| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 845  [Dalších 525 >>]
HM
  • 
10.8.2011 9:28:52
To je blbost, Buchlovanko ~;)...
Dost mojich kamaradu ma byt v panelaku v Praze a chalupu koupili si to oboji sami.. Mladi lide snad jsou mezi 35-45..:-)
My ted jednu shanime taky.. :-) Zrovna dnes se jedu na dve podivat, akorat ji budeme mit 900 km od bytu..
Markéta s párkem
  • 
10.8.2011 9:28:52
Statistika z mého okolí praví, že cca 1/4 si jí kupuje, 3/4 ji podědí. Tedy ne, že by 100% "mladých" rodin mělo chalupu, ale z těch, co ji mají, tak je poměr tak, jak jsem napsala.
margotka78 alias shit-roller 108560
10.8.2011 9:27:03
Chatu nebo chalupu bych moc chtěla. Ale přijde na řadu, až doděláme rekonstrukci bytu, která se nám už šíleně dlouho vleče.
Zatím aspoň jezdíme do domku na vesnici ( nebo polosamotu) k našemu příbuznému, kterému oplátkou pomáháme se zahradou, opravami, praním, žehlením.
Být vámi, jdu do toho - i když teda 2 domácnosti jsou náročná záležitost!~;)
Katka, kluci 12 a 8
  • 
10.8.2011 9:18:49
Kolega z práce zrovna te´d kupoval chatu, bydlí v paneláku a chtějí mít možnost vypadnout...zároveń není typ na kompletní změnu životního stylu, která přijde s odstěhováním na vesnici do RD. Připadá mi to jako rozumný kompromis.My máme starý domek po babičce v Krkonoších a využíváme ho jako chalupu. jezdíme skoro každý víkend.Hlavně v zimě mi vyhovuje, že lyžařská výbava zůstává tam a nevozíme pokaždé auto narvané věcmi. V létě tam trávíme týden, dva - vyhovuje mi to. Ale občas i unavuje, protože je to druhá domácnost a spousta další práce.....
Persepolis 107413
10.8.2011 8:56:10
Bydlím v rekreační oblasti, pracuji na OÚ a musím říct, že se zde lidi(i mladé rodiny) ptají na možnost koupit chalupu nebo pozemek na stavbu chalupy docela často.
gertrude2 95413
10.8.2011 8:54:22
Chalupu bych si asi nepořídila, ale na chatu nedám dopustit. Jezdíme tam občas na víkend nebo na týdení dovolenou. Je to v lese,takže fakt romantika. Jen v noci, když dupou kolem chaty ježci nebo se ozývají různý zvuky, tak jsem ráda, že tam je s náma chlap:-)
Kamarádka má děti a dlouho sháněli taky nějakou pěknou chatu,nakonec si jí koupili a jsou rádi, neboť se tam jejich děti můžou parádně vyřádit.
perko 104605
10.8.2011 8:52:32
Chalupu jsme měli s rodiči.Jako dítě sem tam moc jezdit nechtěla.S manželem máme zahrádku se zděným domkem kousek od našeho bydliště,dostali jsme jí od tchánů brzo po svatbě.Tenkrát jsem jí nenáviděla,protože představa se dloubat v hlíně ve 20 letech...Postupně jsme pozemek skoro celý zatravnili,pořídili jsme menší bazén a většinou tam jen relaxujeme a zveme rodinu na grilovačky.
Hadi a spol 40792
10.8.2011 8:47:46
My tedy chatu nemáme jako takovou, ale...

Bydlíme nějakých 30km od kraje Prahy a v Praze máme v zahrádkářské kolonii svojí zahrádku, je tam malá chatička, kde se dá přespat - jeden dospělý a tři malé děti v naprosté pohodě :-) Budeme stavět i chatičku, pro děti, abychom tam mohli spát celá rodina.
Manžel měl tuhle zahrádku už s rodiči.

Takže za nás - my ji nekupovali, ale jezdíme na chatu do Prahy :-) Má to své výhody hlavně v dojezdnosti - vždy jedeme opačným směrem než kolona :-)
Přes 4 500 jídelních stolů za super ceny na Favi.cz
Eileenn 63432
10.8.2011 8:36:09
Ále kupují, to jo, já měla vždycky sen mít chaloupku, na kterou se jezdí jen relaxovat, a ne jen pořád pracovat. Bohužel to je asi z říše snů, přijde mi, že chalupa je prostě jen na to, pořádně si tam zamakat, nadýchat se prachu, ušpinit oblečení a často a důkladně provětrat peněženku na další materiál, barvy, nátěry, sekačky, postřiky, renovace nábytku atd atd atd ~j~
Nejradši bych měla krásný a velký byt s nějakou terasou. ~R^
Pruhovaná 64704
10.8.2011 8:29:32
Sice nekupovali, ale máme a já to tam miluju (z kraje pocházeli moji prarodiče, cítím se tam doma). Miluju to tam, ač se musí pracovat. Záleží ovšem na představách každého, co je to pracovat - jestli nutná údržba, nebo zvelebování a budování. Já jsem za to první. Rozdíl od rd za Prahou je možná ten, že máme velikánskou zahradu, klid a opravdovou přírodu bez davů lidí okolo. V Praze máme byt, ale chlupa je to, co mě částečně smiřuje s vyhlídkou na stáří - ani se odtud v důchodu nehnu :-).
Děti jsou velké a právě mají od chalupaření značný odklon ~t~
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 845  [Dalších 525 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.