeného? Jedná se až pro někoho banální věci jako je třeba vypalování staré barvy, natření, stloukání ze dřeva nějaký jednodušší kus nábytku, vrtání, přidělávání na stěnu, zapojení lampy do el. obvodu. Dále poznat, že je třeba něco udělat, aby něco neshnilo, neporouchalo apod (červotoči ve dřevě, drolící se omítka apod..). Sice na internetu jsou nějaké návody, jako třeba jak stavětsvépomocí, udělej si sám apod. Ale , pokud někdo nemá opravdu s tím zkušenosti, či nemá dostatečné znalosti pojmů, takže není schopen porozumět, o čem je přesně řeč? Aby nemusel stále odbíhat k jakémusi ochotnému mentorovi (pokud se takový vůbec najde..). Důvod, proč ten člověk se toto nenaučil v dětství bych vynechala z diskuse, prostě nebyly v dětství takové podmínky k tomu, taková/maková výchova apod. Znali jste někoho takového, který to přese všechno zkusil a nezbláznil se z toho? Co bylo pro takového člověka největší problém? Nebo to nemá s takovými neznalostmi ani zkoušet? |
| Elen |
| • |
18.9.2013 22:17:16
Dobrý den chtěla jsem se zeptat čím jste zateplili, měli jste firmu, která vám spočítala tepelné ztráty? Jak jste prosím postupovali.
Děkuji |
| CPO | 111394 |
|
1.3.2013 9:46:11
Moc děkuji,
![]() ![]() ![]() |
| jájá |
| • |
1.3.2013 9:42:08
Zde máš vše pohromadě (vpravo): http://www.mmr.cz/cs/Stavebni-rad-a-bytova-politika/Uzemni-planovani-a-stavebni-rad/Vzory-a-formulare/Formulare-zadosti-podavanych-podle-noveho-stavebni/Stavebni-rad-vyhlasky-c-526-2006-Sb-c-498-20
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.