| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 845  [Dalších 505 >>]
Boriska- 76544
10.8.2011 6:49:55
Přesně~R^~;)
Naše děti totiž neví co je to život bez elektrického proudu~e~ a civilizace.
Tak jsme koupili za přijatelné peníze chalupu až na státní hranici. Je to v CHKO nejbližší lidé žijí 8 km lesem po turistické, takže i příjezd autem je jen pro otrlé~t~ a znalé terénu. Jinak urvete poloosu nebo prorazíte nádrž. Ale ten klid..., všude les, ticho, děcka se cachtaj v potůčku, stavěj hráze, hrajou šiškovou válku... učíme je s MM s buzolou a vymýšlíme bojové hry. Chalupa je sice obrovská, ale sem tam červotoč, samá pavučina, voda se nahřívá v kotli, el. proud až za tím 8km lesem. Vybavení po prababičce (stav taktéž). Ale jsme šťastní, že ji máme, ani nemyju okna a extra neuklízím~f~~;) a vůbec nám to nevadí. Nepotřebuju dřít jak mezek. Dáme si s MM kafe a koukáme na děti, psa nebo vyhlížíme zbloudilého turistu. Trháme borůvky, hřiby, chodíme na procházky.
Děcka by totiž jinak ani neuměli nasekat třísky, udělat dřevo v lese, zatopit v kamnech. A vůbec dostat je dnes něčím smysluplným od PC a TV je hodně náročné. Takhle se to vyřešilo samo~R~z~^ . Navíc tam jezdí celá široká rodina... jak má kdo čas. Pravda u moře jsme tak 9 let nebyli, a vůbec nám to nevadí. V podstatě jsme ty neuskutečněné dovolené u moře finančně vyměnili za chalupu a tu máme napořád.
Petra Neomi
  • 
10.8.2011 1:33:09
Chalupu jsem měla a prodala. Jsou to náklady a pokud ji opravdu nevyužiješ, tak do toho jen sypeš peníze a nic z toho. Jako dítě jsem tam trávila hodně času, ale zhruba tak od deseti mě ježdění na chalupu přestalo bavit. NO a pokud jde o dovolenou, většinou jí chce člověk strávit jinak, než uklízením, natíráním a nahazováním.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
10.8.2011 0:35:55
My máme vymyšlený takový kompromis, který se nám zdá lepší než vlastnit chalupu.
Chceme si koupit zahrádku s chatičkou, mít ji hned za městem a tam moci trávit volný čas přes týden nebo někdy i o víkendu, ale nemít chalupu aby jsme nemuseli na víkend odjíždět na stále stejné místo, ale dělat poznávací výlety.
Navíc chalupa už je opravdu dále od města, konkrétně u nás, by ty přejezdy byli ztráta času.

A na zahrádce nechci žádnou latifundii ale jen trošku zeleniny, nějaký ten ovocný strom a keř a třeba jenom trávník, pískoviště, kytky - prostě aby tam šlo i relaxovat.
Ivča+2 děti 100033
9.8.2011 23:54:46
Už dlouho sháníme chatu, nechceme se zadlužit, pokud by to nebylo podle představ, tak si radši počkáme a hledáme. Na barák v našem městě nemáme, za městem bydlet nechceme. Byt dobrý, ale nebaví mě vymýšlet kam jet každý víkend na výlet. Blázni určitě nejste!
Delete 8214
9.8.2011 23:47:58
Dokud jsme bydleli v bytě, chalupu jsem chtěla a aktivně hledala. Nakonec jsme se přestěhovali do domu, takže na chalupu už nás přešla chuť ~t~.

Spolužák bydlí v RD a má zahrádku v zahrádkářské kolonii s malou chatičkou, pár kilometrů od bydliště. Pro děti tam mají lepší "výběh" než u toho RD a ve vesnici.

Kamarádka bydlí v bytě, koupili pozemek s malou chatičkou asi hodinu cesty autem, opět kvůli vyběhání dětí a takové té večerní romantice u ohýnku a tak...

Sestřenka, také bydlí v bytě, si koupla zahrádku také s malou chatičkou asi půl hodinky cesty, ta už má děti větší, tak spíš na takové to společné pracování a trávení volného času mimo město.

Nikdo z nich to nepořizoval s plány na budoucí bydlení, ale vysloveně na rekreaci o víkendech nebo i během pracovního týdne.
Mišyčka a Minimišyčka 54148
9.8.2011 23:24:42
na jaře jsme koupili zahradu s chatkou, pořád jsme hledali něco v lesích, nakonec manžel náhodou nakoukl na nástěnku realitky a byla tam... Nejezdíme nikam daleko, je na kraji města, kde bydlíme. Takže tam dojedu v pohodě busem, když je ošklivo, tak se sbalíme a jedeme domů. Je tam fajn.
Federika 14090
9.8.2011 23:06:58
Danielo, to je jednoduchý.
jeden luxusní dům na místě, kde chceš bydlet, jednu chatu ve Španělsku na pobřeží, jednu chatu někde v lesích, jednu v horách....~t~
Jana, 3 dětičky
  • 
9.8.2011 23:05:28
Kdybychom měli byt, tak si chatu asi pořídíme. Ale máme starší dům, který už několik let průběžně opravujeme a neumím si představit mít další nemovitost, o kterou je potřeba se starat, když sotva zvládáme to co máme. Jinak naše rodina chatu nikdy neměla, takže ani nevím, do čeho bychom vlastně šli, jestli by nás třeba bavilo jezdit pořád na stejné místo a furt přejíždět sem a tam..těžko říct.
Krásné konferenční stolky od českých ověřených obchodů
Inaaa 119752
9.8.2011 23:02:55
Myslím, že ideální je něco do 30 km od Prahy, města.
Lidi taky dost kupují zimní či letní bydlení v podobě apartmánů.
Tizi 106716
9.8.2011 22:55:06
Jako dítě jsme chatu využívali moc, měla jsem z ní smíšené pocity - příroda se mi tam líbila a toulky lesem, ale jako starší jsem moc chtěla poznávat svět, jezdit k moři a na to nebyly vždycky peníze, protože se investovalo do chaty, takže mě zároveň štvala. Teďka bych si chatu nekoupila kvůli pohodlnosti - nechce se mi starat o dvě domácnosti. O víkendech jezdíme hodně na výlety, o dovolené taky cestujem. Je to holt hodně individuální.
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 845  [Dalších 505 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.